Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mě je divny že židi mlči konev osvobodil koncentračni tabory a proto bych tu sochu nechal tam kde je.....židovska obec by se mela ozvat jako prvni ale zase mlči jako vždy když se neco duležiteho deje.moje teta byla v koncentraku tak vypravela jak byla štastna když je rusove osvobodili.co k tomu řict-----

  • Nebýt otevření druhé fronty a v konečné fázi rychlého postupu ukrajinského frontu by jste dnes tady nebyli. Vaši rodiče by se účastnili výletu do koncentráku a zato chcete poděkovat tak , že odstraníte a pošpiníte sochu jednoho z těch ,kteří zajistili vaši existenci. Možná kdyby Koněv věděl jako se dočká ucty nechal by vás se v tom plácat samotné.

    • romku,přečti si o tom něco,třeba knížku "Chtěli nás vyhubit" je z 60. let,takže jí můžeš věřit.Tam se dozvíš,že Němci nás chtěli mít v Říši,ne v koncentráku.A ten plecháč si slávu nezaslouží,jen si nás připravoval pro bolševizmus a ten nám taky přišel v r.68 vnutit,navíc se Praha osvobodila sama,takže plácat samotné nás v tom klidně mohl nechat.A není pravda že pošpiníme sochu,naopak magistrát platí za její čištění.

      Taky ale není správné aby si jeho dočka plecháče odvezla nebo aby strašil u Ruské ambasády.Je z českého kovu a ten nám musí někdo uhradit.

      (a za ten náš Uran nám Rusi ještě taky dluží).

         

    • Hlavně že Koněv nechal povraždit ty, kteří Prahu skutečně osvobodili - příslušníky jednotek ROA benerála Vlasova! Bez soudů a hodně sprostě!

      V německých uniformách, ale s označením ROA, šli lidé generála Vlasova na pomoc Praze. Zatímco jinde Němci kapitulovali, v Praze bojovali urputně dál. A byli to vlasovci, kdo Prahu zachránil před zničením - boje utichly dávno předtím, než tanky Rudé armády vůbec překročily hranice Československa! 

      • Pokud se v průběhu války vzájemně zabíjejí vojácá znepřítelených armád, obvykle se to slovem vražda nenazývá, věděl jste to?

        • V Praze se našly bedny usekaných rukou-vzdávajícím se Vlasovcům je Rusi sekali šavlemi,taky se našly lebky Vlasovců s čtvercovými dírami od krumpáčů-tak to podle mě vražda je.

          A proč ty se jich vůbec zastáváš? Vlasovci nám pomohli,KSČ (Smrkovský) jim odmítl vydat potvrzení a Rusi se chovali jako obvykle,t.j. hůř než zvířata.Tak co chceš obhajovat?

          • Míníte masakr v Úsobské ulici?

            Váš dotaz na zastávání se někoho je divný. Zajímá mě, jak vás něco takového v souvislosti s prostým konstatováním faktu může napadnout.


            • alergie,jsem na komunismus alergický.

              • Reakce na příspěvek:

                Pokud jste na komunismus alergický, tak ho nehledejte tam, kde není.

        • Pokud dokážete, vážení čtenáři, abstrahovat překlepy, laskavě tak učiňte.

  • mun.go

    Co má společného na úvodní obrázkové koláži NATO a Koněv?

    NATO bylo založeno až v roce 1949, pokud se nepletu. A potřebuje zvyšovat příspěvky členských států na "obranu". Jinak je to veskrze mírová organizace:

    Smluvní strany této smlouvy znovu potvrzují svou víru v cíle a zásady
    Charty Spojených národů a svou touhu žít v míru se všemi národy a všemi
    vládami.Jsou odhodlány hájit svobodu, společné dědictví a
    kulturu svých národů, založenou na zásadách demokracie, svobody
    jednotlivce a právního řádu.

    viz Severoatlantická Smlouva, Washington, D.C., 4. dubna 1949

    Není to tak, že Koněv nějak narušuje vnímání NATO v ČR, když se americké základny stále více a více tlačí do Evropy a k hranicím Ruska?

  • Ukázka síly médií. Léta tam ta socha je a nikoho ani nenapadlo to řešit. Najednou je z toho událost jako hrom!!

    Když někdo neumí, tak hledá, kde se chytit. Pan starosta na Praze 6 nemá do čeho píchnout?

    Nebo jde o ty pozemky pro podzemní garáže? Z toho kápnout může, ale ze sochy asi nic, že? 

  • Starosta je placen jako úředník , který má chránit obecní majetek. Pokud to neumí ať jde od válu. n🤮ení placen za názor ale za práci.

    • Za práci, kterou vykonává dobře - hájí zájmy obyvatel jemu svěřené obce!

  • Zachytil jsem informaci, že nejde ani tak o sochu jako o plánované podzemní garáže, to by dávalo smysl. Proč se handrkovat o pozemek pod sochou ,když lze narafičit, že to tam lidé nechtějí. Vylupci z pirátů jsou hodně fikaní.

  • islámské fousaté zrůdy ničily sochy v Bamjánu, v Palmýře, havloidní fousaté zrůdy na Praze 6 v tom pokračují



    • A co teprve ty fousaté komunistické zrůdy, co ty toho zničily!

      • Asi jsi nezachytil , že se bavíme o současném stavu. Ale nevadí možná ti to dojde.😉

        • Troll není předpokládané činnosti mocen.

    • Opravdu se chce pan starosta městské části Praha 6 postavit bok po boku islámských primitivů, kteří ničí a odstraňují sochy? 

      Rozdíl je jen ve zdůvodnění ne v podstatě věci. Vítězi sluší především velkorysost.

      • KIMCID

        https://youtu.be/i1pGJPMp9fY

        A pak to samé z vrcholu demokracie

        https://youtu.be/6koXCehHJdQ

  •  Odklizení sochy by stálo peníze,takže ji tam nechat,čištění stojí peníze a tudíž nečistit.Proč taky,nečistota je projevem vůle lidu ..Pokud by se na té soše mělo vydělat,tak použít k reklamě.Podstavec na plakáty a sochu pro propagaci nějakých výrobků.

  • felix.julec

    >Jak ukončit válku o sochu maršála Koněva?<


    Umožnit radnici Prahy 6 léčbu v psychiatrické nemocnici zdarma.Vyjde to levněji,než jejich nesmyslné jednání.

  • Karel

    Ano takhle nějak začala druhá světová válka, někdo něco polil, rozbil výlohu nenáviděného ž.da....,

    Ale válka je v.l a ten kdo ji zapříčinil třeba politím, nebo otitulkováním deskami, činy, které v době osvobození Prahy neexistovaly.

    Socha by měla být němým svědkem utrpení nejen Českého obyvatelstva ale i vyjádřením úcty k těm kteří padli za naši svobodu.

     Byť byla později poznamenána "rozvinutým socialismem" ale byla to vlastně reakce na válku a pokus o změnu, kterou rozpoutal Německý nacismus podporovaný různými i ne Německými kapitalisty,(Ford, ig farben, IBM, Bush starší, Bank OF England, Systém Federálních Rezerv USA....). 

    • KIMCID

      tak že bych mu na symbol obého dal na hlavu vavřínoví věnec, ale zároveň nabarvil ruce na červeno?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit