Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrý večer, může mi, prosím, někdo vysvětlit, (nejlépe autorka paní Helena Kalendová) jakým způsobem Karel Brabec - nebo jak se jmenoval- přeplaval Dunaj z Bratislavy do Vídně ? Je to totiž cca 80 kilometrů proti proudu. Kdo tam někdy jenom vlezl, tak ví, že vyleze o kilometr dál po proudu. Díky.

    • V článku se o tom přímo nepíše, ale zkonstruoval si miniponorku,se kterou se pravidelně přepravoval mezi Bratislavou a Vídni.))😬

  • Ahoj. nikdy jsem do ŽÁDNÉ diskuze nepřispěl... Na Seznamu je to velmi komplikované, protože je diskuze rozporuplná a bohudík hlídaná.... Ale tady...?,  víc dementních "reakcí" (máme svobodu-rozuměno PO ČESKU!!!!- můžu pindat a "psát" co chci...) .pod sebou jsem NIKDY neviděl....

    TISCALI??? -tak to je opravdu SBÍRKA uživatelů :-D

    • Jinak máš premieru a koneckonců nemusíš  a to je na této době hezké - možnost rozhodnutí ,no a jestli tě vadí že se tu špičkujem tak sem prostě nechoď ,to je jako s hospodou.

      Někdy mě napadá udělat takové setkání diskutujcích bez ohledu na názory, ale v hopodě kde maj stoly a židle řádně přišroubovaný a půlytry z pěnovýho tvrzenýho polystyrenu .Takže všem diskutujícím zdar.

    • Tak zase už jdi.

      • kuokám že se ti to kradení líbí

  • Všichni tihle blbečkové byli docela dobrej terč. A když už zdrhli, tak tam měli zůstat a ne se vracet.

    Hrdinové?

    Ne!

    BLBCI!

    • zase kradeš ty agrofertní ymrde a ty bys byl možná taky dobrý terč.Ty tak někomu můžeš říkat blbec ,ty agrofertní podlá komoušská swině.

      Kumul origo.

      • Jsi ubožák ty přizdisráči debilních komoušských rodičů!

        Kumul origo.

        • 🙂ja komoušské rodiče neměl ale v tobě se tvoje zrcadlí -teda pokud nejsi z děcáku VUMLU🙂

          • Tak ty svý starý a dementní rodiče pošli do uranových dolů komouši, k ničemu jinýmu se ti kriplové nehodí

            • O mý komunistický rodiče se neotírej, tenkrát byli v KSČ všichni.

              • Reakce na příspěvek:

                no v agrofertu bys jinak neuspěl a nesměl na internet🙂🙂

                Stejně ty troubo z agrofertu nejde o to pod jakým jménem píšeš ale co píšeš , nojo ale malotřídka v síni tradic biopaliv tě to nenaučí.

              • Reakce na příspěvek:

                Vsichni...?!

            • si to nějak poplet🙂

  • xxx

  • Komoušská tupost má festival své blbosti.

    Je vidět že ani po 30.leteh ta bolševická sběř nedokázala pochopit že skončil jeji zločinecký režim. Fatální chyba hesla"nejsme jako oni" se této zemi bude mstít ještě dlouho.

    Čest a sláva těm, kteří zahynuli na hranicích "díky" komoušským zkurvysynům, všem těm statečným kteří se alespoň pokusili opustit zdejší komoušský koncentrák a byli bestiálně zavražděni bolševickým zrůdným systemem - postříleni, zabiti v min.polích, usmrceni el. proudem, roztrháni psy, ... - to vše za přímé účasti "vybraných synů dělnické třídy" jak se te komušský lidský odpad - pohraniční stráž a jejich přisluhovači sami nazývali.

    • jenda

      Můj bratr emigroval v roce 69 a určitě ne proto že by mu vadili komunisti. Šel jenom zbohatnout jako devadesát procent emigrantů o kterých se dnes mluví jako o bojovnících proti režimu. Líbí se  mě taky úplně blbí lidé kteří se vymlouvají že nemohli studovat kvůli režimu. Kvůli bratrovi rodina nesměla nikam a přesto se nesnažím překroutit dějiny k obrazu našich Západních přátel.

    • josef.chmela

      Sám jsi lidský kanálový odpad s IQ dnešního data.

    • Sice tvrdě a skoro pravdivě,ale v totalitě a nejen tam , jako voják či policista nemáte na výběr a už vůbec ne jako vojín základní služby a jediné co můžete udělat že prostě vystřelíte a netrefíte ,bohužel tak to je a může se Vám stát že se sám stanete obětí nebo půjdete sedět ,ono 99%záklaďaků si prostě vybrat nemohlo.Podívejte se co se děje na hranici USA a Mexika a nikdo neví co s tím a místní domobrana Američanů si přisvojila právo zabíjet za překročení hranice , to je snad ještě horší než ty PS , ty tam poslala tehdejší zákonodárná moc.

      • Ale mohl - i ten "záklaďákˇ. Po pár dnech byl velmi rychle "odvelen" z PS roty jako "nespolehlivý" a dokončil  "základku" např. u bigošů v hlubokém zázemí a nebyl nucen se podílet na komoušských zvěrstvech.

        Ten zparchantělý bolševický hnus zejména u tzv. "stálého stavu PS" nebyl pro normálního k přežití.

        • KIMCID

          POPIŠ NÁM TY ZVĚRSTVA ?

  • Ty ploty měli jednu nezpochybnitelnou dobrou vlastnost! Nikdo nemohl ilegálně překračovat hranice a zabíjet evropany ve jménu jakéhokoliv pomateného náboženství! Holt všude je chleba o dvou kůrkách a všechno zlý je k něčemu dobrý porát lepší komošská buzerace než demokratická smrt🤮

    • Nás v 68 zabíjely národy "bratrské" tak si tu komouškou buzeraci tupoune narvi do erdele a tím vůbec nemyslím že by nas měl zabíjet někdo jiný kvůli naboženství, prostě deebbilní soudruh komunista bez ohledu na dějiny a s krátkou pamětí ,jako mnoho jiných,včetně komoušského dua ZemanBabiš.

      • josef.chmela

        Že tebe nikdo nezabil. Bylo by o jednoho demokrata méně. Ono to s tím zabíjením nebylo tak zlé jak tu plácáš.

        • hele rudochu jak ses vybarvil , by si rád zabíjel a kdybys moh tak si sovětům v 68 ukazoval cesty a dneska bys vítal Rusáky nebo Čínany na Ruzyni , nebo by si v 39 hajloval?Asi všechno dohromady totalitokrate🙂

    • Plácáte nesmysly - ty "dráty" byly stavěny tak aby "zadržely" veškerý pokus o jejich překonání z republiky ven. Každý kdo v té době žil v pohraničí a není to úplně vymaštěný komoušský zm..d vám to potvrdí. Celá ta bolševická "ochrana" hranic byla koncipována tak aby jste se k nim nemohl ani přiblížit a pokud už by se vám to podařilo znemožnit vaší další cestu směrem ven ze země.


      • Samozřejmě a dobře to bylo vidět v 89 kdy jste překročil hranice s Rakouskem a jel jste vedle strážní věže a ostnatého drátu a v Rakousku byl patníček a vedle něj normální polní cesta s polem.Obavám se že až už tady nebude žádný pamětník tak se to bude opakovat ,dnešní lidé kolem 35 a níž si myslí že si z nich děláme srandu , bohužel.

        • josef.chmela

          Jak jste si ty mladé vymaštěnce vychovali, takové je máte. Denně se na ně valí propaganda a nalejvárna se spoustou nesmyslů a lží a pak jsou z toho jen magoři.

          • No vymaštěnec může být i stár že pepčo chmelko.

  • 30 let  tu máme DEMOKRACII a KAPITALISMUS. Co současní kapitalističtí politici nikdy neřeknou je to, že emigrace je i v dnešní době. Každý rok emigruje (odchází za lepším) 110 000 lidí z ČR.Troufám si tvrdit, že tak 90% z nich jsou mladí lidé, kteří zadarmo vystudují, vyučí se a pak své dovednosti uplatňují na západě. Jak fantastické pro tyto západní země to je. Nemusí utratit na vzdělání těchto lidí ani korunu!!!!!! A pak že tu máme málo pracovních sil !!!!!!!! Dochází k masivní emigraci pánové a dámy a to tu máme spravedlivý a vynikající kapitalismus!!!!!!! Tak to soudruzi je!!!!!!

    • no nemohli zadarmo vystudovat neb jejich rodiče odváděli daně a nevěřím že by dítě rodičů na socialních dávkách dosáhlo brilantního vzdělání i když to nevylučuji 🙂Ale máte pravdu chytří lidé nemají odcházet , to je tak trochu o výchově a už vůbec by se lidem kteří něčeho ve světě dosáhli nemělo bránit v návratu.Natož je ještě vyhánět.

  • KIMCID

    Jinak nebylo to porušování zákonů té země a doby?

  • Musím reagovat na článek jak  nezákoně    opuštěli  repuplibu.Byli to lidé kteří páchaly různou trestnou  činnost Nebylo to na jižním Slovensku , ale taky na Šumavě. Zapoměli na to že se musí dělat i na tom prašivým západě kde se dopouštěli další tresné činnosti.Šlo jasně o podvratné živly podplacené západními rozvětkamy které chtěli rozvrátit  socialicmus. .Díky našim statečným pohraničníkům byly zadrženi.Nesmíme zapomínat na naše statečné pohraničníky kteří na státní hranici položili své životy.Je třeba postavit nové a mohutnější zdi na státních hranicích.Musí se obnovit pohraniční roty , prapory, brigády, stb,aj.Jak to bylo.Udělat pořádek.Zrušit kapitalismus a postavit ho mimo zákon! 17.11. 1989 to byl podvod na občany.!!! Kdo nedělal protistátní činnost a budoval socialicmus  tak se měl dobře.
    • ......opuštěli republibu.....podplacené západními rozvětkamy

      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      jako se vším by se dalo polemizovat. Ovšem když jsem to dočetl k "rozvětkamy"  udělalo se mi fyzicky špatně. Dokážu pochopit překlep,jsem velmi tolerantní,  taky se mi, né vždy chce hrát třeba s velkými písmeny,  ovšem tohle zvěrstvo buď svědčí o velmi nízké gramotnosti pisatele nebo o cílené provokací a diskreditaci. Správně by mělo být "rozvědkami".....pokud to neměla být cílená provokace....

      • Realista-_normalne s Vami nesouhlasim, vsak vite, ale tohle Vam podepisu... "Rozvětkamy".... To otevira nuz v kapse

      •  ted si představ že by tě hlídal se sapíkem nebo ti poroučel ve fabrice a ještě rozhodoval jestli dostaneš byt a donášel a tys nemoh jinam bez posudku který by na tebe a tvé děti psal.Reálný socialismus s komunisty v praxi a moh bys ho mít i jako soudce z lidu ,o nacismu  ani nemluvě tam by takovej "vzdělanec "moh poslat celou vesnici do lágrů či ji nechat vypálit a ještě by to hájil.

        Vono to s tou demokracií zase není tak špatné

        • Nedělej si iluze. Kapitalismus není o nic lepší. Naopak z kapitalismu vzešel nacismus i socialismus. Takže kapitalismus je maras na druhou. A demokracii nám už čtvrtstoletí slibují a ta nikde,...

          • pravda bez peněz z Německa by Uljanov dožil ve Švédsku stižen pohlavními chorobami a bez peněz z USA by soudruh Adolf tak dopíjel použité tupláky.Ale život jde dál a zatím se jiný systém nenašel než kapitalismus s podílem demokracie ,možná ho porazí čirý komunistický kapitalismus ale bez ohledu na lidi a když si vybíjete vlastní lidi tak už není o čem .Také může být fašistický kapitalismus i to už se zkoušelo ale dopadlo to tak že půlka nadnároda má asijské kořeny.🙂

  • V každé společnosti jsou snílci a tvořílkové, a jejich zápal a schopnost na sebe nabalovat další tvořílky vzrůstá se stoupající intenzitou represí režimu, jehož tlaku jsou vystaveni. Proto platilo za komunistického režimu, že mukl je nejvynalézavější tvor. Na samotce dokázal mukl z toho mála, co měl, hotové divy. V touze po svobodě dokázali někteří naši občané, že nic není nemožné. Tuhý estébácko-komunistický dril dokázal vybudit v našich občanech netušené vlastnosti a schopnosti, a tak národy nezahnily v zahnívajícím normalizačním režimu a prokázaly svoji vnitřní sílu a produktivní potenciál, který je teď ale bohužel hanebně zneužíván zahraničními tzv. investory a dalšími parazity.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit