Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si teda myslím, že pro většinu rodičů jsou prázdniny až moc dlouhé :-D . Ono to nejsou jenom letní prázdniny, ale během roku jich je fakt hodně, a když nemají možnost hlídání dětí od babiček, tak to musí být hodně náročné. I proto jsem se rozhodla pro založení spolku a o letních prázdninách pořádám různé příměstské tábory a hlídám děti z okolí :-) .

  • Mě tedy přijde, že prázdnin mají děti opravdu dost. Nebo tedy celkově že prostě mají hodně volna. No ale je pravda, že se na to možná budu dívat jinak až moje dítě nastoupí do školy. Letos nás to čeká v září tak uvidíme. Chtěla bych se zeptat, jestli mi někdo dokážete poradit. Jak mám do první třídy pro dítě vybrat kvalitní školní batoh?

    • Jej tak na to když si vzpomenu. Kolik hodin jsem nechala na tom, když jsem si tady o tom četla články jak na to. Mohu o sobě asi říct, že jsem na výběr už taky tak trochu odborník. Já pro své děti vybírala batohy tak, aby to pro ně bylo co nejpohodlnější. To znamená vybrat školní batoh, který nebude těžký a bude mít správně tvarovaná záda. Ideálně tedy se dívat po školním batohu, který má ergonomicky tvarovaná záda.

      • Jak je to dlouho co jste kupovala poslední batoh? Poradíte mi kam se tak mrknout?

        • Trochu jsem pohledala a model co jsem vlastně kupovala před rokem pro syna se ještě pořád prodává, takže já mohu doporučit se mrknout vlastně na https://baagl.cz/products/skolni-batoh-airy-planety

  • Škola byla nudná a otravná, nejlépe si v paměti vybavuji různá alotria, skrze které byla námi rozháněna šeď školní jednotvárnosti. Domácí úkoly byly nepřijatelnou zátěží, proto byly tyto úkoly zásadně psány o přestávkách ve škole, nebo nebyly vůbec psány. Školní rok, tedy vyučování, byl nekonečně dlouhý, zato prázdniny utekly jak voda. Po celou devítiletku jsem si hlavně přál, abych otravnou devítiletou záležitost povinné školní docházky měl už za sebou. Celkově jsme ale byli slušnější a konzervativnější než současná roztěkaná školní generace, která je jednoznačně morálně pokleslejší. Současní absolventi základních škol jsou častokrát zvlčilí výrostci nemající úctu k ničemu, zejména k tomu, co je hodno úcty. Učitelé nemají potřebnou autoritu, někteří rodičové nepřiměřeně intervenují do činnosti učitelů. V našem školství je co napravovat, především by se měl resort školství vymanit ze sevření inkluzívního šílenství.

    • ... morálně pokleslejší...

      ... učitelé nemají autoritu...

      Tvl. - to je slovník jak z "Poučení u krizového vývoje" 

  • mun.go

    Děti v Rusku mají letní prázdniny 3 měsíce, a ještě podzimní, zimní a jarní. Ředitel školy nebo rektor může termíny upravit podle potřeb školy.

    po čtvrtletích 

    po trimestrech

    • Je to Ruska věc - a pro nás zbytečná starost!

      Ať se tam třeba po...!

      • mun.go

        Mám jiný názor.

        Planeta se svou biosférou (včetně člověka) je komplexní organismus a všechny činnosti se navzájem ovlivňují, takže výsledek je předvídatelný pouze statisticky s určitou pravděpodobností.

        Ale nepíšu to pod každý příspěvek na Tiscali.

        • Á - další "zachránce planety"...

          Kolik jich dějiny světa pamatují!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit