Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To všechno nemuselo být. Ti lidé kteří umírali ve strachu že je někdo udá a bezbranně vedení  gestapáky jako prasata na jatka měli právo na šanci žít nebo zemřít beze strachu se zbraní v ruce likvidující německé agresory přímo v pohraničních bunkrech. Je mnohem snadnější být opevněn ve svém domě a střílet na souseda který se mne snaží přepadnout než sedět svázaný ve svém domě mít sousedovu pistoli u hlavy a čekat co bude. Že šance na obranu v září 38 byly dokazuje případ Czajánkových kasáren. o půl roku později.  
    • To je všechno "co by kdyby". "Po válce je každý generálem".
      On není vždycky výběr mezi dobrem a zlem, ale většinou mezi zlom větším a menším. A tak jak se to stalo, to bylo menší zlo: fronta se nám vyhnula, bylo méně lidských obětí a méně materiálních škod.
      V opačném případě by fronta probíhala na našem území, Hitlerovci by nás napadli a z druhé strany by nám Stalin poslal "bratrskou pomoc" o tři desítky let dříve.
      Mohli jsme si za to ovšem z velké části sami: rozbili jsme si Rakouskou monarchii a Beneš si vymyslel jakýsi "československý národ" a tím nahnal celou třetinu německy mluvících Čechoslováků do náruče Hitlerovi. I když zdaleka ne všechny.
      • Ty tvé hloupé odrhovačky že prý údajně by nás napadl Stalin, už všichni známe zpaměti. A všichni víme že jsou to kraviny...jen ty to pořád meleš podle hesla svého vzoru  Goebbelse "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". S tebou Sajmone už nehodlám ztrácet čas planými diskusemi protože to je pořád dokola...vyvrácená fakta pořád doblba omíláš...to už je snažší mlokovi vysvětlit kvantovou teorii než tobě základní logické prvky....fakt nevím jestli těm svým nesmyslům opravdu věříš anebo jsi za jejich omílání placen.....
        • A on nás Stalin nenapadl? Teror hnědého socialismu nahradil terorem rudého socialismu a z naší země udělal svou gubernii. Jenom tomu říkal osvobožděnie, A těch loupeží: uran, prý to byla "válečná kořist" (!?). A těch znásilněných žen!!!
      • KIMCID
        Beneš? Snad Masaryk ne?

        http://www.ceskatelevize.cz/porady/10362011008-ceske-stoleti/

    • jasněže, ale to by nás západní spojenci nesměli zradit, lekli se, Hitler ještě neměl sílu, západní spojenci jsou vžey jenom zrádci, Srbsko náš věrný spojenec nám už spěchal na pomoc, a my jsme se mu s Havlem odvděčili, vybombardovali jsme našim spojencům domovy, prašivý Havel se smaží v pekle, zrůda zerzavá, vrav srbských dětí
      • I přitom, že nás západ zradil, měli jsme velké šance. Počtem sice byli Němci silnější ale kvalitou výzbroje, kromě letectva jsme byli minimálně na stejně, ne-li vyšší úrovni. Když o půl roku dříve Hitler obsazoval Rakousko a to bylo bez boje, do Vídně dojela s bídou třetina jeho tanků. Zbytek zkolaboval po cestě. Poláci natom byli technicky mnohem hůře a bránili se. Britové se také bránili. Švýcaři stáli celou válku připraveni na hranicích. Jediný problém byl v našich podělaných politicích. A i kdybychom to náhodou prohráli, Němci by si tu lekci jednou provždy zapamatovali a my bychom měli hrdost a sebeůctu. Od té doby jsme každému jen pro smích. 
  • bezregistrace
    ad spinam tendunt omnes
  • josef.servit.9
    Pohádky mám rád, ale ty o výrobě výbušnin především! Dobrá je také o Sametové revoluci!

    Mr. Lidvor ta o Tunelu v Letech nemá chybu §§§§§§!

  • věčná čest a sláva hrdinům, bojovali proti německým nacistickým zrůdám, to se dnes už nenosí, hlavně se zatajuje NĚMECKÝM zrůdám
    • Těžko můžeš vyčítat toto dnešním Němcům , ale je třeba si brát poučení z historie a to i u Rusáků  v případě 1968.Co překvapí nejvíc je ale kroucení v Pobaltí a na Ukrajině ,to se jednou Evropě vymstí.
      • A vycita snad nekdo neco, tem tvym "dnesnim nemcum"? Nikdo je prece nenuti, aby nam neustale podsouvali nejake vymyslene krivdy svych otcu a dedu, kteri tyto zrudnosti zavinili a museli proto ze zeme, jejimiz nebyli obcany, odejit.
        btw.Valecne reparace, vycislene v prosinci 1945, nebyly dosud proplaceny. To take svedci o velmi falesnem pristupu Nemecka k temto zlocinum a naopak nesvedci o jakekoliv projevene ucinne litosti.
        • Jsem se někdy hádal o odsunu?,tady se mluvilo zejména o odboji za 2sv.války,a souhlas že tvrdit že jsme si fifty fifty je nesmysl a Německo v tomto případě musí držet hubu.
          • jaké fifty fifty? němci nás vraždili po tisících, my jsme ty špíny jenom odsunuli
          • tak:
            za 1.ve - Nemecko "hubu nedrzi", ale furt nas mentoruje, ze si mame brat CZmoudy, ktery si pozvalo  ...co s tim?

            za 2.he - taky jsem jsem nenavidel "rusaky" kvuli 68'memu, ale jen do r.2013, kdy se otevrely archivy KGB a ja jsem zjistil, ze jsem vedle, jak ta jedle.

            Inteligencni rozdil mezi nama je asi tak "3 parniky". Zatimco ja jsem schopen uznat, ze jsem se mylil, protoze jsem mel nespravne informace, tak ty setrvavas ve svem bludu, protoze proste nejsi schopen z nej vybrednout. Nas p.President to nazyva zcela pregnantne: "Jen blbec nemeni nazor" a "kavarna" se muze pofrat do vejsky. Nesvedci to o nicem jinem, nez o mentalni zaprdenosti "kavarny". HOWGH
            • Co bylo v těch archívech?
    • A co Dr. Horáková a další, kteří zaplatili za to, že bojovali proti PRORUSKÝM zrůdám.
      • KIMCID
        pro sovětským a pro komunistickým.nauč se to  b l b e
  • Festival zpupné bolševické tuposti a komoušské debiliární žvástavosti právě začíná.

    Co si vy rudé bestie připomenout výročí mnohem méně vzdálená - třeba 50.léta. Jste jen stejný lidský odpad jako byli nacisté. Ba ještě horší, neb oni se učili zvěrstva páchané na lidech od vás.  

    • KIMCID
      josef.novak a mám to teda oslavovat nebo smutnit :D :D :D
      • Máš si vážit spoluobčanů kteří zemřeli i za tebe a to bez ohledu na politickou příslušnost.Vlastně já zapomněl ty jako obdivovatel čoboláka bureše se klaníš k fašismu a máš pravdu neb v té době Slováci byli fašisté.Možná že máš kořeny na Slovensku jako tvůj guru a tyhle věci nemůžeš pochopit,ještě chybí odkaz na Okatoumůru.
        • KIMCID
          omyl já mám kořeny v Itálii co mají na slovensku mě nezajímá.A Babiš je čechoslovák a teď tvůj premiér.
          • Národnost čechoslovák neexistuje!!!pokud tím není myšleno označení pro podvodníka ve dvou státech.To že je bureš premierem spískala hradní kreatura která se chce opírat o komunisty a okatoumůru,kde jsou časy kdy inicioval závazek nejednat s komanči a byl proti fašounům.Pokud máš kořeny v Itálii tak nevím co vedlo tvé rodiče či prarodiče že se usadili v  této zemi  a asi tady tak špatně nebude neb se do Itálie  nevracíš.Jinak až na to že nám v Itálii vykradli auto ,což se stane kdekoliv,nádherné moře Sicilie,Kalábrie a Alpy to tu nemáme.

            Není můj premier, ale je premierem v zemi kde žiju kdyby byl můj premier tak bych byl sakra silný zákulisní hráč.Ano bureš měl svého premiera Standu Grosse a pak mu již bylo líto že je zákulisní hráč tak je z toho toto.

            • KIMCID
              tak se podívej na hlavičku rodného listu.pokud nejsi porozpadovej
              • Reakce na příspěvek:

                Ono jako za ČSSR nebyla národnost česká a slovenská?hmm?
                • KIMCID

                  Reakce na příspěvek:

                  Byla a přesto jsme byly hrdí na to že jsme čechoslováci. Jen trubky se dělí na slováky a moráváky
  • Mašín, Líkař,  Řehák a další hrdinové si zaslouží úctu, právě oni narušovali atmosféru kolaborantství a defétismu, tedy smíření s nacistickou okupací. Ovšem lidé jsou zřejmě nepoučitelní, i dnešní doba je prodchnuta duchem kolaborantství s Bruselem a Berlínem, někteří lidé opět kolaborují a pokorně přijímají všechny všivárny, které jsou důsledkem iniciativního blbnutí bruselských eurohujerů, též horují pro podvodné merkelovské migrační kvóty a další zvěrstva a kurevstva a proti zájmům ČR. V současnosti je opět vážně existenčně ohrožena naše jedinečná civilizace v české kotlině. Merkelovci již nahromadili více škůdcovského potenciálu než kdysi hitlerovci.
    • ano věčná čest hrdinovi Mašínovi ale jeho hodně nepovedeným synáčkům ne
  • Tuto informaci zašlete prosím k tématu odsunu - vyhnání pí. Makrele Merkelové, aby věděla, že mince má vždy dvě strany, Dále přepošlete kolaborantům ve straně KDÚ ĆSL, TOP 09, hlavně spícímu knížeti a Kalouskovi.

    .

    • I ten tunel Lety u Písku má původ v době 3. říše a německých genech arijské rasy, ale vše zaplatí daň. poplatníci ČR.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit