Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jsme se Slováky neměli problém. Chápeme ovšem že Klaus a Mečiar byli dva kohouti na jednom smetišti a každý chtěl všem šéfovat. Tak se rozdělil dvorek na České a Slovenský, všichni si uhájili ty své koryta a na Moravu se opět jako vždy "zapomnělo".
    • Moravák z Lubjanky.
  • felix.julec
    Na pilu rozdělení tlačili hlavně Kňažko a Čarnogurský.Dosáhli svého,i když nyní jsou už vyautováni.
  • Chci věřit, že včerejší pořad ČT24 byl více, než potřebný. Konečně ukázal, jak pravdolaskař Havel "řešil" národnostní problémy. I když je dost Slováků, kteří lituji rozpadu státu, přece jenom většina dnes již žije svůj vysněný slovenský život- Zda lepší, než ve společném státě, se zatím nedá spolehlivě určit. Bylo by podivné tvrdit, že se mají lépe, nebo hůře. Prostě zřejmě přežívají jako my u nás v Čechách. Oba národy pořád v očekávání lepšího.
  • rádi a mají se i dobře. Normální lidi se ale mají pořád stejně a musí navíc živit dvojnásobek politických parazitů, dvě vlády, dva parlamenty atd. Referendem by rozdělení neprošlo a proto si to hošani museli domluvit sami.
  • Rozdělení Československa byla velká chyba!!!!!!!!!!!!!!!
  • Kdyby je krásné slovo, ale jiné mně v této souvislosti nenapadá, kdyby se probudili pan Masaryk a pan Štefánik, tak by pravděpodobně byli tito dva inzultováni, ostatně někteří právníci na ústavní právo mají za to, že rozpad,nebo rozdělení Československa byl protiústavní, podle nich mělo být vyhlášeno referendum a ne nechat dva lidi rozhodovat o osudu 15 miliónů čechoslováků.
  • Všechny pocity křivdy jsme odvíjeli od komunistické nesvobody. Slovensko cítilo i nesvobodu národní," řekl. Pane Klausi, u Slováků to nebyl pocit národní nesvobody, byl to pouze velký mindrák. Vždyť v sedmdesátých a osmdesátých letech měli Slováci i prezidenta Husáka a druhého nejvyššího muže v republice Vasila Biľaka. Kromě toho i mohutné zastoupení ve federální vládě. Vyjádřeno v procentech byl podíl rozhodně mnohem větší, než byl v procentech podíl slovenského obyvatelstva v republice. Slováci se v době normalizace stali, patrně na doporučení sovětských soudruhů a hlavně soudruha Andropova z KGB, privilegovaným národem. Slovenský mindrák byl ale za mohutného působení KGB silně podporován i když reálné důvody k němu Slováci neměli. Po pádu komunizmu byl slovenský mindrák působením KGB doslova vybičován a následkem byl pak rozpad republiky.
    • tedy vyvolávání různých mindráků, který se Rusům osvědčil v případě Československa, nyní Rusové a FSB používají při rozbíjení Evropské unie.
  • K tomu se nebudu vyjadřovat.Byl jsem na Slovensku na vojně na Východě.Fajn lidi,skromný,ale jejich nacionalismus hl.kolem B.Bystrice,Bratislavi nebyl dobrý.Moje rodina,která je chránila před ma´darskou rozpínavostí musela při nástupu Tisa odejít a to potupným způsobem.Nic není černobílé.
  • *14* je dobře, že se mají oba kluci rádi *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit