Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tato doba moc podnikání a živnostníkům rozhodně nenahrává. To je pravda... Podnikám už nějakou dobu a přijde mi, že podmínky jsou snad těžší a těžší. Základem jak uspět je asi mít dobře vedené účetnictví. Já mám díky účetní kanceláři https://attax.cz/ vždy vše včas podané a účetnictví naprosto v pořádku. 

  • milacekpublika

    Jako poctivému živnostníkovi mi tohle házení do jednoho pytle fakt vadí. Je jedno, jestli je to kladivo nebo jiné nářadí, ale prostě není potřeba na živnostníky brát jakékoliv nářadí a perzekvovat je. No... jako jak to říct. Chápu, že jsou nepoctiví podnikatelé. Znám pár lidí, kteří se pohybují v šedé zóně. Ale to neznamená, že na to budu doplácet i já.

  • Jako všude existují živnostníci poctiví a nepoctiví. Ale ti poctiví jsou potřeba stále, takže nějaké recenze nebo uvedené sazby a podobně by mohly pomoct. Dají se sehnat na různých portálech jako třeba https://www.freelance-market.cz/, tam se snad o vyžírky nejedná.
  • jako vždy legrace na place.nejvetši zlodej je stat a to všude na světě.tak nevim o čem je ta diskuze.jaky pan takovy kram.stat bere ze všeho.ten se neda okract.ze všeho se plati.když rano vstaneš tak platiš že jdeš na toaletu.vyčistiš si zuby a tak to pokračuje cely den.tak nevim o čem se hadate kdo je vetši zlodej.
  • Dobrá rada nad zlato: vážení zaměstnanci, úředníci, učitelé, vzdejte se svých míst, mnohdy sehnaných jedině přes známosti a běžte na živnosťák, vyřiďte si potřebná razítka a vydejte se "podnikat". Uvolníte místa podnikatelům, kteří by Vaši práci určitě také zvládli - no a po několika letech praxe můžete porovnávat. A důchodci ....ti by do toho neměli vůbec kecat - když berou důchod a ještě naplno pracují, tak důchod nepotřebují,protože jsou ještě při síle.
  • Tyhle tabulky jsou ale tak trochu nefér.Alespoň u té skupiny podnikatelů a živnostníků kteří mají zaměstnance.A to z důvodu,že mimo hrubou mzdu musí podnikatel zaplatit za své zaměstnance další odvody které nejsou zahrnuty v hrubé mzdě zaměstnance ale ani v odvodech zaměstnavatele....a to je nefér.
  • Nedá mi to a musím také reagovat. Nesmírně si vážím všech živnostníků, kteří pracují daleko víc než zaměstnanci, a ještě víc si vážím těch, kteří zaměstnávají někoho dalšího. Ale co se mi nelíbí, a s čím nesouhlasím je tzv. schwarz systém. Sice p. Nečas myslím v pátek řekl, že to není problém našeho státu, já s ním nesouhlasím. Zřejmě mu nedošlo, že všechny realitní kanceláře, finančně poradenské firmy a dneska už i např. pojišťovny a žlutá autíčka Family Frost, jsou jeden velký schwarz systém. Nevím, ale jsem přesvědčená, že realitní makléř, který pracuje pro realitní kancelář, by měl být jejím zaměstnancem. Nikoliv OSVČ. Souhlasím samozřejmě s určitým odměňováním procentem z provize. Několik mých známých bylo osloveno různými pojišťovnami. Všem byla nabídnuta práce na živnostenský list. To mi prostě hlava nebere. Absolvovala jsem školení u dvou finančně poradenských firem ... obě zdůrazňovaly výhodnost toho, když budu pracovat na živnostenský list. Přitom bych měla svého nadřízeného, musíla bych vykazovat určité výkony. Takže bych byla téměř klasický zaměstnanec, ale na živnostenský list.
    Dnes jdu na nějakou schůzku. Předpokládám, že to bude nähmlich to samý.
  • Rád bych připoměl, že živnostník je člověk, který rozváže pracovní smlouvu, nějak si opatří místo k provozování živnosti a potom mu nezbývá než modlit se, aby měl dost zakázek. Proto je tehle "parazit", ty zajebanej zmrde Mládku zvýhodněný oproti zaměstnanci. Jestli to nechápeš, tak bys měl dostat pořádně přes tu svou tlustou držku.
  • Ty zasraný lajdáci zadlužej se, aby měli kde provozovat živnost a potom nechtěj platit daně! To je opravdu přespříliš. Katorgu na ty, kteří nechtějí sehnout hlavu, pod železné jařmo zákona. Deset let nucených prací a jejich majetek odevzdat utlačovanému pracujícímu lidu. A vůbec komunismus na nás opět, jedině pod ostřím gilotiny vydají češi ze sebe to nejlepší. Kdepak v České republice je příliš mnoho zla, například živnostníci, že "pane Mládek" nebo třeba korupce, podpora hazardu, ale pozor hlavně nestrkat prsty tam kde to pálí, mohlo by nás to vyléčit. V mojí fantazii si představuji politika, který by definoval problém, ustanovil by cestu k jeho vyřešení a potom by vsadil svoji pověst za vykonání všech kroků k uskutečnění řešení. Dnešní politici pálí všemi směry a jakoby zázrakem vždy minou cíl. Tímhle stylem může mít občan ČR dojem, že tahle země je křehká nádoba. A politici (včetně presidenta) dál slepě pokračují ve svých idiotských hrátkách, zaslepeni, neschopní cokoliv změnit. Politika je " velký festival marnosti".
  • Mládku TY kDEBILe ! zaměstnanec pobírá nemocenskou,nemusí si hradit nářadí a jíné,je v teple,neshání si zakázky a nemusí čekat na platbu faktury i několik měsíců a hlavně může být LEMPL !!!
    Ty jsi nikdy nemohl podnikat,poněvač by jsi nebyl tak vyžranej a nepadaly by ti z HUBY kniHOVNA co meleš!!!?? Do voleb daleko a po nich ti socani poděkují jak jsi to ......................posRAL 6001 odstínového mentála.
    Suma sumárum,na živnostá může jít každej a až si to nějakej rok zažijete,pak můžete hodnotit,jde jen o ryze českou vlastnost-závist a českou neschopnost,sedět,kecat a nechat si sját na hlavu,proto jsme tam kde jsme po 20ti letech !!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit