Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já to vidím tak trošku jinak. Každé ze světových velkých náboženství je svým způsobem zneužitelné ke konkrétnímu fanatismu. Takovému, které ve jménu toho kterého "boha" jde i přes mrtvoly. A něčemu takovému prostě nemohu nijak fandit. Takže za mne, nepovolil bych žádné náboženství. Je to přece věcí osobní, a tomu nikdo nebrání ani nezabrání. Věř si v co chceš, ale neexistuje něco takového povýšit na ideologii a podporovat toto "církvemi", či jejich jinak znějícími podobami a akcemi na veřejnosti. Jsme přece sekulární stát. Tedy, většina těch, kteří mají rozum.  Pokrok nezastavíš, natož v něčem tak obludném a škodícím, jako jsou náboženské sekty fanatiků  a jejich byznys se strachem a falešnými sliby. 😈 

    • když se zamyslíš nad pojmem pravda,tak je to vlastně to,co vzbuzuje víru .A bez víry v pravdu se prostě žít nedá.Zkus to,uvidíš,že je to nesmysl.Pokrok prostě přináší další pravdy a další víru.Teď nemluvím o víře v Boha.To je dar,který všichni nemají.Ale všichni potřebují něčemu věřit a to je pro ně pravdou.

      Takže pokrok a víra nestojí proti sobě.

      A teď k těm mrtvolám-kdo věří,že poznal absolutní pravdu ,tak cítí potřebu vnucovat ji ostatním a pokud je pro ni ochoten v boji riskovat život,pak to dokáže mnohé přimět k obdivu.A když je navíc krutý,pak lidem imponuje. To je obecně platná lidská psychologie.ať už ve vztahu třeba ke křižákům,nebo ke komunistům.


  • A mimochodem,lví podíl na současné situaci má Papež.Je sporné,zda vůbec je hlavou církve,ale i kdyby byl,nechová se tak.Neříká Ďáblu NE !

    Lžipapežů bylo již víc,uřízli jim nos a uši,tak uvidíme co bude s tímhle.Řešením by bylo papežské schizma .

  • každý Evropan,který znevažuje křesťanství si se.e do vlastního hnízda.A nejen to,každý Evropan,který křesťanství nezná ,se sám sebe vzdává a zakládá si na problémy s identitou.

    Proto je třeba vrátit výuku náboženství do škol a lidi vychovávat v souladu s jejich dějinami.

    K rasové otázce je třeba zaujmout pevný postoj,to znamená multikulturalisty vyházet z univerzit pro nevědecké lhaní,vstup cizinců z nehygienických oblastí podmínit letitou karantenou,muslimům zakázat všechny projevy jejich hraní si na víru,případně vzývání ´dábla Machometa úplně zakázat.Vítače léčit na psychiatrii.

    A než k tomu dojde,je třeba pečlivě archivovat všechny národu nepřátelské výroky a snahy.Čím se nepřátelé dnes hloupě chlubí,to budou zítra popírat.    


  • Gorobilypes

    Oni se pak sami chovali jako beránci

    • Přesně jak říkáš-chovali se jako beránci,ač se měli chovat správně a tím došlo k přemnožení slimáků.

      Luther říkal: Ein feste Burg ist unser Gott,ein gute Wehr und Waffen.Tak do toho hradu se teď musíme schovat,jinak je s celou Evropou amen.

       

  • Ať si každý věří v co chce, ale pokud někdo vnucuje druhému svůj pohled na svět a je to jedno zda je to náboženství nebo něco jiného a druhého to již obtěžuje měl by zasáhnout stát pokud se člověk sám již nedovede bránit. Když zde napíšete něco o křesťanství tak Vás hned někdo osočí a někam pošle. Z druhé strany ty stejní lidé zde napíší jak je třeba chránit své hodnoty. Když se Německo plnilo běženci, tak jeden zaměstnanec ze stanice STK tady u nás tvrdě slovně napadal uprchlíky a nabádal k násilí, přitom tady žádní nejsou, je to normální pomatenec. Nemohl jsem mu říci že je blb protože by mne nenechal projít STK. To jsou lidé co negativně ovlivňují druhé a násilí je jim přirozené. Za toto jeho chování ho měl zaměstnavatel okamžitě vyhodit, ale nic se nedělo.  Násilí začíná jednotlivcem a končí kdo ví kde.   

    • To,co dělal ten člověk ze stanice STK to byla prevence.Je škoda,že jsi ho nepodpořil,protože až tady budou,tak už bude pozdě.

    • Ovšem nesouhlas nebo chcete-li odpor vůči migrantům a kvótám se ukázal během posledních pár let docela opodstatněný, nemyslíte? Mám samozřejmě na mysli migranty muslimské. Těch jiných je zde plno a nevidím vůči nim žádný odpor. A že ovlivňují ostatní? proboha a co v tu dobu dělala všechna média, která naopak činy muslimských migrantů spíše zatajovala (vzpomeňte na silvestrovské události před pár lety) a naopak se vysmívala strachu z jejich činů a neváhala nazývat odpůrce nelegální migrace nenávistnými xenofoby, rasisty, či dokonce nacisty. Nebo to už jste zapomněl?

      A máte pravdu v tom, že násilí tady nechceme. A právě z toho důvodu u nás neměla a nemá nelegální migrace takovou podporu jako v západní Evropě. A já jsem rád, že tomu tak bylo

      Pokud by vaše paměť byla přeci jen děravá, tak si připomeňte:

      "7.-9. ledna 2015 Francie - Střelba v pařížském sídle satirického týdeníku Charlie Hebdo si 7. ledna vyžádala 12 mrtvých, o den později zahynula při přestřelce jedna policistka, 8. ledna při útoku na obchod s košer potravinami zemřeli další čtyři lidé. Za tři dny zahynulo ve Francii v souvislosti s útoky 17 lidí a tři pachatelé, které zastřelili policisté. 14. února 2015 Dánsko - Při střelbě během debaty o svobodu slova, kterou v Kodani pořádal karikaturista Lars Vilks, zemřel jeden člověk. Následně zaútočil střelec před synagogou v centru dánské metropole, kde zabil druhého člověka. Pravděpodobného útočníka, který se narodil v Dánsku palestinským rodičům, zastřelili při pátrání po pachatelích policisté.13. listopadu 2015 Francie - Při šesti teroristických útocích v Paříži zahynulo 129 lidí, jeden člověk zemřel později v nemocnici, přes 350 bylo zraněno, zemřelo i sedm atentátníků. Teroristé stříleli z útočných pušek v klubu Bataclan a na několika místech v centru Paříže. K útoku se přihlásil Islámský stát (IS).22. března 2016 Belgie - Při dvou sebevražedných útocích v Bruselu zemřelo 32 lidí (k tomu tři pachatelé) a na 340 bylo zraněno; výbuch na letišti Zaventem si vyžádal 16 životů, exploze v metru pak měla přes také 16 obětí; k atentátům, které provedli Belgičané arabského původu, se přihlásilo hnutí Islámský stát.1.

      • Je dobře,že na to upozorňuješ,-nadržování nepřátelům národa a výsměch vlastním -to je zločin na národu,který bude potrestán.Jestli ne dnes,pak třeba za sto let,ale bude.Je třeba vést tyto zločiny v patrnosti,archivovat a nezapomínat.

        útok v klubu v Paříži za ten teď Brusel trestá nás-vzal to jako záminku našeho odzbrojení,abychom se  příště museli nechat vraždit a  nemohli klást odpor.

      • 4. července 2016 Francie - Při večerním útoku ve městě Nice, kde do davu lidí oslavujících státní svátek najelo nákladní auto, zahynulo 86 lidí. Útočníkem byl 31letý Francouz tuniského původu, policie jej zastřelila.

        26. července 2016 Francie - Dvojice mladých francouzských muslimů vtrhla do kostela v městečku Saint-Étienne-du-Rouvray v Normandii, držela v zajetí šest lidí a pak zavraždila pětaosmdesátiletého kněze Jacquese Hamela. Policisté útočníky zastřelili. IS krátce poté zveřejnil video, na němž oba útočníci přísahají věrnost šéfovi IS abú Bakrovi Bagdádímu. 

        19. prosince 2016 Německo - Tunisan Anis Amri najel s ukradeným kamionem do davu lidí na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz v centru Berlína. Útok si vyžádal celkem 12 obětí, automobil zabil 11 lidí, včetně jedné Češky, další obětí byl polský řidič kamionu, kterého Amri pobodal a zastřelil. Asi 50 lidí bylo zraněno. Atentátníka později zastřelili policisté v Itálii. 

        22. března 2017 Británie - Pět obětí a desítky zraněných si vyžádaly dva násilné incidenty u budovy britského parlamentu v Londýně. Dvaapadesátiletý atentátník Khalid Masood nejprve najel do lidí na chodníku na Westminsterském mostě, následně z auta vystoupil a nožem způsobil smrtelná zranění policistovi. Kromě pěti obětí zemřel po útoku i sám útočník, kterého zabila policie. Policie se domnívá, že jednal sám a motivován byl islámským extremismem. 

        7. dubna 2017 Švédsko - Pět mrtvých, z nichž jedna žena zemřela později v nemocnici, a 15 zraněných si vyžádal incident, při němž v centru švédské metropole Stockholmu najel nákladní automobil do lidí. Útok spáchal Uzbek Rakhmat Akilov, sympatizující s džihádisty. Akilov byl následující den zadržen a k činu se přiznal. 

        22. května 2017 Británie - Teroristický útok ve foyeru haly v severoanglickém Manchesteru po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové si vyžádal 22 lidských životů a 116 zraněných; útočil sebevražedný atentátník, 22letý Brit libyjského původu Salman Abedi. 

        3. června 2017 Británie - Teroristický útok v centru Londýna si vyžádal osm obětí a desítky zraněných. Na mostě London Bridge nejdřív vjela bílá dodávka vysokou rychlostí na chodník a srazila několik pěších. Útočníci pak pokračovali v jízdě až k tržišti Borough Market, které je plné restaurací a barů. Tam teroristé vystoupili a napadali lidi noži s dlouhou čepelí. Všechny tři útočníky z automobilu policie zastřelila. 17. srpna 2017 Španělsko - V centru Barcelony na třídě oblíbené turisty La Rambla vjela dodávka do lidí. Při teroristickém útoku zemřelo 13 lidí a více než 50 dalších osob bylo zraněno. Policie oznámila, že v souvislosti s incidentem zadržela jednoho podezřelého. Další podezřelý byl podle neoficiálních informací médií na útěku zastřelen policií nedaleko Barcelony. K útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát.

        Podle údajů Europolu přišlo v roce 2018 o život 13 lidí při 24 džihádistických útocích. V roce 2017 to bylo 62 obětí zabitých při 33 takových útocích. Z těchto 24 džihádistických útoků bylo deset ve Francii, čtyři ve Velké Británii, čtyři v Nizozemsku, dva v Německu a po jednom ve Španělsku, Švédsku, Itálii a Belgii. Celkem sedm útoků - tři ve Francii, dva v Nizozemsku, jeden v Belgii a jeden ve Velké Británii - je klasifikováno jako „dokončené“, protože podle policejních orgánů těchto zemí dosáhly svého cíle. Ke čtyřem z těchto sedmi si přímo přihlásil samozvaný Islámský stát. Ve srovnání s rokem 2017 je i zde zlepšení, protože tehdy bylo jako dokončené klasifikováno v EU deset útoků džihádistické povahy

  • Náboženství. Hra s emocemi lidí, ponejvíce náboženstvími zneužívaných. 

    Křesťané mohou být spokojení. V jejich svaté knize se něco píše o druhé tváři, kterou mají nastavit.

    Nemají už obě líce trochu moc ofackované?

    Středověk se vrací. Jak se chovali katolíci k muslimům ve Španělsku? Křest nebo hlava dolů. Čas některé věci opakuje. 

    • v "jejich svaté knize"?  Pro Tebe Jindřichu není Bible svatá? Ty nejsi křesťan? Tak co teda jseš-pohan co věří na skřítky nebo slimák nebo vůbec nic?

      • Samozřejmě odpovím. Ne, pro mě není Bible svatá.

        Nejsem věřící, nejsem křesťan, nejsem pokřtěný. Stává se tím ze mě snad horší člověk? Já podle zásad desatera prostě žiji (nebo se snažím), na rozdíl od velkohubě "věřících," kteří neznají význam slov v desateru. Jednou za týden si koupí odpuštění.

        Je tedy nekradoucí a nevraždící pohan horší zloděje, vraha a smilníka v sutaně, vážený Thraxxi? Je řádně žijící člověk nic? Nebo k tomu potřebuje knihu pohádek? 

        Četl jste Starý zákon - knihu násilí, vražd a msty? Podívejte se tam prosím. 

        • Starý zákon s vraždami a mstou platí pro Židy,my křesťané máme Nový zákon.

          Člověk který není pokřtěný se do nebe nedostane a tudíž se nikdy nesetká se svými předky.Což je škoda.No asi že není úplně nic,ale je to prostě škoda.Asi by jste se měl nechat pokřtít,má to svoje výhody.

          To odpuštění nelze koupit,musí se vyzpovídat,přijmout rozhřešení a už to neopakovat,takže to není nic příjemného,nicméně si to odkroutí za života a pak už je OK.

          • Závidím Vám tu jednoduchost řešení a vidění života. Rád bych se setkal se svými předky, ale biologicky nevěřím, že je to možné.

            Za ty odpustky se na preláty zlobil už Mistr z Husi - a ten dozajista pokřtěný byl. A asi věděl o čem káže. Ale to by byla dlouhá disputace.

            Vám osobně, vážený Thraxxi přeji setkání s předky i Boží odpuštění.   

          • Ne, nemusí se vyzpovídal. Není každý křesťan katolíkem, pravoslavným nebo anglikánem.

            Pokud by vaše these ...nicméně si to odkroutí za života a pak už je OK. byla pravdivá, odpadl by Poslední soud.

            Křest je jedním ze způsobů přenosu Duchy svatého prostřednictvím hmoty, na kterou je  navázán, ačkoli je všudypřítomný. Křest tedy nemůže přinést ve srovnání s libovolbou jinou koupelí žádnou výhodu. Samozřejmě odhlédneme-li od toho, že křest je záležitostí společenskou, tedy veskrze lidskou. Kdo by neznal potvrzení o křtu vydané farářem na kousku (osmerce?) průklepového papíru? Což si všudypřítomný a vševědoucí Bůh onen akt nebude pamatovat ještě v okamžiku Posledního soudu, kdy všechny průklepové papíry budou nenávratně zteřelé a v prach obrácené? 

            •  Bůh křesťanů je vševědoucí,takže si jistě bude pamatovat kdo pokřtěn byl a kdo to odmítnul.Za to se mu milosrdného jednání nedostane,nýbrž s ním bude jednáno spravedlivě.Řekl bych,že z toho bude prů.er.Podle mě je křest dobrý obchod-za mokrou hlavu Boží království,ale asi je to někomu málo.

              S tím Posledním soudem tak to přiznám se nevím přesně(zabývá se tím obor Eschatologie).Nebe jsou totiž dvě-Nebe na výsostech a  Nebe na zemi.To první je bezrozměrné,to druhé má tvar pravidelné krychle.V Bibli je to popsáno dost přesně a ví se,kde to je-vedle jezera Armagedon.

              Jehovisti si představují,že pro ně bude to Nebe na zemi po posledním soudu.My křesťané máme naději nebeskou,t.j. že se dostaneme do toho prvního nebe.Kam se dostanou ti,kteří křest odmítli raději nechci vědět.

               

      • Proč by pro člověka 21. století měla být Bile svatou?

        Mohl byste vysvětlit, co znamená, že je kniha svatá?

        Pro mne je pak zásadní poslední otázka: Je-li Bible svatá, proč se podle ní věřící křesťané nechovají?

        • Takže Filie,pokud jsi mladý,pak Boha nepotřebuješ a co je svaté to ti nic neříká.S věkem přijde zralost a bilancování a tam už Boha potřebovat budeš.

          Je-li Bible svatá,pak je v ní pravda kterou ti Bůh sděluje.Je na tobě jestli a do jaké míry se jí budeš řídit,ale jednoho dne staneš před tváří Stvořitele a zjistíš,že za života byl milosrdný ,ale potom už jen spravedlivý.Takže lidsky řečeno,že když na to kašleš,tak budeš v průseru.Totéž ti křesťané,kteří se podle toho neřídí.Ale to tobě může být jedno co oni ,důležité je myslet na to.

          21.století přineslo blahobyt=plné břicho + pohodlí.Rozhodně nevyřešilo utrpení,nemoci a smrt.Křesťanství nabízí perspektivu i tam a navíc zaručuje,že se setkáš se svými předky.Takže toho nabízí víc než dost .

          • Neptal jsem se, je-li bible svatá, ale:"co to znamená, že je kniha svatá?"

            V Bibli není pravda, kterou by mi Bůh sděloval, ale popisy jeho skutků, případně skutků Syna člověka, zaznamenané s odstupem několika staletí. Zdá se, že jediný, komu sděloval Bůh pravdu, byl Mojžíš hovořící s hořícím keřem.

            Nemýlím-li se, dotýkáte se v textu dekalogu, kde však není Bible originální či jediná, neb deset slov obsahuje již (i) Talmud.

            Setkání s předky zaručují všechna náboženství a není to nic, o co bych stál, neboť se všemi jsem se řádně rozloučil a jejich odchod oplakal.

            Křesťanství nabízí perspektivu života věčného v trvalé blaženosti, což je situace vymykající se jednak lidskému chápání, jednak lidské přirozenosti.

            • Pro tebe není svaté nic a tudíž si můžeš být jist,že se ti nedostane ničeho,co by se vymykalo tvému chápání.

              To že chápeš Bibli jako historickou publikaci ukazuje,že ji neumíš číst,ale nic si z toho nedělej,to umí jen odborníci a pořád je tam co objevovat.Naopak laici tam můžou strašně bloudit a pak jsou z toho sekty.

              (po pojmem svatost rozumím nedotknutelnost absolutní autority,ale to je jen můj osobní výklad) 

              • Reakce na příspěvek:

                Vy píšete:"... chápeš Bibli jako historickou publikaci..."

                zatímco já píši: "...popisy jeho skutků, případně skutků Syna člověka, zaznamenané s odstupem několika staletí."

                a to věru neznamená, že bych ji chápal jako historickou publikaci.

                To, že odborníci mají v Bibli stále co objevovat, vím. Nabízejí mi své výklady na prahu mého domu, na stanicích MHD, poštou, občas se proderou i do e-mailu.

                • Reakce na příspěvek:

                  tak toho se boj jak čert kříže,tyhle publikace jsou jako jed-jehovisti,dřív bibličtí badatelé patří do koncentráku,protože berou křesťanům naději nebeskou.Jejich překlad Bible není totožný s ekumenickým překladem a jejich vývody jsou účelové.Zkrátka vždycky je třeba aby za takovou publikací stála autorita Církve římsko-katolické.

                  • Reakce na příspěvek:

                    "Zkrátka vždycky je třeba aby za takovou publikací stála autorita Církve římsko-katolické." Cože a nebo kdo že má být tou "autoritou?" Tahle skupina lidí?? 

                    No pozdrav Tě. 😛

  • Tento článek by měli číst každou hodinu na srazu politiků v Bruselu a v každém parlamentu EU.

  • Kdo nechce dodržovat pravidla autocenzury v duchu islamisticko-merkelovské korektnosti, ten se nemůže divit reakcím primitivně-násilného charakteru. Kdo popře sám sebe a bez výhrad se podrobí nositelům militantní věrouky, ten bude mít byť malou, ale přesto nějakou šanci k tomu, aby mohl dál velebit eurohujerské panstvo a jemu nadřízenou islamistickou vrchnost. Zažíváme volný pád evropské civilizace do nejhlubší možné žumpy. Mnoho nadšených eurohujerů se utěšuje faktem, že jsme ještě nedopadli na dno této žumpy. 

  • Článek vybočuje ze současných standardů. IN je psát články o pronásledování členů toho nejmírumilovnějšího náboženství.

    Tento článek není v souladu s politickou korektností a evropskými hodnotami.

  • josef.chmela

    Evropská civilizace degeneruje a pomalu zaniká, tak jako jiné civilizace a společenství v minulosti.

    • Ale nemusí !!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit