Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta nula co vypadla Zemanovi za za.ku? *4*
  • No... sečteno podtrženo
    Číňani k nám exportují za 300 miliard ročně.
    ČR eportuje do číny za .......33 miliard ročně.

    Dle průměrné mzdy a obvyklé přidané hodnoty.
    ČR dává práci cca 560 000 číňanů
    Čína dává práci cca 38 000 čechům což jsou cca 3 lidi ze sta pracujících.

    Čína je pro nás stejně důležitá jako Libie přičemž pravděpodobnost že prodáme naše zboží v Libii která téměř nic nevyrábí ale má ropu je 1000x větší než že prodáme něco do Číny která vyrábí za babku skoro všechno a co nevyrábí to obšlehne. Už vůbec netuším proč Hašek nenavštíví třeba Rakousko které je z Brna 100km a poskytuje našim občanům 6x více práce..... Asi by to nebylo tak honosné a velkolepé. Určitě by jim tam neservírovali na pozlaceném porcelánu. Taky by to nebylo tak drahé a mohlo by to k něčemu být. Jen že s tím by se nedalo chvástat na netu. *7* *7* *7*
    • Podtrhávat můžeš co chceš. Do Lybie nevyvezem skoro nic, to mají obšlápnuto západní dodokracie a USA. Tedy až se různí Lybijští muslimové vymlátí pomocí jejich zbraní. Docela nevěřím složení uprchlíků podle EU. Lže pořád a všem ve prospěch USA. Tak jejich důvěra je nulová. Ty výpočty jsou jen šermováním s čísly.
    • A podobné je to s Ruskem - to sice zboží bere, ale neplatí.
      Přes trapnou snahu soudruhů z ČSSD je i to Polsko významnější obchodní partner, než celá Čína i s mongolskou Rusí dohromady. *11*
  • Babiš jel do USA hájit své soukromé zájmy... na státní zájmy kašle = tedy i na voliče...
  • To Stanley. ............ Odkazy.

    http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/cina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr-19057.html

    http://byznys.ihned.cz/c1-52043670-nejvetsi-obchodni-schodek-ma-cesko-s-cinou-i-pres-tretinovy-rust-vyvozu-do-asie

    http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/1226-cesko-ztrojnasobilo-zahranicni-obchod-s-cinou-cekaji-nas-lepsi-casy-.aspx

    http://www.epochtimes.cz/2012030519241/Obri-schodek-zahranicniho-obchodu-CR-s-Cinou-stoupal-i-v-roce-2011.html
    • Ano to souhlasí. Viz výňatek.

      S podílem 1,1 % obsadila Čína v roce 2012 na celkovém českém VÝVOZU 19. místo.

      V roce 2012 byla Čína s podílem 11,1 % náš druhý nejvýznamnější obchodní partner. První bylo Německo s podílem 25,2 % na celkovém DOVOZU do ČR

      Akorát je to kropet nevyvážené. Do němec vyvážíme 30% a do číny 1,1% tak že pro koho je to výhodné....... S klidným svědomím si můžem vyvěsit na radnice tibetské vlajky. Když příjdem o čínský trh bude to stejná stráta jako kdyby jsme přišli o trhy v Burundi de fasso. To je přibližně stejně významný zákazník. *1* *1* *1*
  • Ve výčtu lidí, se kterými se ministr Babiš setkal, vidím exponenty Rady pro mezinárodní vztahy. Že by tímto pan Babiš naznačil směřování osobních ambicí ke skupině Bilderberg? Stejně jako pan Pehe či pan Schwarzenberg?
    • Lepší, než směřování ke komunistické straně Číny, Vietnamu nebo putinovskému fašobolševickému hnutí založenému zrádcem, masovým vrahem a pučistou Uljanovem-Leninem. *11*
  • Zdejší přátelé Číny jsou v pěkném rozporu.

    Na jedné straně se ohání socialismem a právem proletariátu. Podporují však Čínu
    kde pracující žádná práva nemají. Pracují v nevyhovujících podmínkách
    - co pár týdnů čteme o tamním důním neštěstí.
    Demonstrace jsou pravidelně rozháněny a kritici z internetu pronásledováni.

    Proč měl čínský model tak rád Václav Klaus? Protože hledí jen na ekonomiku ale vůbec
    ne na člověka.
    • Čínský model Václav Kupónovič Klaus miluje především pro jednu, konzervativními komunisty obdivovanou vlastnost - své oponenty by tu mohl zavřít, nechat zmizet nebo popravit. Mockrát bylo vidět, jak rád by se zbavil Václava Havla, jakýmkoliv způsobem, kdyby to jen trochu šlo. *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • http://archiv.ihned.cz/c1-62980280-objem-obchodu-mezi-ceskem-a-cinou-za-poslednich-dvacet-let-prudce-vzrostl

    zájemná obchodní výměna mezi Českou republikou a Čínou za posledních dvacet let prudce vzrostla, z téměř 10 miliard korun v roce 1993 na 341 miliard korun v roce 2013. Maximálního rekordu 364 miliard korun dosáhla v roce 2011.

    Podle údajů Českého statistického úřadu v roce 2013 tvořil obrat zahraničního obchodu České republiky s Čínou na celkovém českém obratu zahraničního obchodu 5,7 %, a Čína se tak umístila po Německu, Slovensku a Polsku na 4. místě mezi našimi největšími světovými obchodními partnery. V seskupení asijských zemí byla první v pořadí. V žebříčku zemí, kam směřuje náš vývoz, se s podílem 1,2 % umístila celkově na 18. místě a na prvním místě mezi zeměmi asijského kontinentu. Na českých dovozech se podílela 10,7 % a obhájila druhou pozici, která jí patří stabilně od roku 2006.

    Z hlediska komoditní struktury se v roce 2013 nejvíce podílely na celkovém obratu zahraničního obchodu mezi Českou republikou a Čínou stroje a dopravní prostředky, a to 73,3 %. Schodek obchodní bilance za posledních dvacet let prudce vzrostl. Ze záporných tří miliard korun v roce 1994 se v loňském roce vyšplhal na -266 miliard korun.
    • Z celého výňatku je pro ČR důležitá pouze poslední věta:

      Schodek obchodní bilance za posledních dvacet let prudce vzrostl. Ze záporných tří miliard korun v roce 1994 se v loňském roce vyšplhal na -266 miliard korun.

      Tak nevím co tam ti papaláši jezdí dělat když se s téhle spolupráce maj dobře akorát číňani.... Tomu říkaj zastupovat zájmy českého státu ?? *1* *1* *1*
  • Oligarcha Babiš by měl nejdříve ukázat, jak přišel k miliardám a nechat si udělat bezpečnostní prověrku - a teprve pak někam jezdit reprezentovat. Jinak je to ostuda nad ostudy.
  • Čínští komunisté jim nesmrdí ? To jsou ale věci.
    • A co by českému bolševikovi - pučistovi proti vlastní levičácké straně mělo vadit na komouších, byť z jiné části světa.
      Vždyť komouš jako komouš, i když si ten moravský rudý pohunek nechává momentálně říkat jinak - sociál.
      Křivácký podrazák jakým každý levičák je, přece musí jen jásat nad rudou září při vzájemném komoušské páření.
  • To: Stanley. Možná si vzpomínáte na hysterii, když byly v Číně Olympijské hry. tenkrát to byla zřejmě ODA vedená ODS s výzvou k blokování těchto her. Samozřejmě, že po revoluci se likvidovaly trhy se vším co bylo z východu. S tím, že nyní máme otevřenou cestu na západ. Takže naše východní pozice jsme opustili, aby je velmi rychle obsadily firmy ze západu. Nyní se to všechno velmi těžce obnovuje. Přesto, pozitiva jsou. V Číně mají stále zájem o naše zemědělské výsledky z dob kolektivizace. Jedním z nejúspěšnějších podniků v číně je zemědělský podnik nesoucí název Československo-Čínského přátelství. Z malého podniku se stal gigant - viz. internet. Ale k obratu vzájemné výměny. Nebýt diletantů po roce 1989, mohlo být naše hospodářství podstatně dál. Ale jak říkám, zvyšuje se obrat.
    "Za období 1-2/2013 vykázaly statistiky vzájemného obchodu s ČLR následující výsledky - vývoz z ČR 272,2 mil. USD (-1,3 %), dovoz z ČLR (2,42 mld. USD, -0,8 %), celkový objem (2,69 mld. USD) dosáhl 99,3 % loňského obratu za stejné období a také pasivní saldo se snížilo o 0,5 % na 2,15 mld. USD).Specifickým momentem je skutečnost, že čínské zboží se do ČR dostává přes další země formou reexportů. Podle informací ZÚ Peking se české zboží do ČLR dováželo také přes cca 20 dalších zemí, z nichž nejdůležitější byly SRN, Rusko, Rakousko a Nizozemí, stejně tak se čínské zboží do ČR reexportovalo přes cca 75 zemí (nejdůležitější byly výše jmenované země plus Tchaj-wan a Velká Británie). Výsledky dvoustranného obchodu se tudíž ve statistice ČR, ČLR i EU výrazně liší."
    • Prosil jsem o odkaz nikoli výplody vaší bujné fantazie a vroucných přání. *9* *9* *9*
      Při vyplňování celních papírů se vždy uvádí země původu. Tak že o vaší dedukci se dá z úspěchem pochybovat. To že jste byl v ČLR z vás nedělá odborníka na ekonomii a jak je vidět plavete i ve statistice. Nemám potřebu nikoho urážet. Chtěl jsem aby jste podpoříl svá tvrzení něčím hmatatelnějším než je víra a toho jsem se nedočkal a nevěřím že se kdy dočkám.

      Je sice hezké že vzhlížíte k číně z obdivem ale toho se dělníci u Blaty asi těžko nají.
      K opuštění trhů stačí dodat příklad těch kteří trhy neopustili konkrétně - Svit Zlín nebo Moravan Otrokovice. - oba zbankrotovali. Dále bych uvedl že jen Rusku Zeman odpustil 56 miliard dluhu a dalších 50 miliard odepsala loni exportní banka. To není obrat. 106 miliard to jsou prachy na které se našinec hodně nadřel a musel je zaplatit do státní kasy. A kde skončily ??? Proto nezdílím vaše nadšení ze socialistického tábora. Ikdyž pravda - Čína - to je trošku jiný stát. Označil bych ho kapitalismen nejhrubšího zrna kde vládnou feudálové. Stát který neposkytuje zdravotní ani sociální zázemí. Kde vás může zlomená noha dostat pod most.... To tady nebylo ani za CK Rakouska Uherska.... a to už je nějaký pátek zpátky..
      Nu což jiný kraj jiný mrav.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit