Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ObcanX

    Jaksi ale pan Blondýn POTUS mlží před novinářema a lidma jako svi*ě a straší je raketou co ohrožuje evropu a buh ví koho, raketa Novator skutečně existuje ale rozhodně to neni jaderná a ani protizemní střela , je to letecká protiletadlová řízená střela dalekého dosahu cca 400KM jeji označení je KS-172 Novator používa jí ruská federace a Indie. Ale co do retoriky se to hodí zní to pro anglofoní svět dostatečně rusky tak co na tom že ta střela je určená proti letounům typu AWACS nebo velkým letounum typu C-5 a C-17

  • Dnes je jiná situace. Rusové nemusí moc zbrojit . 

    To co mají v současné době stačí spolehlivě zničit polovinu zeměkoule.

    • Stávající jaderný potenciál (všech jaderných velmocí)  by alespoň podle mého naprosto laického odhadu atomizoval naší planetu hned několikrát.

      Ale co, když to zbrojení tak vynáší........

  • K nadpisu článku - Češi jsou pod Kačerovu rozpoznávací schopnost, o nás mu rozhodně nejde.

  • KIMCID
    https://www.novinky.cz/clanek/jeden-hrnek-na-kafe-pro-americke-letce-stoji-27-tisic-muze-za-to-jeho-ousko-40249687?seq-no=2&dop-ab-variant=1&source=article-detail
  • Off topic: Existuje nějaké doprovodné fota Trumpa, kde nevypadá jak howado ?

    Pokud ne, je potřeba se zamyslet, jestli on jím skutečně nebude.  Dle posledních výzkumů je v USA až 32 000 000 negramotných lidí( absolutní top v západních zemích).

    Tak mě napadlo, jestli to není jejich velitel? Pokud u nás Zeman vyhrál díky méně vzdělaným, jak to bylo tam :-) ?

    Pokud brzdí někdo rozvoj - nejsou to negramoti? V Evropě je jich mizivé procento a proto nám je hodný strýček Donald bezelstně obstaral?


  • Nakoupil bych.... S-400 od Rusů. A splnil bych povinnou kvótu 2%. 😈 Když mohou Turci-člen NATO, tak proč ne my?😛

  • bezregistrace

    Nu když to tu čtu tak vidím že kdnedlíkoví mamánci mají převahu tož krom mouder ještě navštivte nějakou cihelnu a nacvičte přihrnování hlíny na prsa ... neb v případě že se to začne mydlit to pro vás bude zkušenost k nezaplacení

  • mote

    Horší problém je migrace a beze zbraní. Naše armáda je v nejhorším stavu v celé historií ,co se týká vyzbrojení. Indonésie má 240 F16. Hlavně, že posíláme finanční pomoc a naším vojákům koupíme lepačky na muchy. Snad si nemyslíte, že výzbroj v TV mají všichni vojáci ?  

    • ObcanX

      všichni od bojových utvarů mají kompletný system  MNS nebo jeho ekvivalent, to jest bergen batoh místo velký polní, modulární nosný system, protistřepinovou nebo balistickou vestu, kevlarovou helmu, goratex maskovací převlek, smaozřejmně BREN a CZ75 Phantom, pak záleží na typu jednotky,  některé mají spojení v rámci družstva některé od družstva výše, jinak i jednotky bojové podpory mají kvalitní výbavu takže i protiletadlovci ze strakonic mají výbavu na dobré urovni, a to proto že už leta se drží hotovost NRF takže jsou prubežně jednotky cvičeny a vybavovány právě na nasazení v rámci NRF - NATO Responce Force jednotka je připravena být nasazena do jednoho týdne kamkoli do okruhu 6000km od Bruselu na dobu 30-60 dní bez podpory z venčí (takže celé ukolové uskupení ma vše pro vedení operace po dobu 60 bez zásobování) v podstatě všechny jednotky AČR byyl zařazeny do teto struktury takže mají všichni kvalitní vybavení. Ano muže být pár malých jednotek například logistiky kteří toto vybavení nemají ale jen proto že ho nepotřebují, k čemu by bylo takovéto vybavení například spravcovi skladu pohoných hmot státní rezervy kterej behem roku nejede ani na střelby a jen počítá přijem a výdej PHM a podobně. Mimochodem nemci maj s ogistikou armády dalko větší problem než mi, nemci si musí pučovat vybavení mezi vojákama aby je mohli poslat do mise, a do Litvi na cvičení přijeli a někteří měli ještě kožený řemeny někde ze skladu protože pro ně nic jinýho neni. 

    • Žádný strach, když nás napadne rus, tak ho zničíme všema 14 Gripenama, celá jedna letka na ně vlítne!!! A to co zbyde vezmeme do kleští ze severu 30 pandurů z jihu to samé. Pokud by nás napadli z dvou stran, stačí síly rozdělit. To znamené 7 Gripenu a 30 pandurů západ a 7 Gripenů a 30 pandurů východ. 

      Armáda ve svém přehledu uvádí také vlastnictví 119 tanků, bojeschopné jsou však v současnosti pouze asi tři.

      Až bude nejhůře stále ještě zbývá: nasadit cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty. Dále trička s nápisy: Agresory tu nechceme!!!

      • Ještě mě napadlo jak popsat naše členství v NATO tak nějak lidsky: USA to je péro, GB a FR jsou koule co se u toho bimbaj, na koulích jsou ještě chlupy, na chlupech může být ještě muňka, a my jsme nestrávená šlupka v bobku z tý muňky.

        • ObcanX

          budete se divit bojeschopných je většina tanků, 30 jich je u tankového praporu tam bude nějaký ten kus v opravě ale ten zbytek co je ve skladu jsou poslední verze T-72M1 co se kupovali ze SSSR všechny prošli generálkou jsou uloženy ve skladu celý tank je zabalen do folie je k němu připojena jednotka na udržování konstantní teploty a vlhkosti, vedle tanku jsou na paletě připraveny baterie které stačí dolít nabít a jsou připraveny k provozu, do tanku stačí doplnit naftu a muže jet, pravidelně je u něj přezkušován motor a všechny systemy a poté je znova zabalen, takhle je uloženo spoustu techniky co neni u útvarů. Je vidět že jste nikdy nebyl v armádě nebo v ní nebyl posledních 20 let, skladování techniky v NZ a munice máme na jedné z nevyšších urovní v rámci NATO, Munice je například ukládána do skladu na základě rozboru jejich komponent, armáda ve všech skladech už od roku 1950 monitoruje teploty vlhkost , meteo služba monitoruje pruměrné kyselosti dešťů a pudy v oblastech kde jsou sklady a munice se ukládá do takového skladu kde ji tyto veličiny nejmín uškodí, díky tomu se prodlužuje životnost munice o desítky let, američani to například skladují bud v dřevených barácích nebo na hulváta v bednách pod plachtou, jen ty nejsofistikovanější zbranové systemy maj v skladech. 

          Víte p rd tak nemelte sra č ky

          • Trochu pozdě, ale přeci. Sra č ky tady melete vy.  V armádě jsem byl, ale otázka je, jestli vy též?

            Jezdil jsem s Pragou V3S, která zkolobovala během služby x krát za rok. Nebylo se čemu divit, vzhledem k tomu, jak probíhaly ty Vaše generální opravy ;-) Zfušované bylo na ní kde co a konkrétně baterie byly v takovém stavu, že polovina aut v mrazu při bojovém poplachu ani nevyjela.

            Naše celkové počty armádních vozidel a letadel jsou k smíchu. Armáda je maximálně použitelná v civilním vnitrstátním konfiktu jako jsou nasilné demonstrace nebo naopak při pomoci proti živelným katastofám a naslédném odklízení.Zmiňovat tank T-72, který je strojem druhé generace též nemá cenu. Tanky dnešní jsou 4. generace a zlikvidují tu Vaši muzejní vykopávku ještě dřív než to vůbec zjistí ;-)



    • Kdyby Indonésie, ale afghánská islámská republika má 200 000 vojáků, 400 ks letounů všeho druhu, 9,5 tisíce obrněných vozidel, 50 raketometů MLRS...a těmto my, pidiarmáda, 10x menší , pomáháme udržet (islámský) režim. 😈

    • U výzbroje nevím, ale výstroj mají všichni. Všichni, kteří si potřebné součásti dokoupí.

  • USA by potřebovali válku, ale na SVÉM území aby konečně pochopily co to je!!!!

    • Docela si myslím, že malá zkušenost v tomto směru by těm tlustým zadkům neuškodila. Rádi smrt a bolest vyvážejí, ale aby jí sami zakusili??

      Nepřál bych jim to, ale prospělo by to jejich pohledu na okolní svět. Kde berou právo každého a všechno posuzovat a řídit?

  • Čest bolševici...co článek od Jégla, to peprné reakce. Divím se, že po 28 letech tu stále žijí bezmozci, kteří papouškují kremelské fráze. Lidvore, tvoje myšlenka koukat jak to všeobecně dělají v Rakousku je nejbližší schůdné řešení. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit