Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem byla hrozně ráda, když jsem se mohla po home office vrátit zase zpátky do práce. Těšila jsem se, jak budu dělat z domu ,ale brzy mě to přešlo. V kanceláři se soustředím jenom na práci, tak toho udělám víc. taky mi chyběly kolegyně. Sice jsme měli videokonference , ale to nebylo ono.

  • tomasperny

    Ono je potřeba si ale říct i tu druhou stranu. Spousta zaměstnavatelů schovávají pracovní kamery za pracovní úrazy a nějaké jejich možné riziko. Ale ve finále jde jen o kontrolu norem a toho, jak zaměstnanec pracuje. Jako jsem člověk z kanceláře, ale když mi minulý šéf instaloval do kanceláře kameru, tak jsem najednou hodně často pracovat dobrovolně z domu nebo ze zasedačky.

  • Omlouvám se autorovi tohoto jinak zajímavého článku, že svou poznámku související s koronavirem, ale nesouvisející se zdejším tématem umisťuji  zde. Soudruh "ministr propagandy" šéfideolog Jégl mne z důvodu stráže "ideologické čistoty"  a patrně ve snaze vyhovět svým chlebodárcům z CIA a FEDu smazal a blokl. Je mi to srdečně jedno a mám srandu z někoho, kdo má plnou hubu jakési údajné "svobody a demokracie" a přitom neustojí jiné informace jež se neslučují s jeho ideologickým cítěním Pan Jégl se tak ničím neliší od Komunistů proti kterým často a s oblibou usilovně a pokrytecky řve. Prostě stejný cenzor jako Nacisté Komunisté.......Chová se stejně i hůře než oni. A může mne zablokovat třeba navždy pokud mu to pomůže vyléčit jeho mindráky a zalíbí se tak svým nadřízeným.....🙂  A pokud můj příspěvek panu Bicanovi by mohl způsobit nějaké problémy, omlouvám se mu a pochopím když mne také smaže a blokne......

    • Liší a to tím že to vůbec můžete napsat , pokud by se nelišil tak zítra fáráte uran či uhlí na Sibiři a podle věku si tipnu že v tom druhém případě by jste rovnou odkráčel do "sprchy".(na smajlíka to není pokud se domníváte že se chová "hůře")

      • No ona doba se nám trochu posunula chlapče, víme? Nacisté cenzurovali a stříleli, Komunisté cenzurovali a věznili no a kapitalisté cenzurují a povolují například brzdy u aut anebo humanitárně bombardují, "nalézají smyšlené fiktivní zbraně hromadného ničení u nepohodlných a jiné "jemné" triky., aby dodali iluzi "demogratyčnosti" a legitimity.Kapitalisté prostě svá zvěrstva nedělají tak zjevně okatě, využívají více dezinformace a kontroly veřejného mínění. Ale nástroje perzekuce jsou lhostejné, podstatné je že každý z těch režimů je zrůdný, zvrácený, zločinný a potlačuje bez ohledu na své šířené agitky lidská práva a svobody. A jinak odporujete sám sobě s tím "že to vůbec můžeme napsat" když nám to hned smažou a vyvíjejí snahy cenzurovat celý internet. 

        • No nevím , ale mě se v současné době dotýkají komunističtí kapitalisti z PRC a lidi umíraj jak by byla válka , to Vám připadá normální ?Spíše nechcete vidět , ale přece není nic špatného říct já se mýlil , jak jsem se tady jednou opřel do pana Pirka  , ten to přiznal , to je skutečně kapacita a chytrý ,šikovný člověk.Jako cenzura v PRC či Rusku je menší - to pochybuju , tady je to lehčí odvar .

  • Nevím, zda přítomné těší nadávat si pořád do bolševiků a jiných. S dovolením, bych se této úrovně diskuse nezúčastnil.

    Myslím, že samotná skutečnost pandemie nám nastavuje zrcadlo v mnoha směrech. To nejsou jen experimenty v oblasti výkonu závislé práce a domácí práce. Experimentuje se v řadě jiných oblastí. 

    Např. jsme byli  nedávno ujištění, že státní rozpočet je jen fiktivním číslem, které nemusíme brát vážně, že nakonec se peníze najdou. (a ukazuje se, že to nějak jde - dneska- co zítra?) Dosud se zde vážilo téměř na lékárnické váze. Tak se naučíme s rozpočtem zacházet jinak.

    Úplně jinak se dnes jeví kategorie "stát." 

    Ještě nedávno nepřítel pro OSVČ, kterého bylo třeba šidit, kde je to možné pod korouhví svatého soukromého podnikání a najednou je z něho vemeno ke kterému se chutě přisává kdo může.  Ten stát najednou dostává jiný rozměr a také experimentujeme s tím, co vydrží a k čemu může sloužit. Kdo nebo co je to vlastně stát? Je to skutečně nepřítel občana, nebo také záchranná brzda? A může si ten stát nějak vybírat mezi občanem a podnikatelem? 

    Asi se budeme muset v mnoha ohledech zamyslet a snad nás současnost i v mnohém poučí. Nejen vystraší. Bude to složité a nadávání nám moc nepomůže. 

    • Stále platí min. 20 mil od c19 všem🙂i oponentům.Bylo by dobře kdyby i v té Číně když už mají "špinavá" skla je občas umyli .Sledujeme USA to je jasný , ale i v Japonsku něco nesedí , zlatá EUvropa.No a že jsou někteří co chtějí na všem trhnout , těch je a v celém světě .Osvč ten stát nešidí i když si to někdy myslí , to je jako s těma úřadama že osvč jsou k ničemu , to je prostě bez komentáře , každá nepříjemná událost se lepe přechazí ve stádu než sám .

      Ted si představte že je Vám 75 místo vnuků a dětí máte pejska či kočičku , na učtu důchodového spoření balík ........................................

  • Vy zpropadená kavárno snad bunker office , nevíte co je to zemák ? a ten roste pod zemí !

    • Věkem ochablý šulda si už přepral uslintaný hadr, co měl na hubě a opět statečně rozdává rozumy. Běda vám! Běda vám s ním nesouhlasit! Poslintá vás jako ten svůj hadr! Viď? Tak sem něco naslintej

      • Věkem ochablý šulda si už přepral uslintaný hadr a úřaduje odděleně - předseda áno i prasident spoz ,panečku to jsou hrdinové🙂To spíš vylezou ty hromotluci z Blaníku😉

    • áááá zas nám tady promluvil pan Všeználek.Vždy na stráži socialismu.A pěkně  zostra.Tak to má být! Po bolševicku! Vidět, že politicky to má v hlavě srovnané! Čest práci!

      • tak vokoune už si něco tvůrčího vymyslel , třeba pěkně po menševicku😀

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit