Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Český statistický úřad bude zřejmě nadále sledovat a zveřejňovat údaje o průměrné měsíční hrubé mzdě v nepodnikatelské sféře. Počítá s tím materiál, který dnes schválila vláda, informoval tiskový odbor vlády. Od průměrné měsíční hrubé mzdy v nepodnikatelské sféře se odvíjejí příjmy politiků a soudců. Český statistický úřad s rozhodnutím vlády nesouhlasí a je pro něj neakceptovatelné.

    Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-zpravy/488926/vlada-chce-aby-csu-nadale-sledoval-mzdy-v-nepodnikatelske-sfere.html
  • Minimální mzda i v této nové výši je jen výsměch pracujícím !!! Jako ferda mravenec jsem poprvé spatřil světlo světa v roce 1933,jako knížka v roce 1936. Tak jsem již v důchodě po odpracovaných 45 letech. A ani minimální mzda,ani zasloužený důchod nedosahuje výše příjmů našich milovaných spoluobčanů příživníků a množitelů,kteří neví co je to vstávat ve 3:30h a být na značce v 18km vzdáleném pracovišti "dajtě dafky vy rasýsty !!! Ani velmi často uváděná a vychvalovaná průměrná mzda je jako prdnutí do lesa a čekání na ozvěnu !!!! On ten průměr je ošemetná věc a ve spojitosti s příjmy pracujících bych tuto veličinu zákonem zakázal používat !!! Protože když takový "dájtě dafky " dříč sež, ere 2 řízky a já žádný,tak v průměru máme každý jeden !!! Ale já jsem hledný a on má nacpaný bachor !!!Zrušil bych veškeré příspěvky na děti !!! Rodina,žena která pracuje ,studuje atd. by si tyhle příspěvky odečetla z daní a ti kteří nás i prostřednictvím poslanců,vlád okrádají -ne jne v dávkách,ale i ze zdravotních pojištění atd. by nedostali nic !!! A ono by pak i přestalo Éržika pocem,roztahni nohy,dem zarobyt peniaze,urobime décka !!!Až tahle diskrimace pracujících daňových poplatníků skončí ,můžou být i nižší daně,bude na důchody a zdravotní pojištění těch,kteří si to zaslouží !!! Kteří roky odváděli daně a platili důchodový a sociální pojištění a když budou nižší daně bude i vyšší minimální mzda !!! Protože se to nebude horem -dolem rvát do "dájtě dafky " ,ale může se přidat těm,kteří pracují a zaslouží si za to vyšší mzdu !!!! Ona ta hromádka toho ekonom .zisku je jen jedna a záleží kdo a jak ji rozkrade a rozdělí !!!!!
  • Vidím, že se minimální mzda rychle přibližuje k té naší u cz. firem.

    Nám těch 10 procent pan továrník nepřidá a nepřidá. Patrně zůstane ve fimě sám. *3*
  • Ceny potravin a zboží někdy vyšší , benzín jakbysmet. Odvedené daně za zaměstnance 42% ve světě to samé někde dokonce vyšší ale plat je na 1/3 tak si nechte ty keci , že na to není. V podstatě jsme kolonie kde je levná pracovní síla a to zatím kvalifikovaná. Teď by se některým hodilo, kdyby se nemusely starat o důchodce. Že na jejich blaho školy, zdravotnictví atd. celý život pracovaly to nikoho nepálí.Podnikatel má dokázat prodat práci svého zaměstnance , pokud to nedokáže tak ať to nedělá. *3* . Každý den se setkávám s rádoby spekulanty , kteří po sezoně ukončí sml. 90 procentům lidí. Pak se diví , že nemají kvalitní prac. sílu s tím souvisí i výsledek jejich práce=. 50% stavebnictví.
    • Když tak dobře víte že podnikatel musí umět prodat práci zaměstnance, tak asi taky víte, že těch 10 000 Kč čistého co zaměstnanec ve stavebnictví dostane musí ten člověk co si přestavbu koupelny objednal vyplaznout 18500 Kč (superhruba toho zamestnance plus 15%dph) a to z toho kšeftu pan podnikatel nezaplatil ani opotřebení nářadí, auto, benzín, nebo ještě mzdovou účetní, obchodníka, postoje který zákazník nechce platit (postoje mezi pracemi, dovolená zaměstnance apod. ) Reálně na 10k čistého co dostane zaměstnanec musí obchodník tu práci prodat jako práci v hodnotě minimálně 30 000 Kč.
  • Tak to by mohli do práce i černý?
  • 27 let po revoluci a stejně i kdyby vzrostla na 12tis, tak je to pořád jen mzda otroků 2 kategorie.. Když uvážím, co dostane migrant v Německu za nicnedělání, tak je těch 12tis za práci jen zlomek toho co má za nic ten migrant.. Výsměch všem poctivým lidem..
    • Tobě to může být u p.dele jaká je minimální mzda ty "poctivej ". Ty stejně makat nikdy nepůjdeš!
      • Ty debilee p.fidlere asi jsi si nevšiml,že mimo pisatele příspěvku -jako anonym-žije v této zemi ještě dalších statisíc pracujících.Ty musíš být veliký myslitel cvoku.Osobně se také asi neznáte a pseudonym si tady může dát kdokoliv jakýkoliv,já raději na pseudonymy vůbec nereaguji takže už i toto vyjadřuje tvou inteligenci.
        • Věděl jsem, že se odkopeš ty potrefenej anonyme. Tentokrát ses jakoby podepsal, ale doktor asi nebudeš co? ...No nic, podívám se na zprávy, jak nám Bohouš zvýšil mzdu a půjdu si lehnout. Ráno musím narozdíl od tebe do práce *6*
          • Domníval jsem se že cvoka jen hraješ ale mýlil jsem se,ty jsi opravdu na hlavičku.Vystudoval jsem příslušnou fakultu,to jen na okraj a není to vůbec důležité.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit