Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Film jsem neviděl, nemohu hodnotit, ale určitě pan Hanák přehání.Bude určitě podán věrohodně.O husitské době píše výborně pan profesor Čornyj,čerpá li film z této tématiky, bude výboný
  • Bol to prvý komunista.
    • Tak jest.
  • Slova pana kněze dokumentaristy na adresu Jana Husa přesně charakterizují naši katolickou církev.
    Po Bílé Hoře zde provedli naprostou rekatolizaci na úkor jiných náboženství včetně loupení majetku a náboženských vražd.
    Jan Hus jim samozřejmě v tomto tažení jako Jan Amos Komenský nehraje do krámu.
    Hus a Komenský jsou takové osobnosti světového formátu, že v katolické církvi nikoho podobného u nás nenajdete. Omílání komunistické propagandy ve spojení s Husem je nanejvýše trapné jako je trapná studie profesora Pekaře zatvrzelého katolíka proti Husovi.
    Z husitů udělali ti praví zloději a násilníci lapku a vraha jen aby zakryli své činy.
    Co tak významného dnes katolická církev dává lidem ? Nejedlý založil alespoň Pražské Jaro !
    Církev opět jen bere a kšeftuje !
  • Hus byl jen počátek, čerpal ze zahraničních zdojů, lidové hnutí - husitství bylo nejskvělejší etapou naší historie, poprvé se masivně do dění v zemi zapojili do té doby bezprávní občané, ustáli křižáky, dokonce své ideje vyváželi.

    a že ničili kostely? protireformace snad dělala něco jiného? a nastupující křesťanství neničilo posvátná místa, háje,,stromy,,,kameny? Zbylo toho ještě až až....
  • Protože zde stále přežívá obraz Husa z lidovejch pověstí který se skutečností
    nemá nic společného. Ostatně sám Hus který hlásal pokoj a spravedlnost by asi
    těžko soihlasil s hnutím které přišlo po něm a které jeho jménem vraždilo i kradlo.

    Zikmund dostal také neoprávněně nálepku hlavního čerta v příběhu - ač on Husa na
    smrt neposlal a válku v čechách si nepřál.
    • Že si Zikmund válku nepřál? Zikmund tu válku začal, to on nechtěl za žádnou cenu uznat reformisty v Čechách. Když Zikmund přitáhl před Prahu s vojskem, neměli představitelé reformního hnutí jinou možnost, než se bránit, kdyby Zikmund obsadil Prahu všichni kdo se hlásili k reformě by skončili jako Hus. Jestli je něco potřeba ohledně Zikmunda zdůraznit, tak to, že se války účastnil pouze první 2 roky, poté převzala otěže války katolická církev, Zikmund měl jiné starosti, po dvou neúspěšných taženích do Čech, při kterých vyprázdnil uherskou pokladnici, musel řešit nepokoje v Uhrách. Vyhlášením války kališníkům nakonec ničeho nedosáhl, reformní požadavky musel nakonec v roce 1436 uznat.
    • Žádný král a ani císař si v té době nemohl moc vyskakovat, pokud neměl jasnou podporu církve, která v té době byla skutečně velmi mocná i nehorázně nenažraná a to po celé Evropě. Buřičství a kritiku do vlastních řad od nějakého "Husa" v "nějakém českém království" nemohla v žádném případě nechat projít, jako vzor i pro ostatní okolo.. stůj co stůj !.."Západ" se vždy bál buřičství a vzdoru "nevzdělané, bezbožné, smradlavé a špinavé chátry východu" a ani dnes tomu není jinak, protože ví, že "východ" nikdy nebude "západ", ani ve víře, ani jinak..Západní "církev" to mocensky věděla už sakra dobře od cca 5stol, kdy katolizovala nově příchozí z východu, kde to jen šlo a jak to jen šlo.. mečem, písmem a "vírou"..Východ nikdy nebyl, není a nebude poslušný..ani tenkrát, ani dnes, ani nikdy jindy..Ten "lidový majdan" po Husovi prostě jednou přijít musel, jako varování i vyrovnání sociálního přetlaku a bezbožné nespravedlnosti proti většině lidí ve společnosti i když nebyl moc tvořivý, ale spíše destrukční, to je bohužel pravda.. s reálnou vidinou, že jednou možná přijde opět a znovu..!
  • Nikdo nemůže ani očekávat, že si zrovna "tito" budou dnes sypat pokorně popel na hlavu, před tím a těmi..co sami zlikvidovali, ponížili, okradli a stále ještě řádně neočistili..Ti kdyby mohli a směli s tím, že člověk nikdy neví co ještě nakonec bude..to bychom se ještě sakra divili, jak by zase člověka dokázali dostat až na kolena k slepé poslušnosti, nechat si zas líbat ruce a roborovat na "církevním"..! Film jsem neviděl, takže ani nesoudím, ale odkaz mistra Jana Husa je i dnes vůči všem dnešním "papalášům" stále ještě aktuální a potřebný, jak dobrá sůl..v úplně stejném principu, který je i dnes..Člověka oblbnout, udělat z něj tupé a poslušné stádo v co největším počtu a pak už jen ovládat a okrádat v zájmu "něčeho vyššího", právě pro tu malou část "mocných" co pak z toho všeho káží vodu a sami pijí víno.. v ráji si žijí a peklo lidem dělají už za jejich životů s tím, "že tak je to normální" ..Není jediný bod z desatera, který by dnešní "páni", včetně i církevních neporušovali každý den a každou hodinu a ještě mají tu sprostotu drzost a darebáctví tvrdit lidem opak.! Žižka by se měl zase vrátit, protože vše co odpracuje i jinak vytvoří a odtrpí většina, by mělo také i svatým právem většině patřit a plně sloužit a ne panské a parazitní "menšině", co jim to darebácky a vychcaně stále jen bere, žije si z toho víc než dobře.. a ještě jim za to poroučí a rozeštvává je mezi sebou, aby se lidi nedokázali na ně jednou domluvit s cílem se začít bránit proti takovým nepravostem a darebákům !!!
    • Oto Husa si přivlastnila propaganda komunistického režimu.
      To byl humus protože komunista vraždil nevinné lidi po milionech a kradl.
      S tím by Hus určitě nesouhlasil,.
      • každé hnutí, jehož cílem je umožnit chudákům společenský postup, práva a podobně, má styčné body s komunismem, taky prvotní křesťanství, otrocké bouře ve starém Římě...
        Komunistické ideje nejsou o vraždění, ale o napravední dávných krádeží (znárodnění) a o osvobození.
        Ano, praxe byla jiná - nikoliv však po stránce ekonomické. U křesťanství je to totéž, huba plná lásky a v ruce meč, karabáč a mučidla, stejně jako budhismus . i další hnutí.
      • Tak komunisti sami o sobě, to byl úplně jiný příběh i směr..S tím by Hus opravdu nesouhlasil už ze samé podstaty, to uznávám..,ale v té době byla skutečně "církev a panstvo" prolezlé mocenským morem a nenažraností ve všem.., bez ohledu na lidi a facka od lidí prostě musela nutně přijít, aby čas od času i "páni" poznali strach a boží hněv lidí..
        • Lidé nemohou mít boží hněv *14*
          • Ale no tááák..tak jsem se trochu rozšoupl po ránu nooo.. *3* *3*
            • Oceňuji, máte u mě + *14*
  • Více než 500 let tato katolická církev Jana Husa nenáviděla a veřejně ho pranýřovala, protože ve svých kázáních protestoval proti životnímu stylu papežů a prelátů. Proto těm církevním darebákům " nevoněl ". Nevím co pisatel článku blekotá o filmu ( kým objednaném ). Faktem je katolická církev kradla vřaždila po celou svoji historii. Největší zlodějina na občanech ČR jsou, ale církevní prostituce - pardon restituce. A ty si odhlasovali ODS, STOP a černozadečkáři jen a jenom z důvodů okrást Českou republiku a vytvořit možnost dalšího rozkrádání státu.
    Ten film nese stopy českých filmařů " umělců " jak překoutit historii. Když křesťansko-demokratický západ překrucueje fakta o Duhé světové válce, tak proč by také nepřekrucovali naši "Umělci".
  • už ho vidím živě před sebou, jak pod Mistra Jana přikládá... Hus byl reformátor, Hus nepatří katolíkům a jwe jasné, že tento člověk není sto pochopit ani Husa ani jiné podobné velikány...Cimrmanovi se spíše podobají jejich neomylní papežové - jen nemají takový rozlet
  • Co by tento dnešní hlupák chtěl kázat?Pouze parazituje na nás normálních občanech.Jinak by se neuživil,tak šel kázat. *16* *1*
  • ve filmu hrala vopice a kobliha!!!!!!!! jsem kosmicky ueresdnik a vsemu rozumim a všechno zaridim!!!!773609225

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit