Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paní premiérka Theresa MAY pana presidenta Donalda TRUMP ubezpečila, že ví, jak se s jednotlivými státy smlouvy sjednávají hůře, než s jakýmkoli společenstvím států

    Nepochybně ho i informovala o velmi pravděpodobném  obnovení členství Velké Britanie v EFTA (European Free Trading Association), česky  ESVO (Evropské společenství volného obchodu)- významné protiváhy k Evropskému hospodářskému společenství (EHS - dnešní EU) 

    EFTA vznikla uzavřením Stockholmské smlouvy z 4.1.1960. Vedoucí zemí uskupení bylo právě Spojené království Velké Britanie a Severního Irska. Evropská unie uzavřela po vstupu Spojeného království do EU se zbývajícími zeměmi EFTA/ESVO v Portu v r. 1992 - Smlouvu o vytvoření společného Evropského hospodářského trhu. 

    Členy EFTA jsou v současné době Norsko, Liechtenstein a Island. Není nic snazšího, než šlenství Spojeného království Velké Britanie a Severního Irska obnovit - i bez jednoho z prvních členů EFTA - Švýcarska, které na základě výsledků referenda  toto společenství opustilo a všechny obdobné smlouvy s ostatními státy sjednává bilaterálně!

  • Jo paní Mayová, jednou prdelí se na dvou židlích blbě sedí.
    • Nasi politici dokazi sedet jednou zadeli na nekolika zidlich...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit