Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každý občan by měl mít u sebe vlastní pistoli, měl by umět dobře střílet a v připadě nutnosti zastřelit šíleného střelce. Jak prosté, co je na tom nepochopitelného???
    • Vlastní zbraň je absurdní.
      Zbraň by měla sloužit k lovu a ne k zabíjení lidí.
      Dneska není co lovit, tak k čemu zbraň.
      Nikdo by neměl brát život druhému, taky proč. Kolikrát za život potkáte šíleného střelce, řekl bych, že nikdy. Kolikrát do roka Vás může přejet auto když si nedáte pozor, pravděpodobně několikrát. Je tak prosté? Pro Angela až příliž složité, braňme se těchto lidí.
    • všem dát zbraně a je klid
    • Hezká fantasmagorie. Něco podobného mají v USA a tam se to střílí na potkání. Poslyšte, vy si umíte reálně představit to, co jste zde uvedl? Opravdu si toto myslíte? Opravdu jste přesvědčen, že každý občan je tohoto schopen? Že toto zejména psychicky zvládne? Že každý občan "jdoucí si pro rohlíky" bude mít pod trikem pistoli? Potom jste velmi, ale velmi naivní. Píšu to jako někdo, kdo v této věci se dlouhá léta profesionálně pohyboval.
      • Být ozbrojen "smrtící zbraní" bylo po desetitisíce let pro většinu příslušníků lidského plemene běžnou a nutnou věcí. Jestliže je občan svéprávný do té míry, že může např. řídit nákladní auto (které lze případným "smrtícím účinkem" považovat za nebezpečnější než krátkou střelnou zbraň), nechápu, co je tak obtížného nebo psychicky náročného na tom naučit se používat a ovládat zbraň. Pokud toho občané schopni nejsou, pak je to jen smutným svědectvím o tom, jak dalece již naše "civilizovaná společnost" zdegenerovala - v podstatě to znamená, že pokud náhle zmizí možnost dojít si do samoobsluhy pro rohlíky a polívku z pytlíku, většina našich spoluobčanů zemře hlady... jiná otázka (po stránce psychiky) samozřejmě je použít svou zbraň proti jinému člověku, ale v takovéto jednoznačně kritické situaci?? Co se týče USA - to, "že se to tam střílí na potkání", jste vzal kde? Vzhledem k penetraci populace v USA střelnými zbraněmi a počtu obyvatel mi z toho vychází, že podobné případy (když si odmyslím zločinecké podsvětí, kde beztoho nejde o legální zbraně) jsou velmi řídkou výjimkou, jíž je ovšem ihned věnována celosvětová pozornost a všichni spustí povyk. Přečtěte si např. studii sdružení LEX o vztahu mezi počtem legálně držených zbraní a násilnou trestnou činností...
        • Již klasik praví: "Dát mu do ruky pušku, tak se stane neštěstí...".

          Nesouhlasím s vámi. Asi to bude tím, že mi doporučujete si něco přečíst a já jsem letitý praktik. O používání střených zbraní a případech na vlastní oči, co mohou střelné zbraně způsobit, vím docela dost. Nevím co víte vy, ale asi jste pouze četl nějaké ty "statistiky".

          V tom je mezi námi dosti podstatný rozdíl, který nemíním planými řečmi přiživovat.

          Na toto nikde na světě, v době míru obzvlášť, lidi připraveni nebudou. Jsem zásadně proti jakémukoliv masovému ozbrojování se společnosti. Doba kamenná je také za námi, a ani v ní neměl každý v ruce sekeromlat (nebo něco podobného) na svou obranu.

          A nejde už vůbec o jakousi vámi udávanou "degeneraci" ale o přirozený vývoj a život v početné společnosti. V takové, kde pro ochranu obyvatel jsou realizovány profesionální skupiny ochránců.
          • V čem jste letitý praktik? Máte zbrojní průkaz? Sloužil jste u nějakých ozbrojených složek - bezpečnostní služba, ochranka, policie...? Nejspíš ne, že. Držení, potažmo nošení střelné zbraně vyžaduje a posiluje zodpovědnost, nekonfliktnost, sebeovládání, vlastnosti, které jinak v lidech tato společnost příliš nepěstuje, naopak. Bohužel. Rád bych Vás upozornil, že i v naší zemi jsou tisíce držitelů zbrojních průkazů, kteří nějakou zbraň vlastní a chodí třeba pravidelně na střelnici. Většinou to na nich nepoznáte, jsme totiž úplně NORMÁLNÍ lidé...

            kromě toho, doba míru právě končí a jak se můžete přesvědčit třeba na záběrech z Calais, ani "profesionální skupiny ochránců", tedy policie, na ochranu životů a majetku všech obyvatel stačit nebudou... každý se o sebe bude muset být schopen postarat do jisté míry sám, jak je ostatně v přírodě normální...
            • Viděl jsem v TV jak jeden důchodce psychopat měl legálně drženou zbraň a pro nic za nic zastřelil v restauraci několik lidí.
              Tak si pořiď zbraň a chraň si svůj majetek třeba ti někdo přijde ukrást židli.
              Na co shromažďovat majetek proč? Ty si ho vezmeš do hrobu? Když budeš mít štěstí, tak tě děti nechají spálit a potom do tebe fouknou a poletíš.
              Já ti řeknu jedno, zdědil jsem dům za 4 mil. od mého otce, nechal jsem ho sourozenci.
              Je mi líto lidí co si hlídají a shromaždují majetek. Já nezamykám auta mam jich několik a jsou to auta za miliony. Když někdo si chce něco ukrást, tak ať si to vezme když mu to udělá dobře. Na každého jednou dojde.
  • treba postrilet ty vedce.
  • No já myslím, že by měli zase sepsat nějakou tu petici, ne?
  • další kampaň proti zbraním?raději zbraň mít a nepotřebovat než nemít a potřebovat.
  • Minority Report
  • Dejte jim povinně číst příspěvky našich místních rudokožců, zastřelí se sami
  • Tím zapalovačem na fotce by šílený střelec vyděsil tak možná starou Blažkovou, a to by si ještě ráno musela zapomenout brejle...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit