Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dobrý den, poradíte mi někdo prosím, jak se v práci bránit proti neoprávněné výpovědi? Tedy z mého hlediska proti neoprávněné výpovědi?

    • Neoprávněná výpověď? To není rozhodně nic příjemného, moc dobře vím o čem mluvím, protože jsem byla ve stejné situaci a v podstatě jsem to chtěla nechat plavat, protože jsem neměla peníze na právníky. Pak se mi ale povedlo najít společnost https://neplatnyvyhazov.cz/, která tohle za lidi řeší. Řekla jsem si, proč to nevyzkoušet a vyplatilo se, díky nim jsem se dočkala dost velkého odškodného. Navíc na tom není nic složitého, pošlete jim svůj případ, který oni posoudí. V případě, že budete mít právo na své straně, tak vás budou bránit a vás to nebude stát vůbec nic.

  • milacekpublika

    Jestliže je to šikana ze strany člověka, který je na tom v hierarchii stejně, tak se s tím dá něco dělat. Samozřejmě za předpokladu, že to není jedna ruka s vedením. Pokud je to ze strany nadřízeného, tak tam toho moc nepomůže. Korporáty mají dneska různé mechanismy, ale počítejte s tím, že člověk ve vedení je zpravidla důležitější než jeho podřízený. Naštěstí jsou dneska nabídky zaměstnání poměrně plné, takže není problém z práce odejít a najít si něco lepšího s lepšími kolegy. 

  • Taky jsem se bohužel v minulé práci sektal se šikanou v zaměstnání. Myslím si, že takový problém se dost dobře vyřešit moc nedá a to obzvlášť pokud vám dělá problémy váš nadřízený. V takovém případě bych každému doporučil změn zaměstnání, což jsem já osobně udělal.

  • :(

  • Odejít jinam...

    Třeba ze SUZ MVČR na statistický úřad... 

    Sice menší plat, ale ten klid v práci a na práci se nedá zaplatit

  • ferda.borek

    Ještě v nedávné době většina pracujících musela tzv. držet hubu a krok a nechat si od šéfů nebo majitelů firem všechno líbit. Ty řeči, že za branou stojí zástupy lidí chtivých vás zastoupit už na lidi nefungují. Lidi na práci chybí a kdo něco umí se lehce uplatní jinde. Nejlepší to dnes mají dobří řemeslníci, kterých je tak málo, že se o ně firmy přetahují. Takoví ti drábové ve firmách, kteří byli zvyklí na podřízených léčit si komplexy to mají dnes těžké, protože je lidi v klidu pošlou do perdele a odejdou za lepším. Samozřejmě to neplatí u kancelářských míst, kde je přetlak zaměstnanců a každý je lehce nahraditelný, třeba ve státních úřadech. Tam musí šikana přímo kvést.  

    • Souhlasím, to je ze života. Tak to asi bude. 

      Dneska více šikanují řadoví pracovníci vedoucího - nová doba!!😂

  • Zosobněním šikanózního počínání může být i Zeman, který sofistikovaně šikanuje zejména zástupce ČSSD ve vládě. Šikana má různé podoby, někdy velmi rafinované podoby a o to víc decimující duši šikanovaného člověka.
  • Dycinky ten šikan, šikana je zatáčka.

    • Vždycky jsi jen ubohý podvodník, vidím že se dobře bavíš. Škůdcovská činnost ti jde. Používáš nicky "antizemanovec" a "z-vejprt". Zřejmě ukájíš své primitivní ego. Cituji z tvých podvodů: "Dycinky ten šikan, šikana je zatáčka" a "Kecám, psal jsem to sám".
    • Podvodníku, zase používáš falešný nick. Nic nevíš, nic neznáš, jen se snažíš škodit. Typický psychopat. Jméno "z-vejprt" používá skutečný autor a ještě další osoba-podvodník, který teď napsal (cituji): "Dycinky ten šikan, šikana je zatáčka".
      • Kecám, psal jsem to sám. (cituji): "Dycinky ten šikan, šikana je zatáčka".

        • Podvodníku, máš pravdu, kecáš, psal jsi svoji blbost sám. Jsi už zralý na trestní oznámení.
        • Ano, psal jsi to  sám. Nic jiného evidentně psát neumíš, takže tvé hackerské  praktiky jsou k ničemu. Klameš jen sám sebe.
          • To není o hackování, až si budeš příště registrovat nick, tak se zamysli, kde všude ho regneš :-)

            • Jen zločinec krade identitu druhému člověku.
  • Univerzální recept na eliminaci šikany neexistuje. Každý z nás je jiná osobnost. Bohužel šikana byla, je a bude, navíc současný polistopadový režim generuje ze svého lůna agresory a bezohledné chamtivce, kteří na úkor druhých prosazují své mrzké přízemní zájmy všude, kde je to možné, tedy nejen na pracovišti, ale i třeba zde v diskuzi, kde poťouchlý psychopat si bezskrupulózně přisvojuje cizí nicky a jménem cizích osob píše naprosté nesmysly, aby zřejmě dehonestoval osoby přispívající svými příspěvky zde v diskuzi. Jde o mimořádně podlé počínání. Onen gauner přisvojující si nick druhé osoby si zřejmě neuvědomuje, že se dopouští trestné činnosti, mj. vážně poškozuje moje práva. Administrátor by měl ke jménům uveřejnit ještě přidělené číslo, které nepůjde zfalšovat, zaměnit atp. Šikanujícímu všivákovi stejně jako vyděrači nesmí vydíraný člověk ustoupit ani o píď, jakýkoliv ústupek je vydáván za slabost a následuje tvrdší postup šikanujícího gaunera. Člověk, který je vystavován zvůli kolegy nebo kolegů, by si měl dobře uvědomovat svoji lidskou důstojnost a měl by vycházet z přesvědčení, že jeho lidská důstojnost je nedotknutelná, i přes sebevětší strach.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit