Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • VÁLKA S NEPŘÁTELI KŘESŤANŮ JEŠTĚ NESKONČILA - ani v Evropě! 

    Jen na sebe vzala jinou podobu a účastní se jí jiní aktéři! 

    Před chvílí policisté ve Strasbourg zlikvidovali muže jménem Chérif CHEKATT -  strůjce úterního útoku na vánočních trzích. 

    Informace je z Franceinfo, odvolávajícího se na policejní zdroje. 

    Smrt onoho muslimského radikála (jinak renomovaného zloděje a vraha) potvrdil i francouzský ministr vnitra Christophe CASTANER.

  • Toto propagandistické klišé je tak rozšířené, že pochybovat o něm znamená platit v leckteré společnosti buď za nevzdělaného primitiva nebo za „fanatika“. Mnoha lidem střední a mladé generace je „jasné“, že Církev podporovala Hitlera, papež Pius XII. mlčel k jeho zločinům a biskupové žehnali zbraním wehrmachtu. Nelze se divit, vím o případech, že tyto nesmysly dodnes učí mnozí kantoři na školách.

    Více než 7 tisíc kněží a řeholníků prošlo nacistickými koncentráky, další tisíce byly potrestány administrativně, téměř 3 tisíce položily svůj život na popravištích, v táborech nebo při vyčišťovacích operacích SS.

    Německý nacismus byl svým ideovým zaměřením stejně protikřesťanský jako komunismus. Důkazem je nejen Hitlerův „Mein Kampf“,  ale zejména ale Rosenbergův „Mýtus 20. století“...

  • Po válce měli majetek JENOM kolaboranti!

    • Zkus svou vlastni prezdivku a neschovavej se porad za cizi...

    • Němci nechali i za okupace majetek jeho majitelům a nijak je neomezovali v jejich výrobních aktivitách. Likvidovali židovské majitele podniků, továren, statků a dalších výdělečných aktivit. To byla jejich hloupost!

      Bolševik ukradl všem - a do roku 1989 dokázal všechno zničit, včetně lidské invence cokoli dělat!

      • Vy tvrdíte:"Němci nechali i za okupace majetek jeho majitelům a nijak je neomezovali v jejich výrobních aktivitách." a takntně abstrahujete tehdy oblíbený Arisierung, o němž se píše:

        "V okupovaných zemích (zejména Československu a Polsku) byla arizace využívána jako nástroj germanizace místního hospodářství, kdy
        podniky byly
        převáděny do německé správy a posléze do vlastnictví Němců, popřípadě
        osob nacistům zcela oddaných.

        A uvádíte-li:"Likvidovali židovské majitele podniků, továren, statků a dalších výdělečných aktivit. To byla jejich hloupost!", mýlíte se. To byla jejich ideologie.

      • KIMCID

        Co kdo ukradl jmenovitě?kdo se na tom přesně obohatil?

  • Vzpomenu si na pobělohorskou násilnou rekatolizaci a mám jasno pro názorovou pozici vůči vyčůraným náboženským aktivistům.
    • Já si zase vzpomenu na poválečnou násilnou "renacizaci" čili "komunizaci" a mám jasno pro názorovou pozici vůči vyčůraným komunistickým aktivistům .

  • Jak příhodné v době, kdy zlodějská KSČM chce vybírat "daň" ze církvím - jediným právoplatným majitelům - navráceného majetku!

    Od roku 1948 (v některých případech i od roku 1918) do roku 1989 tento stát zneužíval majetek, který církve získaly povětšině z darů panovníků, šlechty i prostých poddaných. A církvím z užívání tohoto majetku dal jen zlomek toho, co dáti měl!

    Teprve po roce 1989 začala obnova kostelů a chrámů, obnova jejich vybavení, za bolševika zanedbaná! Je to stejné, jako s vracením majetku - dílen, továren a polí s hospodářskými budovami, těm, kterým je bolševický režim ve stejném období ukradl! 

     

    • Používání zprofanované rétoriky církevně-tunelářských aktivistů již vyšlo z módy.
    • KIMCID

      odstavení majetku a půdy začalo v roce 1920,1938 a v roce 1947.co pak zkonfiskoval režim po roce 1948, už bylo málo.navic nic komunisti neukradli nikdo konkrétní se na tom neobohatil.dostal to stát.

    • A zapomíná se, že když někdo vstupoval do duchovenského stavu, tak jeho rodina dávala církvi DESÁTÝ DÍL Z JEHO DĚDICKÉHO PODÍLU (odtuď slovo "desátek") - ať to byl pán, nebo kmán. A to byl hlavní zdroj majetku církví, ze kterého živila celý duchovenský stav (často jediný zdroj inteligence na venkově), ze kterého stavěla a provozovala školy, nemocnice a ústavy pro postižené - ať tělesně, či duševně. A na venkovských školách učil v obecní škole právě farář - triviální vzdělání (čtení, psaní a počty) bylo hlavní motto růstu vzdělanosti po reformách Marie Theresie!  

      • Kdybychom dnes platili ze všeho jenom 10% daně, čili "desátky", to by bylo dobře. Někdy se platí "dvacátky" i "vícátky". A proč má občan platit např. daň z nemovitosti, když na opravu baráku nikdo nic nedá?

      • KIMCID

        navíc katolická cirkev zneužila rok 1938 a přidala se k pravici a chtěli opět upřednostňovat svou církev nad ostatní.specialně jim bych nic nevrátil kolaborantům!

        • Nickem KIMCID publikované propagandistické klišé je tak rozšířené, že pochybovat o něm znamená platit v leckteré společnosti buď za nevzdělaného primitiva nebo za „fanatika“. 

          Mnoha lidem střední a mladé generace je „jasné“, že Církev podporovala Hitlera, papež Pius XII. mlčel k jeho zločinům a biskupové žehnali zbraním wehrmachtu. 

          Nelze se divit, vím o případech, že tyto nesmysly dodnes učí mnozí kantoři na školách.

          Ale - více než 7 tisíc kněží a řeholníků prošlo nacistickými koncentráky, další tisíce byly potrestány administrativně, téměř 3 tisíce položily svůj život na popravištích, v táborech nebo při vyčišťovacích operacích SS.

          Německý nacismus byl svým ideovým zaměřením stejně protikřesťanský jako komunismus. Důkazem je Hitlerův „Mein Kampf“, zejména ale Rosenbergův „Mýtus 20. století“,

          • Gott mit Uns!

            Jinak: Citujete-li,  je korektní uvést zdroj, viďte? Ve vašem případě propagandistický časopis IMMACULATA ( https://immaculata.minorite.cz/6-katolicka-cirkev-spojencem-nacismu/ ). Vy se za něj stydíte?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit