Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zločinecký komunistický režim se této mladé statečné partě lidí bojující
    za naši!!! svobodu odvděčil po válce vězněním a mučením.

    Nadporučík K. Schoř působil od druhé poloviny září 1945 jako pilot u 1. letky Letecké dopravní skupiny. Od této jednotky přešel k 1. letce nově vzniklého Leteckého dopravního pluku působícímu nejdříve v Ruzyni a potom na letišti Praha-Kbely. K 1. prosinci 1947 odešel v hodnosti štábního kapitána letectva (do ní byl povýšen 1. prosince 1946) z armády k Československým aeroliniím. V dokladu z počátku roku 1947 se zachovalo odborné hodnocení podepsané podplukovníkem Tobyškou. V něm byl charakterizován takto: „Jako vojenský pilot – výtečný, jako učitel létání – velmi dobrý, v navigaci – velmi dobrý.“


    I v „poúnorovém“ Československu působil K. Schoř jako pilot u čs. aerolinií. Dne 27. června 1950 byl však přímo na letišti zatčen a obviněn z protistátní činnosti. Přestože byl později propuštěn, následovalo vyhození ze zaměstnání.. Následovalo zatčení a soud. K. Schořovi byl vyměřen trest v délce 16 let. Po krátkém pobytu ve vězení v Plzni na Borech se ocitl v nápravně-pracovním táboře v uranových dolech v Jáchymově. Do vězení putovala i jeho manželka.
    • Nebyl sám takhle dopadla většina západních pilotů pokud se jim nepodařilo odejít t toho komunistického kriminálu.To ale komunisti nerdi slyší,viz Milka -pusinka a další komunističtí šmejdi. *16* *16* *16*
  • po vzoru velkého mírotvůrce Chamberlaina který uzavřel s Hitlerem zrádný pakt o obsazení Evropy i já říkám "naši piloti neměli nasazovat své vzácné životy na obranu kolaborantské Anglie, nýbrž Británie měla odstoupit své území Třetí říši a světový mír by zůstal zachován"
    • Pusinko ty si průjledná jak sklo.
      Odráží to jen tvou malost.
      • ale já se do diskuze ještě nepustila.... *15* *15* *15* *15*
        • prozápadních kapitalistických psychopatů kteří za každým rohem vidí "agenta Kremlu" *4* a nám budou tihle pološílení chudáci vyčítat něco o tečkovi...... *3*
      • tvé uznání mne opravdu těší...... *4*
  • Komunistický masový vrah bude mít v Rusku muzeum

    Kdo tvrdí, že současné Rusko není Sovětský svaz, buď lže, nebo nemá informace. Nic jiného není možné. Já bych tomu také rád věřil, ale jaksi to není pravda. V Tverské oblasti chce totiž nějaký spolek otevřít muzeum jednoho z nejhorších netvorů a tyranů ve světové historii, tedy Stalinovo.
    • jsou národy, které chtějí svou historii poznat a znát... nikoliv překrucovat
      • Tak proč vy komunisti ji stále překrucujete šmejdi? *10* *10*
    • Tuto mantru si pořád opakujme, Josif Stalin byl zločinec stejné kategorie jako Adolf Hitler. Na svědomí má smrt milionů lidí, které nechal likvidovat jako třídní nepřátele, čili se dopustil genocidy skupiny obyvatel. Je například zodpovědný za hladomor na Ukrajině, při kterém umřelo minimálně pět milionů tamních obyvatel. Dále nechal okupovat Pobaltí a s pomocí domácích rudých kolaborantů zavedl proti vůli většiny tamních obyvatel zločinné komunistické režimy v zemích východní Evropy.
      • Simčo, díky tvým hlouoým a průhledným blábolům se brzy ustanoví Klub přátel J.V, Stalina.... *2* *2* *2* *2* *2*
      • Navíc Stalinova glorifikace, například za údajné válečné úspěchy, je spíše přáním než skutečností. Byl to právě tento sovětský vůdce, který byl z největší části zodpovědný za katastrofální porážky Rudé armády v prvním půlroce války v roce 1941. Především neuvedl sovětská vojska do bojové pohotovosti, když dopředu a z více zdrojů věděl, že nacistické Německo se 22. června chystá zaútočit na Sovětský svaz. Dále svými rozkazy způsobil několikrát tragédii. Například i přes naléhání armádního generála Žukova odmítal ústup rudoarmějců z Kyjeva a výsledkem bylo půl milionů vojáků v německém zajetí. Naštěstí pro Rusko později pochopil, že svými zásahy armádě škodí a tak ponechal velení profesionálům. V tomhle ohledu se ukázal chytřejší než Hitler, který se považoval za geniálního vojevůdce a velel svým vojákům až do konce. A i on svým diletantstvím zavinil hodně německých porážek, také tu u Stalingradu. Stalin tak není tím, kdo přivedl bolševické Rusko k válečnému vítězství.

        Velebení masového vraha a komunistického zločince, který změnil Sovětský svaz v jeden obrovský koncentrační tábor a na bodacích přinášel teror i do jiných zemí, je nepřijatelné. Současné putinovské Rusko tak znovu dokazuje, že se hlásí k tomu nejhoršímu ve své historii a podle toho se s ním musí jednat.
  • bezregistrace
    Ti stateční vždy doplácí na zbabělé ....BWT jinak převlečený Simon je toho příkladem zbabělec se skloneam k donášení ..
    • Nekádruj StBáku *12* *12*
    • ano to oni,my ruští komunisté mluvíme jen pravdu,bravo zlej trolle,palec nahoru *14*
      • bezregistrace
        Simone ty si jak chřipkovej vir .... díky takovejm jako ty je lidstvo pořád nemocný
  • dearpitkin.com *14*
  • Reportérka Helen Benedictová přispívá do časopisu Salon, kde uveřejnila delší verzi článku, který převzaly noviny The Ottawa Citizen. S palcovým titulkem a snímkem dvojice amerických střelkyň, svobodnic Cherishe Cooperové z Texasu a Atiyhie Goldboldové z New Yorku vyšel článek na celé straně velkého formátu. Obě svobodnice kryjí palbou činnost svých spolubojovníků polního dělostřeleckého regimentu 2-17 v Ramadi, západně od Bagdádu. Titulek u snímku říká, že bylo v Íráku zraněno 450 vojaček a 71 jich zahynulo.

    Paní Benedictová se u příležitosti opakovaného povolávání příslušníků US Army do Íráku v rámci zvýšení jejich počtu o 20 tisíc zamýšlí nad tím, čemu budou čelit ženy-vojačky. Při tom nemá na mysli jen samotné těžkosti války, k nimž počítá i zabíjení civilistů, výbuchy bomb a min, horko, chronickou nevyspalost a strach. Počítá sem i strach ze svých vlastních spoluobojovníků - mužů.

    V posledních několika měsících mluvila s více než 20 veteránkami této války a všechny jí řekly, že nebezpečí, že budou znásilněny vlastními americkými vojáky je tak vysoké, že se o tom všeobecně mluví. Velitelé varují ženy, aby ve vlastním zájmu nechodily k latrinám ani do sprch jinak než ve skupinách. Takže tu to máme, autorka vpadla velice rychle in medias res. Kromě strachu z války mají americké vojačky strach ze znásilnění.

    V Camp Arifjan v Kuvajtu (okamžik, prosím, není snad Kuvajt samostatným státem, který Američani osvobodili před iráckou okupací a tedy není součástí Íráku?), kde se soustřeďují američtí vojáci před návratem do civilu, jsou vojačky varovány, aby nevycházely samy za tmy. Camp Arifjan se nazývá "městem generátorů" a tedy je tam od generátorů takový hluk, že by ani nikdo neslyšel volání o pomoc. Tato informace pochází od 24-leté Abbie Pickettové od 229. bojově podpůrné inženýrské setniny, která strávila v Íráku 15 měsíců.

    Mickiela Montoyaová (21), která byla v Íráku s Národní gardou v r. 2005, nosila u sebe po celou dobu nůž, o němž řekla, že nebyl určen k bojovým akcím nýbrž k její vlastní obraně před americkými vojáky.
    • Komunistické *12* zase lže jako pravý komunista,nějaká pomatená blbka se chce zviditelnit a tak žvaní.Kolik bylo za znásilnění těch vojáků odsouzeno to jaksi zapomněla dodat chudinka.Amerika není rusko aby se takové věci zametly pod koberec komunistický ubožáčku anonyme.Děláš ze sebe akorát v-la. *1* *1* *1*
    • je potřeba taky zdůraznit, že američtí vojáci jsou členové chudých komunit, kteří jinak nemají šanci dosáhnout na slušné vzdělání a vymanit se a ghet, takže bojují za peníze a proto nemají nikde, ke se střetnou s vlastneci, a to ani s těmi, s nimiž nelze souhlasit - islámisté například, žádnou šanci.
  • Jak ruští „osvoboditelé“ řádili na jižní Moravě

    Lidé se shodují, "Rusové rabovali, znásilňovali a také vraždili." Takto mnozí pamětníci na jižní Moravě vzpomínají na "osvobození" Rudou armádou na jaře 1945.

    Kdysi jsem si v jihomoravské obci Čejkovice na Hodonínsku povídal s pamětníkem panem Opluštilem a řeč došla na příchod Rudé armády, více než devadesát let starý muž to řekl natvrdo. „Zpočátku jsme byli rádi, že přišli, ale pak jsme si říkali, že by bylo lepší, kdyby nechodili.“ Jeho ošklivé vzpomínky na osvobození Rudou armádou na jaře roku 1945 přitom nejsou ojedinělé.
    • Další příběh se rovněž zabývá svědectvím o řádění vojáků Rudé armády a odehrál se v dubnu 1945 v Kaprálově mlýně v údolí Říčky asi deset kilometrů od Brna. Zaznamenali jej dokumentaristé sdružení Post Bellum. Ruští vojáci se ožrali, jak zákon káže, znásilňovali ženy a ukradli, co mohli. Jejich totální opilosti využili Němci a z kulometů jich postříleli na dvě stě. Tyto ztráty byly naprosto zbytečné, a takové události kromě jiných jsou rovněž příčinou toho, že vojáků Rudé armády padlo zbytečně moc v mnoha případech jejich vlastní vinou.
      • plivat na osvoboditele, bez nichž bychom tady my a ani Evropa tak, jak ji známe, nebyli, je skutečně ukázka vzácné demence, ale celklem to od tebe, simčo, čekáme...
        • Ty kravko už si konečně uvědom že nás rus neosvobodil ale okupoval a to hned dvakrát.Máš pravdu opravdu bez rusů by jsme nepoznali co je to komunismus a budování socialismu,stovky popravených a tisíce odsouzených v gulacích a dobývajících uran pro ruské holubičky míru Milko. *10* *10* *10*
  • Copak Tečko, zazněla pro tebe a tvé júesej nepohodlná pravda a tak ses rozhodl opět tapetovat bláboly? *15*
    • bezregistrace
      příšplechty Simona Tečkovice Pusina alias Bohouše, X ........... je nutno přecházet nevšímavostí
      protože blba není třeba si všímat
      • Naprosto souhlasím.
      • bezregistrace alias zlej troll,ty máš co říkat ty proruská bačkoro *15* *15* *15*
    • Bláboly tu tapetuješ ty proruský lháři a zloději nicků.

      Neexistujícího Tečku vidíš pouze ty takže laskavě omez denní příděl vodky. *1* *1*
  • Připojení k Sovětskému svazu většina Rusínů odmítala, do Rudé armády se téměř nikdo nehlásil a tak do ní byli mladí muži verbováni násilím. To byl i Mondičův případ. Ten také přibližuje situaci Rusínů, kteří se rozhodli po maďarské okupaci v roce 1939 emigrovat do SSSR. Dopadli tragicky, Rusové je považovali za špiony, zavřeli do gulagů, kde jich tisíce zemřely. Mondičův kamarád dokonce popisuje situaci, když je vedli komunističtí dozorci na nádraží do transportu a najednou stráže zjistily, že dva muklové chybí. Vyřešily to jednoduše, na cestě potkaly nějaké dva dělníky, tak je nahnaly mezi vězně a deportovaly s nimi. Počty musely sedět, jinak by strážní sami skončili v gulagu. Tohle ovšem předčilo i nacistický teror.

    Mondič měl co dělat, aby působení ve SMERŠI přežil, psychicky se nezhroutil a nespáchal sebevraždu. Jeho slova mluví za všechno: „Nadšení Čechů neznalo mezí. Vítali nás jako osvoboditele, jako zachránce a dlouho očekávané hosty. Ale my jsme nepřinášeli svobodu. Nesli jsme sebou smrt, vždyť jsme smeršovci. Co je nám do těch usmívajících se svátečně oblečených děvčat a chlapců? My se musíme dostat do Prahy, zatknout tisíce lidí a potom je vyslýchat, mučit a nakonec zabít. Zabít“
    • Ano, Mondič to sám přiznal. Rusové nám nepřinesli svobodu. Smeršovci stejně jako gestapáci při výsleších brutálně mučili Čechy, Slováky a Poláky, často dřívější hrdiny protinacistického odboje. Ti na následky zvířecího zacházení v mnoha případech umírali. Na to Rusové neměli žádné právo, protože tito lidé spadali pod jurisdikci místních orgánů. To dokazuje jedno, že se u nás nechovali jako osvoboditelé, ale noví okupanti. Rusové zavraždili a unesli z východní Evropy do gulagů desetitisíce lidí. Nacisté a komunisté byli, jsou a budou stejnými zločinci.
      • Není co dodat:http://www.upn.gov.sk/data/publikacie/cechoslovaci-v-gulagu/zoznam-deportovanych.pdf
      • Simčo, hezké téma na fantasy...pravda však je takové, že Rusíni měli po určité období právo tzv. opce, tedy mohli si vybrat čsl. občanství a odejít ro republiky, moc jich toho ale nevyužilo - proč asi?

        jediní, koho Sověti (nikoliv jen Rusové - zajímavé úspěchy přičítáš všem kromě Rusů a údajné neúspěchy zase jen Rusům, čím to?) zatkly, vyslýchali i opdvezli, byli někteří běženci po roce 1917 a asi věděli proč a koho, asi věděli, co provedli doma před tím, než utekli a také - jejich sovětské občanství stále bylo platné bez ohledu na to, že mezitím přijali jiné, takžen po právu byli dopadeni a zatčeni a také potrestáni.
        • pusino jsi Ruskem placené ulhané *12*

          Ta parta Ruských občanů se doma neprovinila ničím. Pouze utekla před
          terorem který rozpoutala zločinecká bolševická vláda.

          Sovětské gestapo je tu po válce v rozporu se zákony zatklo a odvezlo domů na smrt.
  • Barevnou sochu "Polibek" , která znázorňuje polibek amerického vojáka US Navy a ošetřovatelky, vytvořil americký umělec Seward Johnson. Monument měří osm metrů a je umístěn před muzeem 2.světové války v Caen.
    Socha byla umístěna v září 2014 před památník v rámci 70.výročí vylodění spojenců v Normandii.
    V Normandii si 19 státníků připomnělo den D, který psal dějiny.

    Francouzské feministky vidí v díle glorifikaci sexuálního násilí. Feministky připomínají, že američtí vojáci během druhé světové války ve Francii podle odhadů znásilnili 14.000 žen.

    Je to výsměch těm ženám, které jsou každoročně znásilněny ve Francii, jsou přesvědčeny feministky.

    Vedení muzea tvrdí, že návštěvníci tu sochu nevnímají negativně. Myšlenku umístit umělecké dílo jako dárek zdarma po dobu jednoho roku v Caen chtěla Nadace "Sculpture Foundation", již před mnoha lety:
    Stále není jasné, kdo ta žena na slavné fotce Polibek je, a podle které je vytvořena socha. Z pohledu feministek to ale není důležité.
    • Kolik párů nylonek ty francouzky inkasovaly za to jedno "znásilnění" to již ony feministky jaksi zapomněly dodat že anonyme *1* *1* *1* *1* *1*
    • Německé socioložka provedla průzkum násilí na ženách spáchaných osvobozeneckými vojsky a zjistila, že třetinu ze znásilnění měli na svědomí západní vojáci, tedy hlavně Amíci. Je to veliké číslo, zejména když víme, že amíci neměli osobní důvody ke mstě, nebyly svědky hrozného násilí spáchaného němci na vlastních, ani nebyli ve válce tak straště dlouho....
      • Čti ty komunistická kra-ko než zase začneš lhát:http://zahranicni.ihned.cz/evropa-slovensko/c1-40812810-zena-po-65-letech-promluvila-o-tom-jak-ruda-armada-znasilnovala-nemky *10* *10*
      • Tupá komunistická lhářko ty nevíš vůbec nic o tom jak se amíci pod přísnými tresty museli v německu chovat k obyvatelstvu a nepleť si amíky s rusy tupá krav-o. *10* *10* *10*
    • 14 tisíc za celou válku ???.... To jsou nýmandi. Tolik Rusové stihli znásilnit za den v Berlíně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit