Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • o tom jak to tehdy bylo dnes celkem všechno víme,trik jakým Hitler touto temnou událostí získal na popularitě spočíval v jeho projevu,kdy všechnu vinu vzal na sebe.Většinou to nebyli nevinní lidé které tehdy zabil.Oni skutečně měli cosi zlého za lubem.Zajímavý je jiný úhel pohledu-co se stalo s těmi,kteří tu akci provedli.S.Hassel uvádí,že jich bylo přes pět tisíc.Mnozí byli popraveni a ostatní odsouzeni v různých vykonstruovaných procesech a zavření do koncentráků.

    Trochu nelogické,ale tihle diktátoři mají tendenci odstraňovat svědky.I když zrovna v té době a zrovna u tak populárního Hitlera je to překvapivé.

  • Dvě frakce nácků proti sobě.

    A nebylo to podobné i u nás v r. 1968? Dvě frakce komoušů proti sobě.

    A teď do mě, že u nás šlo o demokracii.

    Tak to tedy nešlo ani náhodou 🙂

    Vedoucí úloha KSČ byla zakotvena v ústavě a o té změně ústavy nebyla řeč nai z jedné strany. 

    • Jsem trochu rozpačitý.

      Očekával jsem poučný příspěvek o tom, že jednotky SS a jednotky SA byly vlastně složeny ze samých slušných lidí, kteří se jen tak mírně poškorpili o svých civilizačních cílech. 

      Školení o přátelském a vstřícném sudetském krajanském sdružení už jsme absolvovali.

      Stejně tak o citlivém přístupu jednotek zbraní SS na východní frontě. Jedno oko by nezůstalo suché.

      • Tak teď už vám jen zbývá zhodnotil morální dopady toho, proč dodnes Německo vyplácí renty bývalým členům Waffen SS, kteroužto organizaci Mezinárodní vojenský soud, svého času,  odsoudil jako zločineckou organizaci.

        Zkuste to tak, abych z toho nebyl rozpačitý já.

        • Jaku

          Waffen SS byly původně složeny z vybraných dobrovolníků, fanatických vyznavačú národního socialismu. Po velkých ztrátách na východní frontě byly nároky na zájemce o vstup postupně nižší a nižší, až nakonec se do bojových jednotek odvádělo stejně jako do Wehrmachtu. Branec dostal povolávací rozkaz a musel nastoupit tam, kam byl přidělen. Nedá se říct, že všichni SS byli zločinci. Do jaké míry se jednotlivé případy zkoumaly je samozřejmě otázkou.

  • Všechny rasistický zákony náckové převzali z USA, v té době se jednalo o dvě nejrasističtější země světa!

    • Vazne te to bavi psat pod mou prezdivkou...?

      • Jen klid. Oni ti vyznavači východostepního nájezdnictví pohrdají ctí a morálkou a zapomínají, že "Na každou sv..i se vaří voda."

        • Marcelskrc

          Krásně  sobě píšeš Občan

  • Hitler byl v záležitostech čistek a mocenského boje jen čučkař proti Stalinovi a stalinskému teroru. Stalinské čistky zanechaly přes sto miliónů obětí. Stalin zlikvidoval veškerou opozici a Hitler měl např. opozici v generální štábu, a to až do svého konce. Sám Hitler si byl ještě před vypuknutím II. světové války vědom své nedostatečnosti v likvidování svých oponentů a jen tiše záviděl Stalinovi.
    • Ne že bych se chtěl zastávat Stalina, ale můžete mi říct, kde jste k tomu číslu 100 milionů přišel?  Já jen že jsem nedávno četl článek, kde byla docela podrobně rozebrána problematika stalinských represí, a mimo jiné jsem se dověděl, že si to číslo 100 milionů vycucal tuším Chručšov, při likvidaci stalinova kultu osobnosti z prstu. Sovětů bylo v té době kolem plus minus 200 milionů. A kdyby polovinu sebe samých pozabíjeli, to by se ten Svaz celkem vylidnil. Ale Chruščov prý vypustil řečnickou číslovku 100 milionů na stranickém sjezdu po stalinově smrti a od těch dob to všichni slepě opakují. Je to něco podobného jako když na Marsu objevili "Tvář" a Carl Sagan (kdoví z jakého důvodu?) pronesl "zajímavá hra světla a stínu" a  od té doby si spousta neinformované veřejnosti myslí, že se jedná o "přírodní náhodu"......

      • u toho Stalina je to těžko zjistitelné,cenzus byl až po válce a tak se to všechno sečetlo.Byly to miliony,možná i desítky milionů.Víc se o tom říct nedá.Důležité na tom je,že toby miliony vlastních lidí.

        A ještě důležitější je,že tím,že dokázal být bezohlednější než Hitler,tu válku nakonec vyhrál.

        Cena lidského života je od té doby v Rusku nízká a brutalita je tam běžným jevem.

    • gaheris

      Kam se ale Stalin hrabe na JůEsEj, ti vyvraždili nejdřív indiány, potom se namontovali všude možně, v Asii dostali na frak, Sadámovi nejdřív pochlebovali a když se jim znelíbil tak rozvrtali celej muslimskej svět, o Kosovu darmo mlčet, všude kam strčej rypáky by rabovali ani poledne by nedrželi !

      • Hmm, soused taky krade?

        Rusko se z malého středověkého moskevského knížectví během staletí neustálými nájezdy do okolí a zabíráním cizích území stalo CCCP zabírající šestinu světa. A že by ti stepní nájezdníci při svých nájezdech na zabíraném území hostili obyvatele čajem a pirožkami?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit