Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co k tomu dodat.

    NA TISCALI SE OBJEVIL NOVINÁŘ.

    Zcela vyjímečně jsem se mrkl jestli to není jen nějaký chvilkový přelud, ale dle článků bych řekl že je to skoro fata morgána...... Pravda záběr široký, ale članky čtivé a poučné.
  • Statistická data jsou získávána především proto, aby se s nimi dalo účelově žonglovat.
  • Podvod, podvod a zase podvod. To je zákon kapitalismu, kde lež vítězí nad pravdou a pravda je trestána !!!!!!!!!!!!!!! *16* *12* *12* *16* *16* A cenzura je ještě větší než za komančů!!!!! A svoboda neexistuje, je to jen prázdné slovo.
    • Dnes jsou u moci socialisti ., kteří nastavují pravidla... a parta vyčůránků
      • Už si se taky vyčůral/a. Ale pozor, prý bude vydán v Práglkavclu zákaz čůrinkání na podlahu.
    • Co je to "kapitalismus"? To byl výmysl marxistů, kteří člověka, homo sapiens sapiens redukovali na pouhého "pracujícího", homo producensis. A je vidět, že i ve 21.století se najdou prosťáčci, kteří tím prismatem pohlížejí na svět.

      A existuje censura? Jistě na Tiscali, kde mne censor zablokoval za výrok, že "censor má asi menses a proto tak řádí." Ona to byla spíš censorka a svou nedůtklivou reakcí potvrdila, že mám pravdu. Muž by nad tím mávl rukou nebo by se tomu zasmál. *1*

      A svoboda neexistuje? I když i na Tiscali lze kritizovat vládu, parlament a různé a často i nevybíravými slovy?

      Pisatel "dem" má asi černý den, něco ho trápí, něčeho nedosáhl... Tak to chce dát si dobrý oběd a k tomu pivo. A pak si uvařit kafe, v klidu si ho vypít a po obědě si chvíli odpočinout a pak se jít ven projít. Je tam sice pod mrakem, ale příjemný mrazivý a zdravý vzduch. A taková procházka udělá moc dobře. *2* *15* *15* *2* *2*
      • Ta procházka je dobrý nápad, ale ostatní totální slepota. S tím vyjadřováním o svobodě udělali naši " vládcové" podle nich docela chybu. A tak se chystají zatím zákony typu zavedení cenzury, postihování za určitý směr názorů a již nacvičené zásahy pro lidem jeného názoru.
        A připravuje se na půdě parlamentu i změna ústavy. To všachno na příkazy a zásahy " žílo, bylo a je, jedno nejmenované velvyslanectví".
      • Cenzura porušuje svobodu slova - jeden z pilířů naší demokracie. Cenzura je protidemokratický akt, narušuje autenticitu diskuze a tím i její smysl. Ve svých důsledcích je cenzura vysoce škodlivá.
        • To mě nebere, tak proč se připravují cenzurní opatřetření pro některé oblasti, která budou platná obecně. Ale co, až dostanete čipy tak slova cenzura zanikne. Zůstane zatím jen lež a pokrytectví a pak NIC, stejně jsou lidi na této planetě již dlouho.
      • Já mám pohodový den a vše se mi daří. Přeji hezký den. *3*
        • Protože máš v tom jasno, nebo jsi na té druhé straně?
          • Ty se ptáš jak Alenka v říši divů.
  • poslat všechny kofoly zpátky na Slovensko a do Rumunska
    • Ale kofolu ne, je to slušné pití.
  • To jsou staistické kšefty v nezaměstnanosti. A co kšefty s průzkumy, mzdami atd. A všechno směřuje k nejvyššímu statistickému úřadu. Jeho vedení je strategický švindl na lidech. Když to zobecníme, tak současná společnost je založena na lžích a pokrytectví. Teď už chybí vybavení všech lidí ( mimo emigrantů - ti jsou nepostižitelní ) mikročipy - a pak budete poslouchat a vládnoucí mafie ušetří na spousětě úřadů, které nás ovládají nyní.
  • Dalším podvodem jsou státem dotovaná místa. Tu pro cikány a tu pro osoby částečně
    zdravotně postižené. Podnikatel dostává od státu peníze na mzdu a ještě má řadu
    výhod na daních.
    Je to diskriminační opatření. Vede to k tomu že starobní důchodce nikdo nechce,
    protože oni do státem dotopvaných fleků nespadají

    Navíc to pak vede k tomu že jedni nemají práci. Zatímco OZP mají plat i důchod.
    Vykonávají normální prái ale důchod berou za postižení. To je podvod. Buď jsou neschopní púráce a pak ať berou důchod, nebo můžou makat a pak ať neberou důchod.
    • Jak je možné, že někteří podnikatelé dostávají dotace na svoje podnikání a jiní jsou těmi samými úřady šikanováni a pokutovány likvidačními částkami. Navíc tito malí podnikatelé od státu nic nepotřebují, stát jim nic nedává a státu jen platí za vše možné i nemožné. Na vše si musí sami vydělat svou prací a stát je chce o to málo ještě okrádat různými příkazy apod. Na druhé straně, proč se nezastavý tok peněz ze státu pryč. Proč není uveden do praxe jednoduchý zákon. Zde vyděláš , zde také bez vyjímky zdaníš. To by se ale nelíbilo tzv. politikům a jejich kamarádům. Přeji krásný a slunečný den.
      • nějak se v tobě chlapče nevyznám
        • To bude asi tou retardací.
  • Systém takových, dnešních metodik v těchto věcech.. není zas o mnoho jiný v samotném principu, než za totáče, kdy se rovněž mnoho věcí dělalo tzv. tužkou i "politicky správně pochopených".., jakoby v zájmu občanů i režimu..a všichni se tvářili, že je vše vlastně, jakoby v pořádku a byly za to dokonce i odměny za "plnění plánu a politických úkolů" i jiná ocenění atd. Dnes se dá i vysledovat, že aktivita v řešení těchto problémů, závisí na tom, zda je po volbách či před volbami. Pořád kupodivu platí, co si kdo "tak nějak" nezařídí či něco a někoho "neojebe", tak nemá a je vlastně za poctivého pitomečka, což bylo rovněž i za totáče, ale ne v tak neskutečné drzosti. Akorát podnikání, jako zaměstnání, dnes-"OSVČ" ,po 86 roce.. tzv. pod nár. výb, či pod st. podnikem, kdy to už sice velmi složitě a třídně s nedůvěrou "strany" šlo, bylo papírově jednodušší, daně se platily paušálně ve dvou pásmech, bez možnosti se jim vyhnout.. i cikáni museli aspoň daleko víc "chodit do zaměstnání" a stát si nedovolil tak vykrádat důchody a okrádat lidi z jejich peněz, aby tak obrovské množství parazitů i "neziskovek" co je dnes nemuselo chodit do práce s možností se drze smát slušným lidem z jejichž peněz dnes tito žijí do tváře a to za bílého dne, včetně politiků co se za tyto "úspěchy" ještě plácají po zádech a lžou obyčejným lidem opět do tváře za jejich peníze i úkor..
    • Tím se vytváří obecné klima.. dnes tzv. dobré nálady..
  • Alenko, není podnikatel jako podnikatel.
    Proč dostávají někteří podnikatelé EU dotace? To jsou peníze nás všech,
    My tak někomu sponzorujeme jeho firmu ale zisk už je čistě jeho.
    Podnikat se má za vlastní peníze. Stop dotacím pro soukromníky.
    Tvoje argumenty s dovolenou jsou také směšné. Šéf si volno udělá kdy chce.

    Podobný podvod je zdravotní pojištění. Měsíčně povinně platíme do společného koláče.
    Jenže někdo je emocný pořád a zobe z něj pravidelně. Druhý je zdráv a nezobe z něj vůbec. Takže ten druhý z toho nic nemá. Jen platí jiné. A to je v tržní společnosti nesmysl. Mám platit za službu. Jenže platím a nic z toho nemám.
    • Jo a ještě jedna věc... sociální pojištění-zdravotní pojištění u OSVČnení nákladovou položkou.. tzn že je ještě zdaněna daní z příjmů.. což u zaměstnanců není.
    • Jsem OSVČ, zabývající se realizací a údržbou zeleně... Tuto živnost dělám 24 let. Do teď jsem nedostala ani korunu dotace, Nemarodím, neměla jsem žádnou dovolenou a počítám s tím, že budu muset pracovat, na rozdíl od zaměstnanců, co se budu moci pohybovat... žádné růžové-podnikatelské a uživatelské vyhlídky... Na dotace v mé branži dosáhne velmi často a pouze ten, kdo má udržitelnost této práce více jak 5tiletou.Musíte mít na o smlouvu... Tzn., že městská/státní/ firma, která má tyto možnosti si koupí třeba sekačku za kterou já dám 500 000kč bez DPH, ona ji koupí v rozmezí50-100tisíc kč... Podotýkám že odvádím hodně na DPH a dalších poplatcích/spotřební daně/ nemalé částky. V městské firmě pak dochází k dalším únikům financí a to jsou úplatky firem třeba členům v dozorčí radě městské firmy, které se snaží danou techniku dodat. Vím to prokazatelně,že v našem městě tyto úplatky běžně běží. od dealerů.. všichni jsou spokojeni.. jeden prodá techniku, druhý dostane úplatek, kde je spravedlnost? ..Peníze-úplatky jsou zdaněné.. tedy čisté... skrz reklamu třeba.. Je to legrační, jak jeden krajský radní prý přijal úplatek za nákup mechanizace pro kraj... je soud.. Dnes se to šine v právní bitvě dvou posudků, jestli způsobil škodu...jeho soudruzi, kteří dále vládnou na kraji říkají a mají odborný posudek, že nezpůsobil.. Tak jak to asi dopadne...?Já odevzdám daně a stát je přerozdělí tak, že mi vytvoří konkurenci, které se konkurovat nedá, protože mají úplně jiné vstupní podmínky.. A s tím, že šéf si udělá volno, kdy chce.. je tak zavádějící a hloupě zjednodušující.... před 10 ti lety jsem měla dva zaměstnance... Když jsem s nimi nebyla na pracovišti .. zařizovala jsem další zakázku, tak jejich výkon klesal skoro na polovinu.. Když jsem to s nimi probírala tak začali střídavě marodit...Bolest zad...když to trochu propracujete, tak bolest zadje těžko zjistitelná. Jednoho zaměstnance jsem v době neschopenky/bolest zad/ přistihla, jak doma poráží čuníka.. jela jsem náhodou kolem.. Jak jsem byla nakonec ráda, když jsem s nimi rozvázala pracovní poměr. Já jsem zařizovala, pracovala a pouze přispívala na jejich marodění. Takže to shrnu... Měla jsem zaměstnance, více starostí, více práce a méně peněz.. Pracuji sama a mám klid.. ale je to pouze na přežívání ne na rozvoj firmy. Nedokážu třeba brát lidi z pracáku, na které mi pracák dá pod dobu asi 8mi měsíců dotace v objemu 75% jejich mzdy/necelých 11000kč/... s tím, že budu tento systém zneužívat... někteří mí kolegové to dělají.. Mají je pouze po dobu trvání dotace a pak je pošlou zpět na pracák.. to mi připadne špatně.. jenže stát... potažmo politik chce být hodnocen pozitivně tak nad tím zavírají oči... a podporují a podporují.. a to je jádrem veškerého průšvihu... stát.. potažmo politici by měli dávat pouze rámec pravidel, které jsou neměnné a neohýbají se podle toho, jestli je u moci pravice nebo levice.. Jinak je systém nepřehledný a a zneužitelný.. komu to vyhovuje nejvíce? Co myslíš..Gemo!
    • Jsi trochu rozpolcen... Na jednu stranu píšeš o tom, že by podnikatelé neměli dostávat dotace, na druhé straně píšeš o společném koláči....A rád mluvíš a myslíš za druhé.. asi bys to tak dělal,kdybys byl. ale mohu Tě ubezpečit, že bys dlouho nebyl, podnikatelem.
      K dotacím... obecně jsem proti dotacím... Babiš mluví o tom, že chce, aby měli všichni stejné výchozí podmínky. Ale jak mají stejné výchozí podmínky např dva penziony vedle sebe, když jeden byl postaven za dotace a druhý "za vlastní?"U Mělníka je jeden bývalý agrochemický podnik, který, když fungoval samostatně, tak zde probíhaly kontroly velmi drsně a ve všem... dnes to má Babiš a kontroly probíhají od stolu... a pohoda. Tak jaké sjednocování podmínek.. Vidím pouze to, že dotace slouží politikům a jejich známým.-. Dotace by byly spravedlivé, kdyby je dostali všichni.,.Ale to nejde.To by postrádalo logiku.. To by na některé zbylo hodně málo..Rozdávat peníze všem.. takhle je rozdají sobě.. jak?... mají jednoznačně časový a personální náskok...Takhle je dostávají jen někteří/ solární tunel/..Jsou to politici, jejich známí.. Když jsme u těch politiků, tak mě napadá, že ty jejich investiční pobídky jsou pouze rozprodávání republiky...kde pak často v těchto zahraničních firmách, ve vedení, zasedají bývalí politici Viz Tvrdík..Neúspěšný manažer letiště v Praze a politik. .Politik potřebuje v první řadě naplnit svůj spotřební koš... a pak možná zbude na další projekty ... .. třeba v sociální sféře.... Stát.. potažmo EU vybere peníze a ty se pak přerozdělí.. část těch peněz se ztratí v přerozdělovací síti, část peněz, protože dotační projekt je hodně složitý, spolknou firmy, které tyto projekty na zakázku píší. Pokud to sleduješ, tak oligarchizace podnikatelského prostředí v naší zemi se docela rozjíždí/ i skrze dotace/ a co se týká podnikání, tak zde nakonec bude pár velkých hráčů, kteří si ten pomyslný koláč mezi sebou rozkrájí..
  • Jsou zde dvě nepřesnosti.... V totalitním režimu... nejen ale tam významně snižuje číslo nezaměstnanosti také povinná vojenská služba ...Vzhledem k cynismu Aňáků bych se nedivila, kdyby povinná vojenská služba by byla dalším prostředkem ke snížení nezaměstnanosti.. Zabily by se dvě mouchy jednou ránou.. a další věc psát o tom, že OSVČ vydělávají na tom, že málo odvádějí je manipulující... Oni si nesou riziko sami.. málo odvádějí... málo potom dostanou..Pan Pisatel by si měl zjistit, kolik "dostávají" tzv. OSVČ na pracáku... OSVČ platí zdravotní i sociální, aniž by musel něco vydělávat... Co vím, tak na pracák odchází OSVČ pouze sezoní řemeslníci /ne všichni/ s tím, že není práce a nemusí platit sociální poj.? Většina řemeslníků OSVČ co znám, se dávají po sezoně dohromady, protože dělají úplně jiné dávky hodin než zaměstnanec..Pokud někdo poukazuje na to, že by se měly podmínky u OSVČ se zaměstnanci sjednotit, tak fajn, ale musí se sjednotit vše.. nejen placení, ale i výhody plynoucí ze zaměstnaneckého poměru.. placená dovolená, nemocenská, placené svátky... Pak má smysl na to poukazovat.
  • zaměstnanost za minimální mzdu.. to je úžasné specifikum českého pracovního trhu...+ zaměstnávání postižených kvůli úlevám a dotacím + zaměstnávání lidí z pracáku kvůli dotacím... Za rok je propustí a naberou další a stát (my) to krásně zaplatí.. Úžasné výdobytky naší doby

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit