Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ulohou socialni demokracie je to, co se skryva v nazvu a takova strana je moc dulezita, vyvazuje do stredniho proudu, to je stejne jedina moznost, aby zustalo zachovana svoboda, socialni jistota, dobre zdravotnictvi ale i trzni hospodarstvi...je ze tam nalezlo spousta komancu, to je nejsvetsi problem u nas
    • no to tedy ne, je třeba silné levice, nikoliv po výborných začátcích vždy s kapitálem kolaborující SD, jejíž úlohou je držet lidi pěkně na uzdě sliby a řečmi
  • Jak je důležité míti selský rozum!
    Jak někdo po mně může chtít v kapitalistickém státě ČR, abych tleskal tomu režimu. Za 25 let rozkradli , nadělali dluhy, okradli občany ,nadělali bezdomovce atd.....tzv. demokraté převážně tíhnouc ke "zlatému Západu".
    Ti co ovládli ČR mají úzké kontakty s kapitalistami jak v USSA, EU, Německu tak i mezi různými spolky co se snaží globalizovat celý svět.
    Mám na změnu v ČR ještě 40 let než půjdu na odpočinek---do té doby si mě nepřejte....
    • bla bla blaaaabol
  • Sokrates-Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."
    • tak chudí budou chtít asi jen to, o co je bohatí okradli, protože kdopak toho vytvořil tolik, aby byl miliardář? ženy rovněž chtějí totéž, co muži - nebo se mají spokojit s úlohou věcí k užitku i potěše?

      smíchal jste dohromady oprávněné a žádoucí zájmy s těmi špatnými. a jen tak, pro zajímavost, jaká práva starých budou mladí chtít? přednost na sedadle pro invalidy?francouzské hole?
  • Autor článku Kryštof Pavelka to jistě myslel jinak, než někteří zdejší diskutéři, ale domnívám se, že se mýlí. Jsou i jiné strany nakloněny dělnému lidu a mladým rebelům, které by jistě dokázaly nahradit socialisty. Nutno přiznat, že programové cíle socialistů jsou většinou přijatelné i pro jiné, než "levičáky", méně však jsou přijatelni ti, co to chtějí prosazovat. Bohužel hodně z nich nemá ani ty požadované morální vlastnosti, ani zodpovědnost vůči těm, které mají zastupovat a hájit. Bohužel, dnešní handrlkování o tom, kolik si přidají peněz na platu, který je pro většinu národa nesplnitelným a pouhým snem, to jenom potvrzuje. No, ono ani ostatní nejsou na tom lépe. Plati na všechny, že " Jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. "Akoby ich jedna mater mala". *1*
    • jaké jsou programové cíle socialistů? aby se vlk nažral a koza zůstala celá?
  • levice naopak je dosud ve vleku pochybných pravicových keců a jen jim nesměle oponuje a to i ta komunistická, největší. Nemá tzv,. tah na branku, nevyslovuje jasně a zřetelně své cíle , dostává se do defenzívy.a to protože zapřela své klasiky a jejich myšlenky, které však sám život potvrzuje.

    Podle mne je čas na vznik radikální levici, která zfomruzluje svá východiska a svou vizi, požadavky
  • Než se zase kluci a holky dostanete do sebe a superantikontramultiunikumblb to bude glosovat, zamyslete se taky nad možností, že celý ten tyátr je jenom a pouze snaha poslanců si přidat, a naopak považují za plus, že si místo 25 tisíc přidají jenom necelých 9. A ty pokuty za neůčast? Vždyť dneska z nich vylezlo, že zákonná úprava na to o už existuje, pouze jaksi setrvačností nebyla dosud uplatňována. *3*
  • ... titulek roku, blahopřeji, tiscali :)))
  • ondrej.wagner.3
    Blbost. Současná ČSSD se musí v prvé řadě zaměřit na sociální problematiku, teprve potom na ekologii a lidská práva. Sociální problematika zahrnuje v našem státě řadu problémů, především nezaměstnanost, především některých skupin obyvatel (nekvalifikovaných anebo s nevhodnou kvalifikací, žen po mateřské dovolené, občanů nad 50 let atd.). Další problém je v nedostatku cenově přijatelného bydlení pro osoby a rodiny s nízkými příjmy, problém s kvalifikací a uplatněním v životě určitých sociálních skupin, péče o starší lidi a invalidy (nedostatek vhodných míst a popř. jejich začlenění do společnosti atd.). Tzv. levicová témata, jako je podpora sexuálních menšin, podpora lidských práv i u lidí, kdy je velice problematické chápat jejich stíhání jako odpor vůči režimu (např. skupiny Pussy Riot, která dostala od samozvaných vyvolenců cenu Václava Havla) nejsou a nemůžou být dominantní pro ČSSD, jestliže stovky tisíc lidí nocují na ulici, berou platy, ze kterých sotva uživí sebe. ČSSD je blízká svým sociálním cítěním KDU-ČSL a do určité míry KSČM a Strana zelených. Uznávám, že exministr zdravotnictví pan Heger z TOP09 patří mezi slušné politiky, ale takoví jako jsou Kalousek anebo Drábek z téže strany byli naprosto asociální. Stejně tak je v rozporu s cítěním většiny členů a voličů ČSSD taková strana jako je LES. Řekl bych že sociální demokraté a jejich voliči nejvíc souzní s názory europoslance za ČSSD Jana Kellera.
    • ... lidé nenocují na ulici pouze v Česku, panáčku :)))
  • Není to trochu už anachronismus myslet levicově nebo pravicově? Nejde teď spíše o hodnoty obsahové než pouhá retorika... To znamená myslím a říkám to proto, že si myslím , že je to správné a ne pouze získání maximální počet hlasů, následně výtah k moci a dalším prebendám...Pan redaktor nenechal na nikom nit suchou s konstatováním, že dobré se vrátit k soupeření ideí...Tak nevím, co tímto článkem chtěl říci.... možná je soc.demokrat.
  • Dosti povrchní článek. Takový prý nevzdělaný vesničan dokáže z porozování přírody
    předpovědět počsí lépe než zmalovaná rosnička s IQ houpacího koně.

    Dnes s bohatá mládež kupuje tržní diplom jako housku na krámě. Titul za peníze bez
    vzdělání nemá žádnou hodnotu. Stačí se podívat na proknížecí komedianty - plnou
    pusu demokracie ale jak volba nedopadne podle jejich přání tak ji neuznávají.

    Stačí se podívat na herecký seznam: kdo podepsal antichartu. Je tam řada těch co si dnes
    hrají na pravičáky. Prospěcháři co táhnou s každým kdo je zrovna u válu.
    • ... porozoruji, že jsi lidská troska těžce poznamenaná dobou :)))
    • No chtěla bych upozornit, že podle Tvé logiky, musí být prospěcháři v Ano, v soc dem,...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit