Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nekřesťanský názor, ale jej zjevím. Kdyby bylo méně státních žroutů společných peněz, bylo by na všechno. Méně úředníků, méně ministerstev, polovinu poslanců a senát žádný, pouze několik neziskovek a občanských sdružení, a když, tak za své, méně rozkrádání společného atd, atd, atd. A bylo by na vše, i na důchody. Je vůbec vůle politiků aby se tak stalo? Nikoliv. Proto nikdy nebude na vše, jak by mohlo být. Naši politici jsou trestem za naši lhostejnost u voleb, nezodpovědnost a všude, kde bychom mohli ovlivnit veřejné dění. K naší škodě.
    • Hlavní zárukou svobody a demokracie je dělba moci. Proto je vhodnější dvoukomorový parlament. Je otázka, jestli by nestačilo tolik poslanců jako je senátorů. A samozřejmě za průměrnou mzdu.
      • svobody a demokracie je Vláda Lidu. Ostatně už slovo Démos Kratos to vypovídá. Vše ostatní jsou jen plané kecy.....
        • Ano, vláda Lidu, ale ne nesvéprávných ovcí, které nedokáží posoudit důsledky svého rozhodnutí.

          Když připomínáme antické Řecko, tak je třeba říci co znamenalo ono "Démos Kratos". Občané městského státu se sešli na náměstí, filosofové jim vysvětlili situaci, zodpověděli dotazy, prodiskutovaly se různé alternativy a teprve když měli všichni jasno o důsledcích svého rozhodnutí, bylo toto rozhodnutí přijato. Našim ovcanům stačí rozdat koblihy nebo postrašit sudeťákama a už "vědí" pro co mají hlasovat.
          • coby nesvéprávnou ovci bychom k hlasování nepustili. To ti můžeme zaručit.......ten problém bychom tedy měli vyřešen.....
  • .
  • Když 1889 zavedl Otto von Bismarck důchodový systém sociálního pojištění, bylo tím jasně míněno, že se jedná hlavně o starobní penze i jiné situace související.,a to ještě za jistých podmínek s tím., že na tyto peníze se nesmělo "státem" sahat !..Rozhodně nikdo tím nemyslel ani omylem většinově na cikány, vychcance, "neziskovky", různé darmožrany, nárůst soc.úředníků i "politiků" atd., co si tímto neskutečně drze zdůvodňují svoji asociální "záslužnost, potřebu i důležitost"., za peníze i úkor od většiny lidí., co na to desítky let pracovali, pracují a hlavně vše platí i trpí. Obecně platí, že na důchodce a skutečně potřebné., je peněz dost, ba dokonce víc než dost., ale už ne na ty statisíce a možná i miliony těch dalších., co na tom většinou parazitují a o kterých se jako o dalších příčinách "korektně" nemluví, protože jde součtově o tak neskutečně obrovské prostředky a témata k rozkrádání i použití na "jiné účely", že by se z toho důchodcům a skutečně potřebným zatočila hlava i s vědomím o kolik by mohli mít skutečně víc peněz i jiné pomoci, než dosud..Lidé musí jít k volbám a odstranit od koryt, právě ty asociály, co je už cca 28 let stále stejně, drze a bezpáteřně okrádají i rozeštvávají mezi sebou..
  • Plný souhlas Henry a snad bych ještě dodal -"NEVYKRMOVAT TY DŘÍČE DÁJTĚ DAFKY VI RASÝSTY GADŽOVJA " a jiný kulturní obohacovače !!!! Důchodce který celý život dřel a platil daně,důchod.sociál. a zdravot.pojištění žije jak žebrák v důchodě !!!! Včera jsem chvíli koukal na bednu výměna manželek-blbost na entou,ale zaujalo mě,že dájtě dafky s pěti déckama něrobija,mají se finančně s veškerým zabezpečením jak *12* *12* *12* ve rži a rodina bílých maká a finančně jsou žebráci !!! Něco je v tomto zlodějzkuviczéchiastáně špatně !!! Vlády vlastně okrádají legálně ty co pracují a diskriminují je -vlastně z pracujících vytváří nevolníky a otroky !!!! Hypotéky,ceny vody,kontroly komínů,STK,emise aut atd. !!! Že si nikdo netroufne kontrolovat dájtě dafky!!! A to samé je u důchodců. Kdo nemakal ,ať nemá ani životní minimum,neplatil daně,důch.zdrav.pojištění-nemá nárok na lékařské ošetření na žádný důchod !!! Vždyť tyhle tlupy dájtěmají lepší zabezpečení než pracující,než děti pracujících !!!! A to je samé pošlete na vozík pro Péťu ,na vodícího psa pro Marušku, na léčbu ......to se sem zvou machometání s rodinama-přímo tlupy na operace atd. a z čí peněz ???!!! Nevolit stále stejné v, oly co tu skoro 30 let předvádí jak jsou neschopní všeho schopní !!! Jak dokázali za 30 let rozkrást biliony korun ,zničit zemědělství,průmysl a další !!!! Nechápu proč z našich daní živíme co si na jaře v parlamentu přidali jen 7.000,-Kč a nyní jen 10% ke svým desetitisícovým platům. Za co ???!!! Co udělali ? Co šlo zku, vili-zákony,co šlo ukradli-dotace a další. Co je to za stát,kde se žebráci z daní skládají na dotace miliardářům a nikdo ze soudců,poslanců,policajtů to nezarazil !!! Hlavně,že si přidali !!!!
    • .
  • Někdo asi zapomněl, že penzíjní fond byl součástí rozpočtu a byl v něm přebytek než ho vlády rozkradly. Vraťte zpátky peníze, které jste z nich použily do státního rozpočtu a nebo přestaňte vybírat povinné odvody z mezd. Platím do tohoto systému 40 let. Mám dělat fyzicky do 65 let. To je na to aby někdo dostal pořádně přes držku.
  • Pokud bude chtít stát, aby lidé ve stáří žili každý za své, tak potom nesmí chtít od pracujících lidí vybírat sociální daň a ani daň ze mzdy. Lidé si je budou povinné ukládat na své státem zřízená konta a ve stáří budou mít určitě vyšší důchody než ty státní. Ony se totiž tyto dvě daně přednostně používají na vyplácení sociálních dávek pro nepracující parazity.
    • vanhorne
      "lidí vybírat sociální daň a ani daň ze mzdy."
      Politickou elitu by krmil kdo, nejaka neziskovka nebo charita?
      • Platíš daně a pak nesmyslné daně jako daň z nemovitosti, dědická daň a podobně.Platíš za to za co jsi už jednou, ne li několikrát zaplatil.
        • Přesně jak píšete. Když si za své vydělané a zdaněné peníze koupíte dům, tak při jeho prodeji a je jedno za jakou cenu opět platíte daň. Za co to platíme? Asi proto, aby měli politici co žrát.
  • ukazuje že volí. Volí jiný systém než tenhle zločinný zkorumpovaný. Když 50 procent lidí nejde k volbám, dává najevo, že tento systém neschvaluje a nesouhlasí s ním. Každý má možnost si vybrat. Když jsou dva kandidáti, jeden Jack Rozparovač a druhý obyčejný kapsář z Václaváku, pak tvrdit že budu volit "menší zlo" kapsáře abych se vyhnul vrahovi je krátkozraký alibismus. Můžu volby ignorovat a tím dát najevo že nesouhlasím s režimem kde jsou jen zloději a vrazi.
    • Ano, dáš najevo svou nevůli, ale přesto pomáháš těm zlodějům, kterými opovrhuješ. Lepší je k volbám jít a dát hlas těm, co by mohli udělat změnu, Kdyby tak udělali všichni voliči ihned po revoluci, nikdy by se tak Bohoušovci "nezadízlovali" u moci a nebylo by tolik "paseky" jako je teď. Volby každý musí brát v úvahu, kdežto Tvůj tichý proces nemá žádný vliv na NIC.
      • vnucená pravidla jejich hry a nešli k volbám režim zlodějů a otrokářů se zhroutí. Jen otrok taktizuje který pán mu dá o kousek plesnivého chleba více. Svobodný Spartakus se bouří......
    • To i ten kdo nevolí:
      Ona skutečnost není tak dvoubarevná, jak ji často vidí ti s jednodušším uvažováním. V uvedeném případě je rozhodně menší zlo ten kapsář z Václaváku než Jack Rozparovač.
      A i když 50 procent lidí nejde voli, protože nesouhlasí se žádnou z nabízených možností, tak těch zbylých 50 procent za koblihu nebo za plané sliby volit jde a zvolí tak chomout pro všechny.
    • Je třeba si uvědomit co čekám od těch, jimž dávám právo spravovat společné věci. Snažit se posoudit důvěryhodnost dané strany a nabízeného programu a také to, zda jsou dané sliby splnitelné.

      PRÁVO JEDINCE KONČÍ TAM, KDE ZAČÍNÁ PRÁVO JINÉHO. To je důležitá zásada, opak znamená nevolnictví nebo otroctví.

      Podle zkušenností a posouzení důvěryhodnosti je třeba vybrat z nabízených možností to nejmenší zlo. Takže je třeba udělat si opačné pořadí a stanovit si KOHO NEVOLIT a nakonec mi vyjde to nejmenší zlo.
      • je pořád zlo. Co si zvolíš Sajmone? Hitlera nebo Stalina? Pak jsi stejný jako oni. Svobodný člověk nepřijímá jejich pravidla hry.....
      • http://www.postvideo.cz/image/5/stydim-se-za-sve-politiky-/
    • Lidé co nejdou k volbám dávají automaticky svůj hlas vítězovi voleb. Proto by lidé měli jít k volbám a raději volit kohokoliv než stranu, kterou nechtějí.
      • která splňuje mé požadavky nebo dokonce nesouhlasím se systémem stran který mi byl vnucen proti mé vůli, nemohu ten zločinný systém legitimizovat, poněvadž ať volím co volím, stejně je to k mé škodě. Když například mou Ukrajinskou rodinu vyhladí Stalin a po něm přijde Hitler koho si mám "svobodně zvolit" abych za jeho zájmy padl na frontě????
  • Klaus dal peníze z důchodového fondu do rozpočtu,aby vypadal dobře a teď není na důchody !!! A hlavně že posíláme vojáky na zahraniční mise kde nás stejně nikdo nechce a vynakládáme na to milióny,ale důchodcům není z čeho platit,to je ta naše demokracie ???????????
    • .......vyzvracel dnes na svých stránkách štvavý plátek zločinnecké party KSČ(dnes se směšnou příponou M) na svých stránkách Halóóó novin.
    • No, důchodci, to neříkejte, že by jste chtěli za celoživotní práci tolik co stát vydává na odsouzené ve výkonu trestu, cca 30-32 000,- CZK, nebo co stát vydává na migranty cca 25 000,-CZK a další vedlejší výdaje. Dopřejte ze státních financí těm co zde neodvedli za korunu práce a daní. https://www.novinky.cz/ekonomika/449533-cesko-chce-prispet-na-duchody-krajanum-ze-zemi-byvaleho-sovetskeho-svazu.html
  • Volby budou zhruba za měsíc. Jděte k volbám.
    Proč? Představte si situaci, že česká ústava nezná dolní hranici volební účasti.
    To znamená, že teoreticky stačí, když jde k volbám jeden jediný občan.
    Hodí lístek do urny a tahle strana dostane 100 % hlasů a 200 mandátů
    v Poslanecké sněmovně.
    Řeknete mi, že to není možné ? Ten, kdo nevolí, ve skutečnosti volí, ale neví o tom.
    Politika není volba mezi dobrým a ještě lepším. Politika je volba mezi špatným a ještě horším. „Počítejte s tím, že když nepůjdete k volbám, tak se může stát, že budou zvoleny
    ty strany nebo ta hnutí, jež byste vy sami v životě nikdy nevolili. Chcete-li tomu zabránit, volte si, koho chcete, ale proboha vás prosím, volte.
    Protože v den voleb je každý občan suverén a volby jsou svátek demokracie. A ten, kdo se vzdává své suverenity, pak může sedět v hospodě u piva
    nebo doma u televizorů, strašně nadávat na to, jak volby dopadly, a ve skutečnosti by měl nadávat sám na sebe.
    • Když nevím koho, tak dám neplatný hlas, který se počítá. Je to jediná možnost, jak snížit všechny pod 5%. To by se politici asi divily?
    • Tak, tak velmi správně - představte si, že díky vaší neúčasti se do sněmovny dostanou např.: feťácké smažky tzv. pirátů, pidimio tokamůra, ekoteroristé, kobliháři, ...... a m.j i zločinci z KSČ a obdobných -píp.píp,píp-.
      • ...Topka, socialisté, lidovci, ODS.... *1*
      • No VILe zklamu tě nebo raním ale tohle jsou slova prezidenta Zemana (a to porosím přesně)
        • Co nebo případně kdo je to "to" zeman, kterého nazýváte prezidentem ????

          Určitě máte nějaké zajímavé, ba přímo tajné informace neboť to -pííííííííííííííp- z pražského hradu které se prý jmenuje také zeman a někteří mu prý dokonce říkají prezident nepůjde přece proti kobliháři s nímž je jedna prd..l nebo proti své domovské zločinecké partaji KSČ jejímž byl práskačským konfidentem, ........, kdy pitomoi jen papouškuje jeho populistické žvásty bez reálného základu, ........
          • Ano pan Zeman je prezident ČR ať se ti to líbí nebo ne.Tys jen nula na kterou se zapomene.O něm se budou děti a jejich děti atd. učit jako o třetím polistopadovém prezidentu republiky.
            Tebe nikdo nezná tys nic nedokázal tak že o tobě nic.

            Jinak to co je výše pronesl pan Zeman.Ale jsem rád že s tím souhlasíš. *3*
            • Mokrý sen vás sluníčkářů nech to na voličích VILe a nevěšti z koule *3*
            • Zeman ?? - jen jedna ze špín, která se zařadí mezi takové zločince jako např. - syfilitický alkoholický alkoholik a komoušský vrah gottwald, komoušský normalizátor husák a spol.

              Za pár let po takové nicce neštěkne ani pes. Jen v archivech se objeví nepatrná zmínka že počátkem 21.st. v čechách na pár let zasviňoval pražský hrad jakýsi nabob, chvástavý dementní stařec, prolhaný populisticky žvástavý alkoholik zeman.
  • Volte dál politický hnůj. https://www.novinky.cz/ekonomika/449533-cesko-chce-prispet-na-duchody-krajanum-ze-zemi-byvaleho-sovetskeho-svazu.html Někteří naši občané po celoživotní práci v penzi musí žádat soc dávky npř. na bydlení. Krajané odešli zcela dobrovolně, nikdo je nenutil, nikdo je nedeportoval, nikdo o jejich odchodu nerozhodoval a navíc se jedná o třetí a čtvrtou generaci těch, co odešli za lepším životem a domestifikovali se. Politici jste poturčenci horší Turka. Jinak odcházeli již před vznikem Československa. Která že to nadace kope další tunel a hrob daň. poplatníkům. Pro koho tu vlastně je
    ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV), pro domorodé otroky, nebo pro migrující ksindl a již cizí státní příslušníky s občanstvím jiných zemí?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit