Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Má pěkně vyžraný ovar.
  • Pokud je něco zdarma, tak si toho člověk naváží. Souhlasím se školným, ale pouze v mezích úměrným příjmům rodičů a jedince. Není možné, aby stát přehrál finanční soběstačnost škol na žáka. Prostě něco logického. V ČR nemá moc věcí logiku a zákony se schvalují podle aktuální situace bez pohledu na budoucnost. Je výpočet příjem matka+příjem otec + ev. příjem žáka z minulého ročního období - náklady na rodinu apod. pro státní ouřady tak nemožný vypočítat? Nelogika návrhu spočívá s politikaření a ne ve snaze vytvořit kvalitní zákon. O to je pak celá naše slavná politická scéna složená z vychcánků s ohledem na další a další volební období. Jochu, ty jsi platil školné?
  • Teda to je zkurdupel. Podívejte se na tu jeho vyžranou dršťku. To se mu to mudruje, když u premiéra krade jako tam všichni.
  • pane Joch a co to tak obrátit do polohy, že vysokoškolák více vydělá, čili více odvede státu, takže je i v zájmu státu, nebo alespoň by mělo být, podporovat všemožně vzdělanost národa...zatím ale skutek utek - jenom žvanění, žvanění a žvanění a výsledkem toho veškerého žvanění je skutečnost, že stát nemá na nic a přestává plnit i těch málo funkcí, které mu přísluší...a peníze nemá proto, že vláda jednak neumí vybírat daně, alespoň od těch horních 10 000 , vytváří prostředí odpovídající spíše mafiánskému státu a prostřednictvím různých lobystů, kamarádů a kamarádů kamarádů stačila za dvě dekády zlikvidovat, rozprodat a rozkrást to co budovaly celé generace
    • No to by bylo dobré, ale praxe je opačná. Vysokoškolák stát výce podojí a oškube. Taková je skutečnost.
  • Když chce pan Joch platit školné tak ať ho platí třeba za všechny. Ale ostatní ať nechá na pokoji.
  • Podle stejné logiky se může zpoplatnit vše co je nad rámec povinné školní docházky, ta je zatím pro všechny. Střední škola je taky něco navíc a i absolvent učňovského školství si svým působením na škole zvýší kredit na trhu práce. Vždy záleží na úhlu pohledu a potřebě peněz.
    • NO, za komunistů byly některé učební obory za peníze, zadarmo byla jen vybraná " černá řemesla " .
      • To je pravda, ale zásadně to platily firmy!!! Nikdy učeň!
        • Ale také si pohlídaly, aby se doopravdy něčemu naučil a hned jim neutekl jinam.
  • Pan Joch si asi nevšimnul, že svobodně zvolení politici kradou ani poledne nedržej, to pak můžou sobě a svým potomkům platil školné, a co školné hned tituly. Státní kasa rozkradená, tak hurá na jiný zdroj, z něčeho žít musí. Měli by ještě lidem vysvětlit, jak má rodina s normálním příjmem, nikoliv průměrným, protože na něj nedosahuje víc jak polovina národa, zaplatil školné 2 dětem a nechcípnout přitom hlady.
  • PERVERZNÍ ! ? Jak se to vezme a na kterých oborech. Stát a podnikatelský ( výrobní ) sektor by měl vědět, kolik a v kterých oborech potřebuje a může zaměstnat, ale to je plánování( komunistický přežitek ) , že. A v těchto oborech by měla být studia " zadarmo "
    ( nikdy nebyla a nebudou ) , při základní délce studia a potřebném počtu studentů. Ve všech ostatních oborech ( okecávacích ) , lze nejlepším platby odpustit, případně přilepšit
    stipendii - viz Hlávka, atd. . Jinak nekompromisně vyžadovat platby za věškerý poničený majetek škol, menz a kolejí( škody jdou každý rok do 10 miliónů ) !
  • /an Joch by se mohl nad sebou zamyslet a poradit,,premierovi" aby si vzpomnel jak vystudoval on a za kolik .Tenkrat jeste nebyla plzen kde se tituly kupovaly.Proste tato neschopna garnitura by mela byt nahrazena zcela novou nezatizenou reprezentaci.
    Take mu poradte at uz prestane poslouchat sveho guru i kdyz by bez neho sedel v opozici a i tak bral z nasich dani tucne prebendy.

    Zadny strom neroste do nebe ani spinave kejkle modrych ptaku.vas carda
  • Pan poradce premiéra radí a odsuzuje studenty,kteří hájí svá práva.Lepší je,aby si vysoké
    školy spravovali své finance,než,aby o nich rozhodovala tato vláda a "neodkloňovala" je jinam a nebo,aby o tom rozhodovali vysloužilí politici v rámci obsazování trafik.Jen tak na okraj otázka:Kolik pan poradce si zaplatil ze svého za studium,pokud vůbec má vysoko-
    školské vzdělání,když tak háže rozumy!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit