Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teroristi drželi jako rukojmí tři stovky dětí. A jak bývá v Rusku běžné, ozbrojenci, kteří mají chránit občany, ty teroristy postříleli. Včetně těch dětí. V CCCP obvyklé - nas mnogo.  

    • Normálnímu člověku nezbyde, než pokorně sklonit hlavu a vzpomenout nevinných obětí.

      Jsou to obětí náboženského a politického fanatismu. Všichni, kdo tak lehkovážne a lehce voláte po šibenicích pro kohokoliv s jiným životním názorem, zamyslete se prosím v tuto chvíli. Moc děkuji

    • Podle zpráv jiných médií, jejichž zástupci zjevně na rozdíl od vás na místě nebyli, bylo zadrženo asi 800 dětí, jejich rodiče (byl první školní den, tedy rodiče prvňáčků), učitelé a zřízenci, celkem necelých 1200 osob.

      Tolik k vaší práci s daty.

      A co se týče střílení teroristů, v civilisovaném světě se teroristé a piráti střílejí. Krom případů, kdy je královna povýší do šlechtického stavu.

      Pro ilustraci:

       https://www.info.cz/magazin/5-nejznamejsich-operaci-mosadu-agenti-zachranovali-rukojmi-i-vrazdili-nevinne-7218.html

    • Nemáte pravdu a přesto že je to Rusko tak jeho vojáci nezabíjeli děti protivníka, ale tady se jednalo o islámský terorismus!!!!a podobná tragédie se může stát kdekoliv i v západní Evropě a že se ta akce na osvobození  nepovedla se stává ,bohužel.

      • Bolševik vraždí všechno, i děti. Nedělej si iluze.
        • Já si iluze nedělam viz.Němci zejména 2.sv.v.,ale i US Vietnam ,ale tady skutečně vraždili lidé štědře podporovaní arabskou ropou a samozřejmě záští vůči Sovětům přenesenou na Rusko ,ale když zabíjet tak dospělé vojáky, ty děcka za to opravdu nemohli a hotovo , nikomu na světě tohle nepřeji a pokud je bůh tak ať ty děcka hýčká v náruči jako všechny dětské oběti " hrátek" dospělých.

        • A co akce podobných muslimáků v  Paříži (Francie) 

          7. 1. 2015 -útoku na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži - 12 mrtvých a 10 zraněných

          13.11.2015 Zhruba stovku mrtvých našla francouzská policie v koncertní síni v centru Paříže, kde zasahovala proti teroristům, kteří budovu přepadli. Teroristé zabíjeli i na dalších místech v Paříži, podle stále se zpřesňujících odhadů zemřelo 130 lidí, další stovky jsou však zraněné. Sedm teroristů spáchalo sebevražedný atentát.

          A to nemluvím o 11. září 2001 s teroristickými údery Al-Káidy na USA... Tehdy terror muslimů vůči křesťanům odstartoval.

          • Jo, máš pravdu. Stejnej dobytek. Jen je trošku rozdíl, že tady vraždila ruská armáda ruské obyvatelstvo.
            • "Člověk  v tísni" vysílal jednu dobu na školách, pseudodokumentární film kde jsou ti teroristé vykresleni jako mírumilovní andílci, jenom jim ti hnusní Rusové nedají pokoj a zabíjejí i nevinné děti. 

              To že bylo v sídle "Člověk v tísni" nalezeno zařízení na výrobu falešných dokladů jaksi opomenuli sdělit. 

              Jak z šetření moskevské policie vyplynulo, jeden z muslimských terroristů totiž byl v sídle "Člověk v tísni" vyrobenými doklady vybaven, stejně jako jimi byli vybaveni vrazi z moskevského divadla Na Dubrovce. 

              Během útoku na moskevské divadlo na Dubrovce -  velké terroristické akce 23.-26.října 2002, totiž 40 čečenských teroristů - muslimů - během představení muzikálu obsadilo budovu divadelního centra a vzalo jako rukojmí více než 850 lidí - diváků a personálu divadla.  

              Během osvobozovací operace ruských speciálních sil bylo usmrceno 170 lidí, z toho nejméně 130 rukojmí zavražděných bombami terroristů během bitvy o hlediště.

    • KIMCID

      Ano cccp už není tak že máš v hlavě vymleto.

      jinak něco pro tebe pro poučení.když se tak rád z dějin poučuješ:https://www.armyweb.cz/clanek/jak-by-vypadal-svet-pokud-by-nemci-vyhrali-2-svetovou-valku?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    • Miláček diskusního fóra zase perlí. Vy máte pane nějakou přesně ověřenou statistiku kolik dětí postílely ti ozbrojenci. Vy by jste to na jejich místě jistě zvládl lépe.

      P.S. To vůbec není obnahoba postupu ruských bezpečnostních složek.

      Váhaví, nerozhodní a nepřesní, prostě ruský šlendrián jako skoro ve všem.

      Ale vinit někoho za zabití dětí, to už chce už buď hodně prázdnou hlavu nebo nějakou informaci, kterou ostatní nemají.

  • nejhrůznější teroristický útok v dějinách zažila Jugoslávie, Havlovic mírumilovným bombardováním.

    • O tom raději nemluvte, to se dnes jaksi "nehodí." Navíc - to bylo humanitární bombardování, víme?

      Těm mrtvým bylo v posledních chvílích neskonale dobře, protože to věděli.A jestli ne - tak to byli potvory komunistické a basta! Dnešní kavárenská společnost je s tím hotová jednoduše.

      • Humanitární bombardování je, vy dvě jelita, terminus technicus. Tedy v překladu - útok přesnou municí na vojenské cíle. Zejména má tato munice likvidovat vojenskou sílu a šetřit civilní obyvatelstvo a civilní cíle. To se, ale na Sputniku nedozvíš.
        • Zajímavé, vy jedno jelito. Proč tedy Václav Havel mluvil o něčem jiném?

          Václav Havel poskytl dne 29. dubna 1999 před svou
          cestou do USA agentuře Reuters rozhovor, kde řekl: "Domnívám se, že
          během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže
          pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich
          povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy,
          lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní
          suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i
          bez mandátu Spojených národů. Ale na základě své osobní zkušenosti jsem
          stejně silně přesvědčen, že jen čas dovolí objektivně zhodnotit to, co
          se děje v těchto dnech v Jugoslávii a dopad na NATO.


          Později označil pojem "humanitární
          bombardování" za obskurní a říkal, že ho nikdy ani nevymyslel, ani
          nepoužil, "a použít nemohl, neboť mám - troufám si tvrdit - vkus".

          Zdroj: https://www.reflex.cz/clanek/komentare/60479/jan-jandourek-myty-o-tom-jak-chtel-havel-humanitarne-bombardovat.html

          Dále tvrdím, že humanitární bombardování žádný terminus technicus není, ledaže byste dokázal uvést zdroj. Ve smyslu vámi naznačeném by šlo o bombardování humánní, pokud by si to některý politik troufl použít.

          • Možná, žes tyhle rozumy objevil někde v Bobkových listech, ale já se tady nepřu o to, co údajně někdo někde řekl nebo neřekl, ale píši o chytré munici a jejím používání. Vzhledem k ceně těchto zbraní je bude těžko někdo používat proti civilistům někde na palouku.
            • humanitární bombardování neexistuje, na rozdíl od toho přesného ,ale v Jugoslávii NATO přestřelilo a i u Američanů jsou úchylové kteří zaútočí na civilní vlak aby si vystřelili.

              • Reakce na příspěvek:

                Je vidět, že jsi nikdy nebyl na vojně.
            • Vězte, že o existenci a používání moderní munice pochybnosti nemám, i když nevěřím, že by munice mohla být chytrá a používat tento pajazyk (od chytré munice přes chytré lavičky po chytré město) se již nenaučím.

              Psal jste: Humanitární bombardování je, vy dvě jelita, terminus technicus. Tedy v
              překladu - útok přesnou municí na vojenské cíle. Zejména má tato munice
              likvidovat vojenskou sílu a šetřit civilní obyvatelstvo a civilní cíle.
              Odkaz na terminus technicus jste neposkytl, tedy to obecně používaný terminus technicus není.

              Humanita jen humánními prostředky se dobude — osvícenou hlavou a teplým srdcem. Bombardováním sotva.

              • Reakce na příspěvek:

                těch chytrých věcí je a nikdo neví že je obsluhuje totální blbec čímž chytrost zaniká🙂

                • Reakce na příspěvek:

                  Částečně nesouhlasím - obsluhuje-li "chytrou" věc blbec, účinek jeho hlouposti se znásobí. Obsluhuje-li ji totální blbec, účinek jeho hlouposti se umocní.

  • Dříve terror bolševický, teď muslimský - oba vycházející z nevzdělanosti groo společnosti.

    "Dříve" - dávám do uvozovek, neobolševismus tzv. "PIRÁTI" není o nic méně nebezpečný!

  • Takže si článek rozebereme ,autor přiznává že městečko je udržované s moderní nemocnicí a stadionem.A následně hned napálí  "čím chce ruská vláda chce vyrovnat svou část viny za smrt tří stovek rukojmích" a na to přišel autor jak?Ptal se místních ? V době  po útoku muslimů na školu ,dokonce i ČT ve svých zpravodajstvích ocenila nasazení a obětavost příslušníků ruských speciálních sil(tento těžký poklesek ,vůči linii "Rusko zlé" již v archívu nenajdete) autor poněkud pozapomněl ,že celá akce kdy došlo k likvidaci muslimských teroristů,byla bohužel předčasně vyprovokována některými rodiči kteří se pokusili osvobodit svoje potomky na vlastní pěst,(jako otec dětí je naprosto chápu),co následovalo potom bylo na poslední chvíli a nedostatečně zorganizované.Na světě není asi stát který má síly zvládnout tak masivní záchranou operaci.Kdo namítne něco o USA tak ať si nastuduje ,průběh většiny útoků "šílených střelců" a jak dopadly .V pařížském Bataclanu ?..udělejte si obrázek sami.

    • Ještě malý dovětek: mezi kamarádky strůjce útoků na školu patří česká novinářka Petra Procházková.Slavný Člověk  v tísni ,vysílal jednu dobu na školách,  dokumentární film kde jsou tito lidé vykresleni skoro jako andělé,kterým ti hnusní Rusové nedají pokoj.To že bylo v táboře "člověka v tísni" nalezeno zařízení na výrobu falešných dokladů a jeden z hledaných muslimských teroristů,na základě čehož byla této organizaci na území Ruska zakázána činnost.... je také jenom Ruské fakenes.....nebo ne?

  • Problém terorismu je celosvětový.Vzpomeňme si na mrtvé v USA ,kde se to téměř s jistou pravidelností načítá,přidejme Francii,kde teroristé z islámských řad stříleli lidi jako holuby,tehdy až 130 v jediném dni.Když se něco takového stane v Rusku,tak je to Západem hodnoceno jako velká,hrozná chyba Kremlu,dokonce to přičtou na vrub prez.Putina. Přitom do Evropy stále benevolencí EU pronikají přes málo hlídané hranice Schengenu migranti,s kterými se mísí islámští teroristé.A ti dělají již dnes- skoro denně- své "normální zvyky z domoviny",mezi něž patří krevní msty,znásilnění,ničení majetku atd. Vezmeme-li plány a zvyky islamistů,tak hlavně ženy se mají "na co těšit",neboť ty jsou v žargonu islámského světa považované za věc,čili,jsou v podřadném postavení vůči mužům.Proto nechápu,že i některé naše ženy propagují migraci islámu do naší země.

  • Pamatuji si tu situaci. Hrůza, děs a beznaděj. Všechny ideologické kecy tady nemají místo.

    Byl to jeden z prvních důkazů naprostého pohrdání lidskými životy ze strany islamistických extrémistů. Černý den v historii nejen Ruska, ale celé civilizace.

    Vzali jsme si z této (a mnoha podobných tragédií) poučení? Umíme se dnes lépe bránit fantickým teroristům? Víme co znamená hybridní válka?

    Všichni zdejší "odborníci", kteří jsou se vším raz dva hotovi - odpovědi jistě znají. (východostepní nájezdníci a basta). A co masové vraždy v Evropě?

    R.I.P. všem mrtvým v Beslanu a pro nás velké memento, než k nám pustíme hordy negramotných fanatiků pod pláštíkem falešné humanity a solidarity. Oni takový pojem totiž vůbec neznají. 

    • stručně a dobře řečeno protože i Rusko patří do civilizované Evropy i když s velkými výhradami.

  • Nema problééma - nás mnogo - J.V.Stalin.

    Jóó co jste si vy vychodostepní nájezdníci vypěstovali to máte.


    • KIMCID

      doufám že to taky zažiješ hlupaňo

  • Problém je jenom v tom, že Ivan když někoho osvobozuje, vybije všechno před sebou. Rukojmí nerukojmí, terorista neterorista prostě všechno co se hne.
    • KIMCID

      to není problém

  • škoda, že v té době tam nebyl rusobijce Just, ten by to tam všechno osvobodil beze ztrát jako rambo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit