Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co je to dluh když peníze nejsou podloženy ničím jiným než ,,aktivy" národních bank které jsou po většinou jen teoreticky podloženy aktuální produktivitou státu. Nikoli hmotným majetkem.
    Jestliže jsou peníze kryty výkonem a výkon v krizi spadne pak padnou i peníze. Jestli že padnou peníze pak padnou i dluhy. Jak jednoduché. Říká se tomu inflace. V daném případě to bude hyperinflace....... Viz německo po první válce. Každý je milionář ale chleba nikdo neprodá ani za deset miliard protože to je v daný okamžik hmotný majetek směněný za cár papíru. K něčemu podobnému by došlo v Řecku kdyby museli zavést drachmu.
    Řecko dočasně zachránila EU. Litva díky tvrdým opatřením tohle ustála bez zbytečných keců. Brazilci si museli pomoci sami. Padly na to všechny úspory všech obyvatel stejně jako v 53 roce u nás.....
    Jo pravidelné finanční veletoče budou po nás jako byly před námi. Čas od času někdo zbankrotuje pak je lepší mít kuču v Jugošce než miliardu na Sejšelách.
  • tak už se veřejně přiznává to, před čím zasvěcení varují desetiletí a čemu se pseudoekonomové typu exprezidenta "já první" smáli.. Ovšem svět zpitý iluzemi "nekonečného" růstu ( čti rabování) a omámený náboženstvím konzumu a materialismu neviděl neslyšel a jak krysy za krysařovou flétnou táhl k propasti.

    noco, kapitalismus se svou rabovací dluhovou a válečnou doktrínou zkrachuje A ZAČNEM NOVĚ A ZNOVA NA ZELENÉ LOUCE A DOUFEJME TENTOKRÁT ZDRAVÝCH DEMOKRATICKÝCH A EKONOMICKÝCH ZÁKLADECH.
    • Jasně, černoši ze subsaharské Afriky tu začnou na základě zdravého Koránu... tohle je normální konec (naší, evropské) civilizace, po kterém bude následovat zase pár století temna... je mi jen líto našich dětí, které to zažijou... *13*
  • Příklad Řecka a kolabující EU tomu nasvědčuje. Budou se tisknout další peníze, aby se zachránila neschopnost politiků a jejich pohunků - nenasytných kapitalistů a spol..
  • Bankrot planety je zajímavá myšlenka a je zde jeden malý problém. Finance má v rukou malé procento mocných. Mocní jsou i bohatí a chtějí býti ještě více mocnější a chudí budou více chudší. Tito mocní nepustí z rukou světové otěže. Myslím si, že toto bude velký problém na změnu.
    Co může vést ke krachu je světová migrace lidí za vodou a potravinami. Moje předpověď je taková, že lidstvo po stálém oteplování planety rozhýbe i několik miliard lidí, které půjdou za lepším životem a tj. Evropa, která má dostatek potravin. Potom nastane velký problém. Voda bude dražší než zlato.
    Restartovat planetu, znamená vymazat viry, které tam nemají co dělat. Potom zase na nějakou dobu nastane klid. Opět to bude klid před bouří a vše se bude stále opakovat.
  • Tady někteří píší o válce a USA. Ale co je válka ? Nic víc než plošné ničení a vynucené dluhové hospodaření. Bez nákupu vojáků, zbraní nikdo válku nevyhraje, Po válce přijdou výdaje na poválečnou obnovu. USA se taky zadlužili v 2. světové válce. Výsledek, žádná katastrofa, horší by bylo, kdyby Hitler rozpočtově odpovědné demokratické státy porazil.
    V krizovém případě si mohou vlády nechat peníze natisknout. A nazvat to jako záchranný program.
    Dluhy jedněch jsou aktivem (bohatstvím) druhých. při nesplacení dluhů tito poznávají, že nejsou až tak bohatí, že si měli rozmyslet komu půjčují.
  • S takovouhle ceduli pobiha jeden pred budovou vlady jedno ktere zeme a v jakem jazyce . Vidi ho tam hlidkujici policajt. Tak jestli te tady nacapam jeste zitra uz dostanes pokutu .
    Vtip starej ze ma fousy na zem , ale porad aktualni tak nejak.
  • Prej bankrot planety, tohle může vymyslet jenom mentál. Planetě je to fuk, jací d.menti žijí v SSA a opruzeli. *11* *12* *11*
  • No a co jako? Cílem je přece trvalý růst, takže i růst dluhů.
  • Globální bankrot vyřeší globální válka či katastrofa. Planeta Země potřebuje restart.

    Toto je nevyhnutelné, je jen otázkou kdy a jak k tomu dojde.
  • Co najít řešení ? Svět se neřídí ekonomickými zákona, ale přírodně tvořivými zákony.
    Začít s největším problémem současného nadměrného přelidnění, které povede k válkám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit