Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen pro info a vůbec tím nechci rozdmýchat nějaké emoce. prostě jen a pouze konstatování:

    "Po jednom kojenci zůstane za dva roky jeho života až tuna jednorázových plen. Většina z nich pak skončí v popelnici a následně na skládce, kde se rozkládá 200 až 400 let. Součástí "papírových" plen je totiž i plast, který je v přírodě takřka nezničitelný. A pokud použité plenky odvezou popeláři do spalovny, vyletí spolu s nimi do vzduchu rovněž exhalace."

    .

    Tzn. že ty pročůrané a prokakané pleny budou vážit ještě více, což se vám pak projeví na ceně. De fakto budete v topto případě platit i za "vodu", která se posléze vypaří. Jasně že to není hlavní součást odpadu, ale ...

  • ". Zatímco podle jedněch jsou snímky (polo)nahotinek trapné, hloupé a sexistické, podle druhých kampaň oslovuje přesně ty,"

    .

    Těmi bych se nezabýval. To jsou jasní pesimisté. Proč? No to máte jako s tou polprázdnou (poloplnou) skleničkou. Pesimista vidí polonahou ženu, kdežto optimista polooblečenou.

    Nebo že by v tomto případě obráceně? 😀

  • ""Looks Like Shit, But Saves My Life". Čili (velmi mírně řečeno) "vypadá to blbě, ale zachrání mi to život". 

    .

    Ovšem pod tímto heslem bychom mohli doporučovat (nejdřív a posléze neřídit) helmy v autě, protože i přes airbagy by jistě hlavu ochránily helmy lépe. Zrovna tak by helmy na hlavě a boty se zimním vzorkem mohly ochránit před mnohými úrazy. O zákazu provozu cyklistů v zimě ani nemluvit.

    A jak ochránit další životy a zdraví? Třeba zákazem horolezení, autokrosu, motokrosu, vlastně všech automobilových závodů. A co třeba zákazem alkoholu a cigaret? To by bylo ušetřených životů a zdraví, že? 

    Abyste mě pochopili, rozhodně nemám nic proti ochranným pomůckám, které si člověk může vzít dobrovolně. Naopak, to je v naprostém pořádku. Ale vadí mně když by ty pomůcky byly vynucené.

    Jinak řečeno, já chci mít právo ohrožovat své zdraví i život, když to uznám za vhodné (neplést s ohrožováním zdraví a životů jiných). Z tohoto hlediska se mně nelíbí ani pokuty řidiči, který jede sám v autě a nepřipoutal se pásem. Ohrožuje tím jiné? Fakt si myslíte, že při čelní srážce proletí přes vyfouklý airbag, přes své okno, okno, protijedoucího a tam někoho zabije?

    Takže dle zákona je trestné ohrožovat svůj život a zdraví nepřipoutáním se, ale mohu ohrožovat třeba zbytečným slézáním skla? Mohu ho ohrožovat jízdou na kole v zimě na namrzlé vozovce (tam dokonce mohu ohrozit i jiné účastníky provozu). 

    Koneckonců není mnohem bezpečnější i v létě jet autem, když máte tu možnost, než jet na kole? A nemělo by se při případné nehodě vzít v úvahu, že jste si dobrovolně vybral mnohem méně bezpečnější dopravní prostředek? Tak cyklisté do mě! 🙂

    • Přesně. Ale některým to nedochází. Dotyční razí "filosofii" typu OCHRÁNÍM TĚ PROTI TVÉ VŮLI I KDYBY TĚ TO MĚLO ZABÍT. Podobná ideologie"dobře myšleného" násilí je také například v povinném očkování i když je prokázáno že způsobuje víc škody než užitku. Kdo chce ať se naočkuje a (bude dle něj prý v bezpečí a nemusí se tak bát těch co očkování odmítají, páč mu nevěří a ohrožují prý tak své vlastní životy). A tahle diktatura povinného "dobra" čiší ve všem......

  • Jakákoliv kvalitní ochrana ochrání život.

    • Například kondom. Když to zabrání tvému narození, spolehlivě tě to ochrání před úrazy, nemocemi a dokonce smrtí!!!!!  😉

  • Ať už máte na článek jakýkoliv názor - nepodceňujte přilby při jízdě na kole...

    Mám vlastní zkušenost...

    • To jste jel do nebo z práce? Já jenom že je rozdíl v jízdě závodní s přilbou a bez přilby a jízdě "na paní Radovou". 

      Schvalne vytahnete statistiku kolik se ročně kvůli chybějící helme zrání lidi s igelitkama s nakupem. To že se někdo zabije protože jede ozralej z hospody není chyba helmy... A pkvuli takovymu ozralovi naridime všem nosit helmy. Díky.

      Fakt jezdím na kole od malička temer každý den a helmu mám jen kvůli dětem (aby se necítili blbě že oni musi a dospěláci ne).


      • Byla to kratka vyjizdka - cca 23 km za strizliva, zadna pani radova, bez igelitky a jeden debilni ridic, ktery me smetl do prikopu...

        Nevytahuji zadnou statistiku...

        • No vidíte... Takže protože vy berete kolo jako sport mají lidi na nákup jezdit s přilbou... To už bych spíš sednul do auta než abych sebou tahal přilbu.

          Tahle debata mi přijde jako s Pražákem.... Ti se taky diví jak můžeme jezdit do práce na kole, když se po jízdě nemáme kde osprchovat... Námitku že nejezdím tak abych se spotil mi řekne že to pak není jízda na kole.

    • Nepodceňujte požívání alkoholu. 

      Mám vlastní zkušenost...


      A necháte si poradit nebo ne? Že se ptám... 🙂

      • Tak to jsi uplne mimo misu - priznej...

    • Je užitečná. Také ji mám. Ale nemělo by se nechat na dobrovolném rozhodnutí člověka nakolik chce ohrozit svůj vlastní život? Také bychom mohli argumentovat že například rychlost 50 km je v autě vysoká a měla by být 40 30 20 a nakonec snad budeme radši auto po silnici bez motoru "bezpečně" tlačit?

    • A nakonec legislativní chytráci schválí povinné nošení přileb i pro chodce, protože jsou též účastníci silničního provozu. Iniciativní blbnutí iniciativně blbnoucích blbů nezná překážky. Zejména bruselští eurohujeři propadli vášni vymýšlet jednu nehoráznost za druhou. Každá novota v podobě nějakého zákazu nebo příkazu je předzvěstí další přehršle restriktivních  opatření.
      • Kdyby je přilbu. Jelikož se nesmyslně zviditelnila na silnicích auta, což jsou ty největší účastníci a jaksi se zapomnělo na cyklisty nebo chodce, tak bych viděl pro ně povinné nejen obyčejné přilby, ale na těch přilbách povinně i blikající majáky se světlem o vysoké intenzitě, aby se mezi svítícími auty neztratili a někdo je nepřehlédl.

        I kdyby to mělo zachránit jen jeden život....... to už znáte, že? 🙂

  • Nic proti helmÁm. Na druhé straně nutno říci,  že mnoho věcí se přehání. V mládí jsme běhali, dělali skopičiny,  skákali do vody, lezli po skalách,  pili vodu ze studánek, chodili zablácení, jedli špinavýma rukama a jsme tady. Ano, je jiná doba, avšak žít pořád ve strachu ? Jaký je to život? Děti přicházejí o ty krásné zážitky, dospělí o společnost kamarádů a dobrých známých. Mnoho "bezpečnostních opatření" a vyhýbání nebezpečí znamená nepřirozené skleníkové prostředí, kdy si tělo  nemůže ani vypěstovat obranné protilátky. Cožpak naší prarodiče trpěli alergiemi? Na to prostě nebyl čas.  Museli makat! 

    Pokrok na jedné straně usnadňuje život,  avšak také odcizuje člověka od přírody i svých bližních. To však je daň, kterou chceme-li, nebo ne, musíme odvést. 


    • Díky boxerským rukavicim se box stal velmi nebezpečným sportem.. odpadli sice zranění zápěstí a zlomeniny kůstek v ruce, ale pribylo zranění mozků, protože teď je možný mlátit větší silou.

      S helmou je to podobné.... Mám helmu a jsem pojištěný "proti úrazu" takže můžu jet agresivněji. 

      Za mého mládí se blbko na kole bez helmy... Ale nikoho normálního nenapadlo jet nějakej Downhill tesnejma cestickama mezi stromy... 

  • KIMCID

    V dnešním nemocném světě by nebyl ani pořad Česká soda. Který si dělal.legraci že všeho

    • KIMCID

      ze všeho

      • To už dnes orpavdu nejde. Pragrafy o podněcování k nenávisti, či hanobení jsou docela pružné a mohlo by se na ně snadno narazit. A to nemusíme mluvit o paragrafech, řešících diskriminaci, rasismus a já nevím, co ještě.

        Srandu byste snad mohl beztrestně dělat pouze z bílého, zaměstnaného muže. A ještě by musel být heterosexuál. Pak by to snad nemohlo na žádný paragraf narazit. Ale možná, že jsme něco opomněl.

  • Chápu tvrzení účel světí prostředky. 

    Chápu tvrzení že když je to pro dobro může se ignorovat plno věcí.

    Co nechápu je proč neuvedou kolik helma zachránila životu ciklistu... To by byl dobrý argument... Co se týče statistik, tak já našel nějaký článek z roku 2012 kde se píše že za dva roky tým specialistů v Brně  řešil 22 nehod s ciklistu z nichž jeden byl úmrtí, ten co umřel byl opitej a neměl helmu... Takže píšu si jednu carku za helmu v Brně.

  • Sexismus v podání inovovaných sufražetek představuje směs dekadence a idiocie. A politická korektnost je další zdokonalenou variantou propagandy, která má základ v morálně zvrácené goebbelsovské propagandě. Zejména merkelovská politická korektnost je již smutně proslulá. Devadesát procent obsahu merkelismu tvoří pokrytectví a faleš.
  • Celá věc si zaslouží širší pohled. Nošení CYKLISTICKÉ přilby je samozřejmě užitečné, a je vhodné a nutné to propagovat jakýmkoli účinným způsobem. Reakce ale ukazují na určitou zvrácenost dnešní doby, v níž je "snesitelné" (v rámci politické korektnosti) říct vulgarismus v cizím jazyku, ale nepřípustné říct totéž v rodném jazyce. Už jsme to mohli vidět na případu z naší země, kdy si všichni novináři, komentátoři i politici vyplachovali h..., pardon, ústa, anglickým vulgarismem "pussy", ale jakmile to prezident přeložil (pro ty, kteří neovládají anglický vulgární slang) do češtiny, tak byl prohlášen "politicky korektními" puritány za sprosťáka, že ???
    • Nejsem puritán, ale hrubé  vyjadřování má svůj smysl v meznich situacích, kdy se člověk neubrání použít ostre slovo (bolest, nebezpečí). Je však dost nevhodné používat vulgarismy v každé větě a div se světe i v televizi, rozhlase. Herec, který je nepoužije snad ani neexistuje. NamitnetE,  je to odraz reality. Realita jsou i lidské tělesné pochody a přece mnoho z nich neprojevujeme  na veřejnosti.

    • Jak zavedli přilby pro cyklisty, začal "boom" vážných a smrtelných úrazů u lidí na kolech. Celé dětství jsem jezdil na kole bez přilby a dalších nadbytečných blbostí a díky této skutečnosti jsem se dožil dospělosti....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit