Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • By mě zajímalo kolik těch pracovitých podnikatelů :), dává do odpisu jen věci spojené s podnikáním a ne 3/4 svého majetku které nemá s podnikáním vůbec nic společného :P, to říkám jen proto že jsem viděl lidi kteří podnikají a bez problému si dávají do odpisu v podnikání i třeba stavební materiál se kterým doma renovovali byt/dům který nemá s jejich podnikáním žádnou spojitost :)). Si stěžují o 700kč :) schválně o kolik peněz oni okradou ročně stát :)).
    • Ano i to se určitě děje. Těžko říct, jak tomu zabránit. Možná zrušit daň z příjmu a nechat jen DPH. Nevím
      • Tak z DPH se vybere nejvíce peněz do státní kasy obecně. Ale já bych zrušil právě ji. Pro ty neustálé podvody a čáry, které s DPH provádí všelijací šejdíři. V USA není DPH v této podobě vůbec a jde to.
    • Asi to budou velký peníze. Vidím to na vlastní oči také a říkám si, že něco není dobře. Jsem pro fair play a to se tady rozhodně neděje.
  • Až tady za stejnou práci a kvalitu dostanu mzdu jako v Rakousku nebo Německu, tak mi taky bude dnešní minimální mzda šumafuk. Kdo se bojí, že bude nekonkurenceschopný z důvodu zvyšování mzdy, tak je neschopný zloděj a měl by sedět za katrem. To jsou všichni kalouskovci.
    • A ty bys jako chtěl dělat stále tam, kde děláš, dělat to co děláš a NĚKDO by ti najednou měl dát mzdu jako mají v Německu, že?
      Co třeba jít za prací do Německa? Můžeš......
  • tímto opatřením se jiným (OBZP) zvedne zdravotní pojištění a tito OBZP budou o ten rozdíl mít opět méně. než měli. Paradoxní a nedomyšlené, inu, čistá Kalouskovina, kterou nikdo nezrušil.
  • Minimální mzda je atributem odrážející stálý pokus hlavně podnikavých podnikatelů,jak prakticky ošidit stát na daních.Proč to?Zaměstnanec ,či nájemný pracovník,brigádník atd.je zaplacený za práci,to si podnikatel nemůže jen tak dovolit-nezaplatit mzdu.Ale ta forma mzdy je bez minimálních zábran často vyměřována černou mzdou,která je bez povinnosti zaplatit daň státu.Tak proč by podnikatel usiloval o minimální mzdu?Ta mu přeci ukrajuje zisk a to je pro něho něco krajně nepřijatelného.To,že stát se brání a ukazuje na to,že i podnikatel využívá všech státních institucí ve svůj prospěch,aniž by více přispěl do státní pokladny??Divím se naší pravici,která tento argument zneužívá ve svůj prospěch-už ne tak ve prospěch státu.
    • ... já se nedivím tvému pravopisu :)))
  • Svaz průmyslu a dopravy nepovažuje zvýšení minimální mzdy o 700 korun za optimální krok. Nepříznivě podle něj pocítí rozhodnutí některá odvětví, například kožedělný či textilní průmysl či podnikání v bezpečnostních službách. V průzkumu Hospodářské komory ČR se proti tomuto zvýšení vyslovilo téměř 70 procent členských firem. Nejvíce se obávají toho, že zvýšení mzdových nákladů ohrozí konkurenceschopnost firem.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    tak to je jistě pravda. Na druhou stranu, kdybychom zrušili úplně minimální mzdu, to by byl ráj. Miliony otroků by robotovaly od nevidím do nevidím za skývu chleba aby nepošli hlady a manažeři by si spokojeně mnuli ruce jak konkurenceschopnost firem vzrůstá a oni si můžou ze svých odměn koupit další tryskáč. Pokud neumím slušně zaplatit lidi v prosperující firmě tak snad abych se raději na to podnikání vykašlal, ne?
    • Naopak. Proč se na podnikání vykašlat? Proč dávat zaměstnancům více, než je nutné?

      A co ty? Nenaučil jsi se více, než práci, za kterou je ti zaměstnavatel ochoten dát pouze minimální mzdu? A co takhle hledat chybu v sobě.
      A pokud se ti to nezdá, založ si své podnikání, to není takový problém. Přijmi lidi a slušně je plať. Uvidíme, jak ti to podnikání půjde a hlavně jak dopadneš.
      • jestli se ti to líbí, můžeš jít robotovat třeba do Číny nebo na nějaké otrokářské plantáže zadarmo.Pokud neumíš podnikat a nejsi schopen zaplatit poctivé pracující lidi tak táhni otročit. NIKDO TI NEBRÁNÍ. I tomu stroji musíš dodat elektřinu a materiál autu benzín aby jelo. Stroje neukecáš. Ale lidi chceš okrádat? Nelíbí se ti? Tak je propusť a postav se ty nemakačenko na jejich místo sám.....
      • Pan fandí Číně a její pracovní produktivitě :P
        • Nejdřív si zkus založit svoji firmu, zavést výrobu, nalézt odbyt a pak uvidíš, jak budeš ochotně svým zaměstnancům zvyšovat platy.
  • A proč je na fotu Bc. Kak se svým přítelem? Vždyť to je přece vzdělaný podnikatel, né?
    • :-) :-) :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit