Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Jako je pravda, že takové té "tmy" s hvězdičkami opravdu ubývá a uvidíte ji tak maximálně někde za vesnicí a daleko od města. Proto si pak lidi kupují věci jako www.mibandshop.cz/nocni-obloha-mi-band-5-nahradni-naramek/, které jim tu zaniklou noční oblohu připomínají. Myslím, že teď jsou takové ty vesmíry a noční oblohy hodně trend motiv na cokoliv. Viděl jsem to i na mikinách, kalhotách a kdo ví čem ještě. ;-) 

  • Taky ještě pamatují temné noci na venkově a hvězdami posetou oblohu. Za chvíli se může stát, že se budou pořádat "zájezdy" kosmickou raketou kolem Země, kde účastníci budou moci vidět hvězdy. *1*
    Technický rozvoj pokračuje, lidé se přemnožují a potřebují pro své pohodlí stále víc umělého prostředí a vzdalují se Přírodě. Samozřejmě je dobře, že jsou ulice osvětlené, aby člověk neklopýtal nebo ho ve tmě nemajznul a neokradl nějaký "nepřizpůsobený". A čeho je moc toho je příliš.
  • Pořád je plno lamp se skleněnými koulemi, namířenými do nebe. Nevím, co tím projektanti nebo architekti sledovali.
  • Lokálně by problém dal řešit použitím pořádné vzduchovky, na za silným sklem ukryté výbojky vzít malorážku.

    Z právního hlediska by se ovšem jednalo o přestupek proti zákonu o zbraních a střelivu a také o trestný čin poškozování cizí věci.

    Velký Byznys vám může zdraví poškozovat a život otravovat beztrestně.
  • Tak hlavně, že nám pomatenci z Bruselu zakazují žárovky a silné vysavače...

    I u nás je osvětlena a ze všech stran nasvícena kdejaká bezvýznamná firmička, ale je to i chyba sousedů, kteří si nestěžují.
    Mnozí si světlo v noci dokonce pochvalují.

    Otázkou je, jak by se omezování veřejného osvětlení projevilo na růstu kriminality.

    Kniha o významu tmy pro lidské zdraví - Andrew Alois Urbiš - Terapie tmou
  • Vývoj jedinec nezastaví a nevím co na to říct. Jsem sice starší pán a když jsem začínal v první třídě tak jsem ještě psal na břidlicovou tabulku no a dnes mám o takové velikosti
    tablet!?!?! No a to opravdu "nekecám"!
    Mohl bych psát jak jsme jako malí běhali i po lesích ale to je dnes jen moje krásná vzpomínka. Jen tak jsem to chtěl napsat.O mně už vůbec nejde ale stejně si říkám jak to asi bude?!?!
    No nic jsem optimitsa a jsem "bloud" a veřím,že lidstvo najde řešení !?!?!
    • Břidlicová tabulka?

      Tak to blahopřeji, to Vám musí být nějakých 150 let, slovutný kmete... *1*
      • No někdy se sice na těch 150 cítím ale "jenom" 74. Jinak jsem začínal do první třídy v 1948 a opravdu jsme první půlrok měli tu břidlicovou tabulku !!! Jedna strana linky druhá strana bez linek a celá tabulka v dřevěném rámečku. U toho na provázku písátko a houbička na mazání. Taky si pamatuji i jméno mého prvního učitele. Byl to pan učitel Frič a bylo to v Osečné na Liberecku.Asi před rokem jsem přes Osečnou jel tak jsem se samozřejmě na školu šel podívat. Je stále taková jak jsem si ji pamatoval mají ji i stále pěkně udržovanou jen je nějak "menší"! Jó taky jsme měli i povinné náboženství ale to mě nebralo a ani jméno faráře si nepamatuji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit