Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rusko vyhrálo v Sýrii, na Ukrajině to bude USA nebo HIV?
    Jaroslav Bašta
    21.leden 2018 - 03:20
    Takovým dramatickým příkladem je konflikt na východě Ukrajiny, který v letech 2014 a 2015 představoval mimo jiné zástupnou válku mezi Ruskou federací a Spojenými státy. Jeho průběh a mezinárodní dopady vyznívaly velmi nepříznivě pro Rusko, přestože se ruský prezident Vladimír Putin dvakrát pokusil nastolit příměří.V obou případech to bylo po překvapivých vojenských úspěších proruských separatistů, které tak říkajíc zastavil v rozletu, aby donutil ukrajinskou stranu k jednání o příměří. Výsledkem se staly Minské dohody I. (2014) a II. (2015), nicméně konflikt se nepodařilo zmrazit. Vladimír Putin však nalezl překvapivé a riskantní řešení problému. Zahájil ještě jednu zástupnou válku mezi oběma velmocemi v Sýrii. Tam, na rozdíl od Donbasu, se nemusel omezovat jen na podporu Bašára Asáda a syrské armády, ale mohl nasadit ruské ozbrojené síly. Vzhledem k existenci tzv. Islámského státu mohla ruská armáda oficiálně vystupovat jako spojenec mezinárodní protiteroristické koalice vedené USA.
    Naopak Spojené státy se svojí podporou „demokratické syrské opozice“ se, s ohledem na její propojení s islamisty, dostaly v Sýrii a Iráku do podobně nevýhodné pozice jako Ruská federace na východní Ukrajině, protože do občanské války proti syrskému prezidentovi mohly vstupovat pouze nepřímo, tedy dodávkami zbraní, munice, informací a instruktorů. Kýženého ruského cíle tak bylo dosaženo, zástupná válka na Ukrajině opustila televizní obrazovky a stala se jen dalším zamrzlým konfliktem.
    Obávám se však, že Ruská federace a zejména prezident Vladimír Putin se mohou stát obětí vlastních úspěchů. Zásah ruských ozbrojených sil v Sýrii byl velmi úspěšný a způsobil zvrat v dlouhé syrské občanské válce a změnil poměry na Blízkém a Středním Východě. Oslabil spojence USA v čele se Saúdskou Arábií, posílil jejich protivníky, zvláště pak Irán, vyvolal roztržku mezi Spojenými státy a Tureckem. V současném pojetí americké geopolitiky musí přijít odveta za tuto nečekanou porážku.
    A kde jinde než na Ukrajině? Zatím nehrozí přímá konfrontace obou velmocí, ale zástupná válka se zase rozhoří naplno. Nasvědčují tomu dodávky moderních zbraní na Ukrajinu a nový ukrajinský zákon o reintegraci Donbasu, který z ruského úhlu pohledu znamená konec Minských dohod. Při současném trendu politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa se dá očekávat, že zesílí tlak na to, aby se v této zástupné válce více angažovaly evropští členové NATO.Ovšem, také v případě méně nebezpečného vývoje konfliktu, pokračování neklidu a bojů přinese nová rizika pro celou Evropu. Války od počátků lidských dějin vždy doprovázely epidemie. Platí to i dnes, jak ukazuje studie publikovaná tento týden v USA v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences, která si všímá dopadu ukrajinské války na šíření viru HIV. Mezinárodní vědecký tým, který sledoval genom jednoho specifického viru, došel k závěru, že v současné době je jím na Ukrajině nakaženo 220 000 lidí ( třicet případů na 100 000 obyvatel). První nositel tohoto typu viru HIV se na východě Ukrajiny objevil v roce 2001. Epidemie se rozeběhla až v roce 2014 v souvislosti s vnitřní migrací a zhoršením zdravotní péče v důsledku válečných událostí.
    Holt se máme na co těšit válka neválka.
  • vadí to nejen Ukrajincům, ale hlavně Rusům, Ukrajincům s ruštinu jako mateřštinou a Polákům. Ukrajinštinu za mateřský jazyk považuje jen menšina obyvatel Ukrajiny, Maďarsko už vybavuje maďarskými pasy ukrajinské Maďary, s nimi pak jezdí pracovat i k nám.
    • co to tady zas planceš za kraviny? Zalez do nory a tam mudruj. Ty jsi nějaký rusín, nebo co? Ale pro takový šmejd jsou jiné stránky.
  • ukrajinec nebo rusak jeden za 18 druhej bez dvou za dvacet a voba to sou sovieti *1*
    • ty jsi dobrý hňup, hňupe
      • je pohroma jak se takový proruský balast tobě podobný dorve ke klávesám. Přeci pokud takto mluvíte doma nemůžeš se vyblít zde.Rus je celosvětově uznávaným odpadem. Špínou kterou opovrhují turisté v letoviscích i normální země světa. S okupantem se jinak nejedná.
        • Tebe okupovalo Rusko?
    • všechno co mluví v azbuce je lidským balastem.Dávno měl být plot na hranici EU. Azbukoví zaplavují Evropu.Rozlézá se to, rozmnožuje neplatí to daně ani zdravotní pojištění. Doma to žere brambory rukama z řádků, na WC to chodí do křoví a tady to hraje honoraci.
      • do mozku nenahrál žádný softwer !?
      • ukázka textu puncovaného hlupáka, díky za demonstracï bl.bosti
  • Nastolit na nynější silně mnohonárodnostní "Ukrajině", která je totálně vytunelovaná i rozvalená..Ukrajinštinu, jako jeden jazyk., je reálně vyloučeno..Etnických Ukrajinců je asi cca 26 mil., dalších cca 4,5 mil je trvale a nebo pracovně víc v Rusku, než "doma", cca víc než 3 mil. dalších.,jsou po světě a hlavně v Evropě..a ten zbytek víc než cca 13 mil. co jsou "doma"..právě těch Maďarů, Rusů, Poláků, Moldavanů, Němců, Čechů, Bulharů, Cikánů, Židů, Řeků, silná rumunská enkláva z které nakonec pochází i Porošenko, co kromě ukrajinského občanství., má mimochodem i pas Švýcarska a Izraele..jako nakonec i mnoho jiných..z jeho lidí i úředníků a poslanců okolo..je taková směsice nesourodých národů, vlivů a lidí, že ten stát nebude mít už svéprávnost nikdy, natož jazykovou., spíše si ho časem rozeberou sousedé okolo a cizácké banky., protože současná Ukrajina, je platebně i bankovně už dávno bez cizích půjček.,absolutně a tím i zcela vazalsky, neschopná splácet dluhy a všechny ty tunely od oligarchů a korupčníků za ty desítky let rozkrádání vlastní země a tím i okrádání i rozeštvávání vlastních občanů mezi sebou atd..Tohle už velmi dobře pochopil i popsal Otto von Bismarck..
    • On je Porošenko, ten pacholek Žid?
      • To není o skutečném židovství..mnoho ukrajinských oligarchů, ale i bohatých Rusů a jiných lidí.."politiků"..a to včetně i našich atd..si různě pořizují tzv. "do zálohy"., či přímo už mají pasy, mimo "domácího" i pasy Izraele, USA, Švýcarska, Německa atd..což u mnohých., napovídá mimo i jiné..o skutečném vztahu a zájmům k zemi, kde žijí a ještě často poučují jiné..o vlastenectví, rodném jazyku atd..
        • Mimochodem, švýcarským občanem je i známý spáč Karl Schwanzenberg!!
          • pochcánek kharl fon sajrajt?
        • A Ruska !
  • Nejhorší zrůdy jsou na Západě, jejich mocenská rozpínavost má ve světě již téměř miliardu obětí, jsou to prasata pod vedením USA!
    • Nejhorší podlost je ukrást nick a psát pod ním své bláboly.
      • rozdvojením osobnosti nebo co !?
  • Kdyby si Ukrajina žila po svém a nenaletěla na špinavou hru, vnucenou jim poradci z USA, byl by tam klid. Amíci potřebují rozeštvat všechny národy. Po puči na Majdanu se ozvali fanatici a začali útočit na rusky mluvící obyvatele, hlavně na východ Ukrajiny. A to i přesto, že ekonomicky žije Ukrajina zejména z produkce východní části země. Nové vedení země - Porošenko i Jaceňuk veřejně hlásili nenávistné kroky vůči Rusům na Ukrajině. Je pochopitelné, že se veřejně lidé na východě ozvali, v poklidu například v Oděse měli před svými stánky napsáno na cedulích něco, jako že "rovnost všech lidí". Výsledkem však bylo, že je fašistické bandy podporované a záměrně zorganizované novou vládou upálily mnoho z místních demonstrantů ve zdejší administrativní budově. Proto se báli i lidé na Krymu. Jaceňuk tam vyslal tanky proti nim. Tak to chytlo spád, ale Putin nečekal a nechtěl, aby na Krymu vybudovali Amíci svou vojenskou základnu. Válečná loď USA totiž už před převratem brázdila nečekaně vody Černého moře. Tak zvýšil počet vojáků na Krymu - ale přesně jenom v rámci dohody s Ukrajinou. Pak proběhlo referendum pod mezinárodním dohledem. A Krym si zvolil z 98% připojení k Rusku. Tak proč to naši zaslepení Kalouskové, Štětináči nechtějí pochopit a hrají taky tu americkou hru na ovládnutí světa? Další kroky, které jsou nyní na Ukrajině, jsou jenom zoufalou snahou o egoistické zvýšení sevevědomí Ukrajiny. Namísto prospěchu to ale všem lidem na Ukrajině jenom škodí. Kdyby měli více rozumu, pochopili by, že se s nima hraje velká hra, která přináší prospěch jenom cizím zájmům, ale ne Ukrajincům
    • Rusko zachránilo lidi na Krymu, kolik by tam bylo mrtvých, zmrzačených, byla by tam válka horší jak na Donbase, Rusko je záruka míru, Krym je opět ruský navždy
    • Víťo Strnade, v čem ti platí FSB-KGB za tu propagandu, dostáváš příděly vodky nebo sem tam nějaký rublík? Neříkej, že tomu sám věříš, to by nesvědčilo o dobrém úsudku. Krym si zvolil stát se součástí RF asi tak jako jsme si naši předci "zvolili" Protektorat Böhmen und Mähren v r. 1939.
      • v protektorátě nás naši dnešní kamarádíčkové vraždili a mučili, tys viděl nějakého mrtvého na Krymu ty hňupe?
        • Rusko uvedlo do praxe komunismus a ten má svědomí nejméně 100 000 000 obětí!!! A jsou i odhady vyšší. Přesně se to neví, protože východostepní nájezdníci nikdy nevedli statistiky o počtu zavražděných.
          • ve zvláštní škole vás už učí 100000000, to každý ročník co propadneš přidají havlovci do školních osnov jednu nulu, hňupe
            • Milý příteli, nevím co učí ve zvláštní škole. Ty jsi tam chodil? *4*
          • Já vím o jedné jediné oběti, má přezdívku Bubblebum.
      • Jaká propaganda? Všechno co napsal je pravda!
    • Proč to nechtějí Kalouskové a Štětináči pochopit? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
      • A kterého že to kandidáta na presidenta Kalousek a Štětina preferují?????
  • Ono těm Maďarům není jasné, že když chtějí žít na Ukrajině, tak musí umět hlavně ukrajinsky a maďarsky se musí učit jako další jazyk? Tak proč tam šli, když to něchtějí?
    • Oni tam žijou stovky let. Dřív, než jejich území a domovy připadly Ukrajině. Až nás zaberou Arabové, to nebude trvat dlouho, tak se budeš muset učit arabsky. Jsem zvědav, jak se ti to bude líbit. Dle tvé teorie budeš muset umět hlavně arabsky a česky se budeš učit jako další jazyk. Podle mě je to velká ptákovina.
  • Velký národ by si měl s nacionalizmem poradit,ne již Ukrajina,která vznikla vlivem politiky rozděl a panuj.Malinkatou Ukrajinu-v počátcích velkou asi jako Morava-zvětšila sovětská vláda komunistů,po 1.svět.válce i Trianonská smlouva,která okleštila Maďarsko a i ČSR získala tehdy Zakarpatí s různými menšinami.Po.2.svět válce přidal Stalin"to" Zakarpatí k sovětské republice-Ukrajině.A komunističtí šéfové Kremlu šli dále,přidali Ukrajině část Polska,kousek z Rumunska,země kolem Dombasu a také celý Krym a Sevastopol.Zkrátka,Ukrajina se uměle výrazně zvětšila,s dodatkem-na věčné časy v rámci SSSR.No a dnes,když se Ukrajina oddělila od bývalého Sovětského Svazu,si s tímto velkým územím neví rady.Krym a Sevastopol se již referendem oddělil,co bude s další ještě "velikou Ukrajinou?Bůh suď.Asi bude neustále válčit s občany různých národností.
    • Předvolební heslo:
      Dom-Bas!
    • Z malé středověké Kijevské Rusi dokázali ruští stepní nájezdníci neustálými výboji a zabíráním a zotročováním okolních zemí vytvořit chanát CCCP, Jenomže žádný strom neroste do nebe a tak jako skončila Babylonská věž tak skončil i chanát CCCP, Zakrslý chán co vládne co tomu zbytku dočasně vládne stále sní o velkém ruském stepním chanátu. Jenomže to dřív skončí v myším oleji.
      • Prosimtě kdo je to stepní najezdnik? Dik za poučení
        • ale podle mého byste to měl spíše vědět vy, než pan Bubblebum, když pro ně pracujete.
          • Pan Bubblebum je pan? to jsou mi věci!
    • na Ukrajinu očima Kremlu.
      • Ne, to je typický pohled normálního člověka.
        • nachází nějaký normální člověk?
  • za poslední roky emigrací prý klesl asi o 10 milionů. Třeba se časem problém Ukrajiny vyřeší sám, všichni odejdou a zemi si rozdělí sousedé a bude klid.
  • třeba k nám poslal mnohobarevnou hlupaňu aby ukázala kozy. No tak, spíš to místo kde je mají běžné ženy. Ukrajinky tam mají takové srandovní lajdáky. Tamní banda není tady na pořadu dne. Klidně tam mohou natáhnout ráfy. Tady to nikomu vadit nebude.
    • No jo, vystrčila na Becheroviče kozy a ten se z toho zhroutil, že ho musela odvést ochranka a "regenerovat" ho nejspíš sklenicí Becherovky. *1* *1* *1*
      • Odpůrci Zemana zvolili strategii boje odhalenými "struky". Nositelka zmíněných tělesných partií mi nepřipadala jako "čistokrevná" Ukrajinka, nemám pravdu?

        PS: S tou Bubble-Gumou-přeřekl se. Co je na tom? Poslouchal jste TV diskusi vedenou v angličtině? Oni kluci kandidátští měli také pár breptů-Horáček i Hilscher.
        Holt, Nobody´s Prefekt! (To jsem taky někde četl).
      • zas takový sociální humor od popelnic, co? Neuvěřitelné čím se chátra od popelnic zabývá. Ty máš hlad, co?
        • To se pleteš. U popelnic je jiný humor. Třeba se vykládá, že řízek vypadal a chutnal jako bublinková prrdel anebo se hrozí holí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit