Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • openhauer

    Tyhle pokuty pokud budou uznány by měl zaplatit CHLEBODÁRCE USA OD KTERÉHO TO VŠECHNO VYŠLO A JENŽ POŘÁD VYZÍVÁ SVÉ PODDANÉ ABY SE V SANKCÍCH POKRAČOVALO !!!

  • především by to měli zaplatit rádobyhlídači naší demokracie,bezpečnostní výbor , Biska a všechny naše taj.služby,protože ty někoho obvinili,ale dukazy nezveřejnili a nedodaly.ty honem něco vypustili do světa,protože k tomu byly donuceny rádoby hlídači demokracie.jinak je to bezedná studnice jak naše dráhy

  • kdy budou vyhoštěni špioni usa a všechny firmy  USA  odposlouchávané ? Agenti z NSA ukradli klíče pro komunikaci. Odposlechnou každý mobil  20. února 2015  Autoři: ČTK, jm  

    Zdroj: https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/nsa-odposlech-mobilu.A150220_121323_mob_tech_jm

    NSA Prism program taps in to user data of Apple, Google and others

    • Top-secret Prism program claims direct access to servers of firms including Google, Apple and Facebook 

    • Companies deny any knowledge of program in operation since 2007 

    https://www.theguardian.com/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

    • Co je ti do toho ty ruskej balíku.
  • tak se ptám české vlády zločinců kdy zakážete americké špiony v čr Facebook, Google, Microsoft, Yahoo ,Apple USA přiznaly šmírování. Tajná NSA sbírá soukromá data z celého světa

    7. června 2013 Vládní tajná agentura NSA má údajně hromadný a neomezený přístup k soukromým datům uživatelů. Tajná operace PRISM se zaměřuje na celý svět kromě Ameriky. Mezi servery, které přístup k datům poskytují, údajně patří Facebook, Google, Microsoft, Yahoo a pět dalších amerických firem.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/internet/nsa-fbi-sledovani-prism-usa-soukromi-data.A130607_065544_hw_monitory_pka

  • ne huawei,ale ČR bez důkazů šikanuje huawei a arbitráž at zaplatí ti co na rozkaz USA zakázali huawei pro čr  nebo at rovnou pošlou ambasádě USA účet 

  • za co ty miliardy vysoudili kvůli Nově? za co kvůli Diaghuman: bylo to stejné a uspěli.

  • už toho vy demokraticko-teroristické špíny nechte, dobře víme odkud ten smrad vane, z teroristických USA

  • Můžeme si myslet cokoli, číňané jsou největší věřitelé USA. Kdyby požadovali splacení dluhu okamžitě, tak by amíci padli stejně jako ve Vietnamu a Afgánistánu. Pokorně by se snažili se staženým zadkem o dohodu. viz Talibán. Co se týká vyspělých technologí, amíkům i  evropanům ujel čínský rychlík pořádně daleko. A ten, kdo je v česku proti číňanům, je blázen. Politika je svinstvo, ale ekonomika je věc čísel. A my jsme 30 let po neústavním převratu stále německou kolonií, která z nás vysává 400 miliard korun ročně. Pro mladé, kteří prošli současným vzdělávacím systémem s maturitou a neví, co je to 1 miliarda, je to 1000 milionů.  Prezidenta do toho nepleťte, současný problém s Huawei je pouze obchodní válka USA s Čínou, kdy se amíci snaží do toho dostat pitomou a řiťolezeckou EU.

    • vanhorne

      "číňané jsou největší věřitelé USA"

      Komu dluzi China takovou horu penez?

      National debt of China.

        As of October 2018, it stands at approximately CN¥ 36 trillion (US$ 5.2 trillion), equivalent to about 47.6% of GDP. Standard & Poor's Global Ratings has stated Chinese local governments may have an additional CN¥40 trillion ($5.8 trillion) in off-balance sheet debt.

      • Jsou to vysoká čísla, ale vzhledem k výše diskutovanému dluhu USA tam stále vidím rozdíl minimálně jednoho řádu, jinak v USA je to asi 120 % HDP proti čínským 48 % HDP.

        Zajímavé by bylo porovnat např.likviditu, ale to nechám povolanějším.


    • Huawei vznikla jako polovojenská  a polostátní  firma a strach ze  špionáže a  je hloupost?  Společenství afrických států mají s  Huawei   "dobré" zkušenosti... akorát v nočních hodinách  vysosávali číňané  informace ze sítí, které tam zřídili,..... náš problém je, Čína to ví, že rozumíme pouze řeči čísel....v tom špatném slova smyslu.. a to dlouhodobě....

      • Ze Společenství afrických států lze "vysosávat" hromadu informací a to takových, že "veledůležitých". Na příklad, kolik Afričanů má AIDS, kolik ebolu, kolik malarii, kolik padlo vojáků USA v Somálsku (1992 - 1995), či zprávu z 24. listopadu 2018  14:08 v iDnes.cz : "Spojené státy stáhnou v příštích letech z Afriky
        stovky amerických vojáků, kteří jsou nyní nasazeni v boji proti
        teroristickým skupinám. USA chce vojáky převelet do jiných oblastí kvůli
        ohrožení ze strany Ruska a Číny"  (zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-usa-afrika-zapojeni-armada-vojaci-odchod-rusko-cina-vojenske-operace.A181123_112337_zahranicni_dtt) a podobné, zvláště pokud jsou Číňané líní číst zprávy WHO či informace běžně zveřejňované v médiích a psané latinkou.

    • Kristova noho, i tohle může psát do diskuzí pod články, kde jste studoval ekonomii, v CCCP ? Nebýt Německa a jeho provázanosti s Českou Republikou v oblasti obchodu tak nemáte co jíst vy dutá hlavo.
      • co jsme jedli,, než jsme se stali jejich montovnou?

      • MirekB

        Ano. Kdyby na nás Německo uvalilo sankce jako USA na Venezuelu, tak bychom se měli jako Venezuelané.

        To se ale nikdy nestane. Němci, na rozdíl od USA, už netouží po světovládě.

        Problém je v tom, že ekonomická a vojenská světovláda Američanů už skončila a to je prostě štve. Tak prskají a prskají. Vyhrožovat vojensky a ekonomicky malým státům pro ně není problém. Ale Rusku a Číně jsou u zadku.

        • tak na to, že Němci netouží po světovládě nebo aspoň po vládnutí Evropě mimo Rusko, na to bych moc nevsázela.

    • To zase tady perlí nějaký "ekonom"...Čína moc dobře ví, že nemůže chtít prodat všechny americké dluhopisy ihned, dobře ví, že by z toho nic neměla a o vše by přišla. Čínský rychlík ujel EU a USA pouze ve zlodějnách cizích technologií a  průmyslové špionáži, v tom jsou Číňané mistři. A kdyby vedle nás nebyla evropská lokomotiva Německo, bylo by 50% lidí bez práce. A prezident se do toho plést taky musí, když si zde hraje na velvyslance čínských firem a jistě to zadarmo nedělá!
    • Co to meleš bolševiku, pokud by USA přestaly odebírat čínské zboží ta se ten komouškej stát do týdne položí a ta šikmooká sebranka to ví moc dobře.

      "okamžité splacení dluhu" svatá prostoto, vy jste dnes bezprecedentně vyhrál cenu hlupáka dne...

      • Znáte ještě nějakou jinou, srandovní?

        USA jsou cílem 19 % čínského exportu.

        Zdroj:https://www.businessinfo.cz/cs/clanky/cina-zahranicni-obchod-a-investice-19052.html

        Cena hlupáka dne se bude stěhovat...

        Být vámi, nepoužívám neznámé termity, vysoce podceňujete risoto fiakru.


      • asi proto se Čína USA nebojí, ale USA Číny ano (:

  • MirekB

    To je zajímavé, kolik je tu znalců a označují Čínu jako zaostalou zemi, která potřebuje krást patenty. To, že to samé kdysi dělali Japonci, tak to si nevzpomenou. Rozdíl je v tom, že Japonci dost ustrnuli na místě, zatímco Číňani tvrdě pracují a v mnoha oblastech už svět dávno předběhli. Včetně 5G.

    Co, by dělali Američani, kdyby neměli Fermiho, aby mohli vyrobit jadernou bombu, nebo bez ukořistěných německých raketových odborníků, aby dosáhli nějaké úspěchy v raketové technice?

    Pražská kavárna prská, že by tu mohli dostavět jaderné elektrárny Rusové (Rosatom) nebo (z praktického hlediska spíše teroreticky) Číňani (CGNP). Ostatní možní dodavatelé (USA -
    Westinghouse, Francie - EdF a Areva-Mitsubishi, Jižní Korea -
    KHNP) nepřichází z mnoha odborných technických a ekonomických důvodů v úvahu.

  • Nevím,mně to připadá jako tvrdě ideologický boj,nikoliv ekonomický a už vůbec ne protišpionážní.A když se k tomuto hujerskému boji  přidá Senát,tak můžeme opět připravit státní kasu ke zbytečnému výdaji.Smlouva je smlouva,zvláště ta obchodní,jenom si připomeňme,jak se s ní ohání politici a církve ohledně církevních restitucí.Stále chybí důkazy ,které snad nejsou tajné,protože lidé,když budou muset něco platit z daní,by to měli vědět-za co.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit