Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Palach byl pomatenec 

  • Rok 1968 neměl s demokracií nic společného. Byl to pouze boj dvou frakcí komoušů, aniž by některá z nich jen uvažovala o změně ústavy. Jen pro připomenutí:

    Ústavní zákonze dne 11. července 1960Ústava Československé socialistické republikyProhlášení

    I

    My pracující lid Československa prohlašujeme slavnostně:

    Společenské zřízení, za které bojovaly celé generace našich dělníků i ostatních pracujících a které měly od vítězství Velké říjnové socialistické revoluce před očima jako vzor, stalo se pod vedením Komunistické strany Československa skutečností i u nás.

    Socialismus v naší vlasti zvítězil!

    Vstoupili jsme do nového období našich dějin a jsme odhodláni jít dále k novým, ještě vyšším cílům. Dovršujíce socialistickou výstavbu, přecházíme k budování socialistické společnosti a shromažďujeme síly pro přechod ke komunismu.

    Po této cestě půjdeme dále ruku v ruce s naším velkým spojencem, bratrským Svazem sovětských socialistických republik, a se všemi ostatními přátelskými zeměmi světové socialistické soustavy, jejímž je naše republika pevným článkem.

    • Čl. 4

      Vedoucí silou ve společnosti i ve státě je předvoj dělnické třídy, Komunistická strana Československa, dobrovolný bojový svazek nejaktivnějších a nejuvědomělejších občanů z řad dělníků, rolníků a inteligence.

  • Asi by sám čuměl, kdyby se probral a viděl, co z něho lidi udělali. 

  • V ČR dokoná sebevraždu v průměru každý den 5 lidí, přičemž na jednu dokonanou připadá dalších 20 pokusů. zdroj: https://www.czso.cz/csu/czso/sebevrazdy_zaj

    je to skoro 5x tolik co při dopravních nehodách.

    Dle statistiky vede jednoznačně oběšení, ale i veřejné upálení se stále stává, jen k němu dochází z jiných důvodů. A tak se před časem úpálil člověk u justičního paláce v Brně, před soudem v Litoměřicích a i u nás v Roudnici na náměstí. Občas někdo vyskočí kvůli exekuci z okna buď sám nebo s dětmi v náručí. Akorát o těhle nešťastných lidech většinou neproběhne ani zprávička a už vůbec se neřeší pravé důvody.

    A co se týče tzv. jara 1968? Dubček a ostatní byli naivní, když si mysleli, že se vysmeknou z mocenské nadvlády tehdejšího SSSR. Protože Evropu si na Jaltské a Postupimské konferenci rozdělili USA, VB a SSSR jako dort.

  • Velmi silný demonstrativní prvek zazněl z Palachova iracionálního počinu. Jeho demonstrativní typ sebevraždy naplnil svůj účel a tak je Palach glorifikován a brán za nezničitelný fetiš odporu proti okupantské zvůli. Ano, právě 21. srpen 68 dokonale zničil mýtus osvobozeneckých vojsk SSSR. Tento památný den definitivně stvrdil budoucí rozklad sovětské říše. A nic nepomohlo ani biľakovské Poučení z krizového vývoje a další propagandistické pitomosti, které měly navěky posvětit správnost okupace a správnost zrádcovského padoušství Biľaka, Indry, Šalgoviče a spol. Palach zemřel v krutých bolestech, v beznaději a zoufalství. Biľak zemřel jako bohatý a spokojený důchodce, který se dožil vysokého věku a byl přesvědčen o správnosti svého podlého a vlastizrádného počínání.
  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého"... inu, stále tam vládnou východostepní nájezdníci se středověkou mentalitou a komunisticko-fašistickými touhami. 😠

    • KIMCID

      pleteš si rusko a sovětský svaz.a sovětský svaz nás neobsadil sám.ale to ty nikdy nepobereš.

      A něco si přečti o fašismu bludaři

      • KIMCID

        a ještě nám popiš co tím ve své době palacký myslel

  • Prestante tady lidem lhat a aspon jednou v zivote napiste pravdu.

    • Ano, pravdou je to, že v r. 1945 nás ruská armáda nepřišla osvobodit, jak se stále omílalo, ale udělala nájezd do střední Evropy s cílem tyto země vydrancovat, zotročit obyvatel a rozšířit své území. Nezapomínejme, že už předem si s nacistickým Německem rozdělili Evropu: Pakt Molotov-Rbbentrop.

      • jsi hňup, s Hitlerem si rozdělili Evropu Británie a Francie, o nás bez nás, potom toho šeredně litovali, dobře jim tak zbabělým zrádcům

    • Jan Palach byl pro generaci lidí narozených 1946 - 1950 hrdinou!

      A na věci nic nemění skutečnost, že svým činem - stejně jako další v Československu, Polsku i dalších zemích - napodobil oběť budhistických mnichů ve Vietnamu, jejichž sebeupálení bylo obsahem tehdejšího obrazového zpravodajství v kinech i v televisi.

    • .

    • Ti "starší" buď byli opatrní, pamatovali řádění bolševika v padesátých letech.... Nebo byli slouhové režimu.

      Ti mladší zjevně - vzhledem k mentální nevyzrálosti - nic nechápali!

  • KIMCID

    Nepovedlo se, škoda

    • A zdá se mi, že se situace začíná opakovat :-(

      • KIMCID

        čím?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit