Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podíváme li se ale na konkrétní čísla, tak v ČR bylo v roce 2015 - poslední relevantní statistiky dle ÚZIS (Ústav zdravotnických informací a statistiky Ministerstva zdravotnictví ČR) bylo evidováno 41 290 lékařů, v BRD působilo 921 českých lékařů - tj. ubohých 2,23% stavu lékařů v ČR. V ostatních zemích se jedná o zlomky procenta! Bylo-li v roce 1995 v ČR 10 572 427 obyvatel, tak na jednoho lékaře připadá v průměru 256 obyvatel! Takže - o co vlastně jde?
  • Souhlasím s názorem kritika i Zana. Mladý lékař by při nástupu chtěl plat primáře, to, že ještě nic nedokázal je jim fuk, jsou přeci DOKTOŘI. A pro ty, co sledují televizní seriály: to co tam předvádí doktoři a sestry je často bohužel holá skutečnost.
  • Další neřešitelný problém.Studoval jsi 6 let a více a chceš odejít tak zaplať studium .Mému bratranci to udělal tento stát již v roce 1987 a v roce 2017 je to tady problém.To samé i s výučním oborem .
    • Nic než souhlas. Náklady, které jim zaplatil státby měli zaplatit. A nejen oni, ale všichni co jdou makat do ciziny.Pak to bude opodstatněné. Jinak to není nic jiného, než u nás všeobecně rozšířený a dokonce uznávaný a uctívaný parazitismus.
  • Z názorů,které zde zaznívají,je jasné že vystudovaní lékaři,by měli společnosti vrátit to co společnost do nich investovala.To že dnes tito mladí lékaři nemají zájem pokračovat v lékařské praxi v Česku,jsou peníze.Dnes se vše točí okolo peněz a nejsou to jenom lékaři.Každý hledá lepší výdělek a ten je jenom za hranicemi.Zde v Čechách nám naše vládní garnitura, akorát lže, vymýšlí nesmyslné zákony,stát se rozebírá od zahraničních firem,bank,a západní evropa se nám vzdaluje a my se přibližujeme východním státům,které nám donedávna nesahali ani po kotníky.Já se těm mladým nedivím.Mě je 75 let.Ale být v jejich letech tak tady také nejsem ani den.Ahoj
    • To že dnes tito mladí lékaři nemají zájem pokračovat v lékařské praxi v Česku,jsou peníze...
      A u jiných profesí je to snad jiné? Jen ti doktoři tam v cizině jsou finančně hodně vysoko. Ale vše je dáno platovou situací u nás doma. Nikdo doposud neučinil statistiku, procentuelního rozdělení podle výše přijmů v porovnání se zahraničím. Troufám si tvrdit, že poměr přijmových milionářů v česku ke zbytku je u nás nejvyšší - egro v tomhle česko na 1 místě.
  • kdo chce pujde i bez tlachu- ostatní budou jen vyhrožovat tak jako při poslední akci děkujeme odchazíme a výsledek??? kdo chtěl šel i bez toho, zbytek moulů zustal- a platy maji dost dobre na to co kolikrat dělají česky doktor je takovy malý moula co si myslí že hned po škole musí mít mercedes jako kolega s praxí :D tvl. platte si školy a pak klidně jděte do pr..le my podnikatele si tu peči zaplatíme ale jeslti si myslíte že bez jazyku uspějete např. u mne doma v DE, tak klídek jo tam se pořebujeme domluvit a ne louskat nějakou němčinu od českých vychcánků *12* a jeslti se nelibí platy tak hybaj k pasu
  • Zásadním problémem je ale jen a jen systém postgraduálního vzdělávání, který znemožňuje lékařům získat plnou kvalifikaci - tj. možnost pracovat samostatně, bez "dozoru" již kvalifikovaného lékaře - dříve, než minimálně za pět let po ukončení studia. Tedy cca ve 30 letech (viz § 44, odst. 1, věta 1.–5. zák. č. 95/2004 Sb.) - dle nově navržených právních předpisů . Do té doby pracují za minimální plat, vymetou s nimi všechny služby ve špitále. Nově navíc ono školení před atestací musí prodělávat na "certifikovaných pracovištích" - na těch necertifikovaných asi pacienti stůňou jinak, že! V cizině získávají plnou kvalifikaci za tři roky, žádné certifikované pracoviště jim nikdo nepředepisuje, náročnost zkoušky je shodná s naší. A výdělek stejně putuje z velké části domů, do Česka.
  • Existovala u nás jistá pravidla,např.řidičský průkaz na bus platil 3.roky pouze pro DP-Praha a teprve po odpracování této doby byl nově vydaný ŘP platný obecně.Stejně tak ŘP na tramvaj,každý kdo absolvoval kurs a prospěl,musel 3.roky odpracovat nebo uhradit náklady.To už dávno "ekonomicky" neplatí.Proč tak nemůže být podmíněné studium každé VŠ?
  • Stále se mluví o zpoplatnění vysokého školství. Jednoduchý recept. Studia, která jsou potřebná státu, jako je právě zdravotnictví, nebo vysoce výdělečná, jako jsou práva, okamžitě zpoplatnit 150 tisíc za dva semestry.
    Pokud zůstanete, dostanete do deseti let zpět.
    Právníkům nic nevracet, ti si to vydělají do dvou let na státem garantovaných sazebnících, kdy přečíst dva listy, okopírovat je, vytisknout a podepsat stojí dva tisíce korun.
  • tu nikdo nedrží. Ať si klidně odejdou. K nám přijdou doktoři z Ukrajiny, Botswany a Sýrie a ti jsou lepší než všichni ostatní *3*
    • Jasně ať jdou, ale ať zaplatí nejdříve náklady na studia. Proč máme platit studia doktorů, třeba Němcům?
  • Některé firmy také nedopustí, aby odcházející užíval "howknow ", se kterým dotyčný pracoval.
    No a "Babišův" stát jako "firma" by si mělo toto pohlídat. Studium lékařských oborů je nákladné a mělo by se v těchto případech kompenzovat.
    V neposlední řadě bych se rád s lékařem domluvil česky a ne azbucky nebo rumunsky!
    I když je pravda, že v některých případech sdělíte české lékařce A ona si napíše do papírů
    bez uzardění B. Nebo mylně stanoví diagnózu. To znamená delší léčení, v některých případech smrt.
    Nobodyˇs perfect! *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit