Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Normální lidi budou pracovat dál, protože 800 eur/měs. tam není žádná sláva.
    Pomůže to akorát ksindlu, spodině a bílým i opáleným samorostům.

    Tito lidé nikdy pracovat nebudou, a většina z nich toho ani není schopna.
    Takže budou mít na chlast a cigára, na nic dalšího jim už nezbyde.
    Bude to vlastně podpora výrobců alkoholu a tabákových výrobků... *1*
  • skoda ze nejsem fin to by se mi libilo, samozrejme bych dale pracoval, ale konecne bych nemel pocit, ze dru na druhe pac bych dostal stejne jako vsichni 800€ a plat bych mel k tomu navic
  • Stalingrad
    Vyložená zlodějina státu !!!! Ostatně nemusíme až do Finska-stačí chvíli být v udírně a je to i v čekostáně !!!!Ostatně víte proč mají světlé dlaně ti z té udírny-??-NO PROTOŽE SE DRŽELI HŮLKY !!!! Tady mají ti chudáci 600 let se nepřizpůsobiví duochod len čtrnact tysic koruna a pak osem tysic koruna na topény a pak éšte na bydléni. No a v životě nevstávali na šichtu !!! Obědy déckám se platí ze státnyho,ale pracující si musí platit ze svého !!! Kam se vlastně ti připosr...aní finové hrabou !!!! A když vás někdo v bordelčekostáně přepadne,zmlátí,poláme-a když se ho podaří zavřít,protože tady se všichni tací podle znalců jeví jako nepříčetní ,ale i ti nepříčetní vrazi se mají jak vepřové ve rži !!!! *12* *12* Mají teplo,jídlo,lékařskou péči zadarmo a kdo jim to platí ???!!! No přeči ten hovězí kus bez koulí ZE SVÝCH DANÍ !!!!A jěště říká jakou to máme demokratické a humanitární vlády od roku 1989 !!!!Jak málo nás asi okrádají !!!! *12* *12*
  • I na těch 800 euro ale bude muset někdo jiný makat a vydělat je. Z ničeho se proplácet nedají. Neumím si představit, že to bude fungovat.
    • jenže ten jiny je dostane taky kapisto? tan zakladni prijem 800€ dostane kazdej ten kdo bude pracovat si vydela plat + 800€ jasne ze z toho jeho platu cast pujde i na ostatni, ale furt lepsi nez ted kdy z toho nedostane nic jde to jen nekomu a hromade uredniku kteri to prerozdeluji...
      • No právě takto to asi nebude. Budeš makat, tak dostaneš normální plat, který samozřejmě bude vyšší než oněch 800 euro. Nebudeš makat, dostaneš 800,-euro. Ale nevidím smysl v tom, dostávat k platu každoměsíční bonus 800,- euro.
        • Základní nepodmíněný příjem, všeobecný základní příjem nebo univerzální základní příjem (angl. universal basic income) je navrhovaný systém sociálního zabezpečení v podobě pravidelné peněžní dávky vyplácené ve stejné výši všem lidem a bez jakýchkoli podmínek.

          https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kladn%C3%AD_nepodm%C3%ADn%C4%9Bn%C3%BD_p%C5%99%C3%ADjem
  • Domnívám se, že u nás již jistá minorita dostává peníze bez práci již čtvrt století. A mnohdy mnohem větší, než ti, kdo pracují.
  • Co to udělá?
    To že i poslední pracující cvok pochopí že pracovat se nebyplatí když dostane prachy
    za válení se u televize a pracovat přestane.
    Pak ten systém z kolabuje protože bez práce brzy nebudou ani koláče.

    Podobné je to i v českém bordel státu. Minimální mzda je směšně nízká zatímco
    hnědá i bílá nemakčenka dostávají tučné sociální dávky za plození dětí, chlastání
    fetování a hraní na automatech.
    • nemyslim si, jako urcite cast pracovat nebude chtit, ale najdese sposta lidi co bude chtit mit vic nez prumer, co bude chtit pracovat, co bude chtit luxusni zbozi, akorat nesmi prijimat cizaky bo by s na ne vrhly jak kobylky
  • Kdo by nebral, když je možnost dostat..Akorát někdo bude zadarmo dostávat od někoho výpalné a jako bonus neplatit daně atd... a těm druhým se to za to, že pracují, vytváří hodnoty a platí daně, tohle výpalné ukradne a "spravedlivě" přerozdělí.. s tím, že další se na tom ještě samozřejmě ,"neziskově" přiživí...Je to tunelářské "letadlo", jak "čuník".!..
    • to takhle funguje dneska ze se to vypalne ukradne a pak slozite prerozdeluje a na to prerozdelovani padne nemala cast vypalneho(dani) navic dostaneto jen nekdo a vetsinou ne ten nejpotrebnejsi, takhle by to dostal kazdej a stejne a ty co pracuji by nedelali jen na ostatni, ale taky trochu na sebe *3*
  • No co udělá to víme. U nás jsou také takoví co berou dafki a nemusejí pracovat a jak se jim žije. Mají bydlení, jídlo, chodí pěkně oblečení, tahají denně ze supermarketu plné tašky, jezdí v MHD zadarmo. A pracovat nepotřebují.
    • Já myslel,že berou dávky,protože za dáfky by asi toho moc nepořídili
  • Dinsbeer ,Šavlatka,Pelikán,Žilka,Bureš a další takhle už žijí a výsledek-dělají jen zlo..
    takže všechny tyhle pěkně k lopatě za minimální mzdu pak je přejdou roupy:-))))))
  • herdek a kde na to stát vezme? to jako otevřeně vláda řekne že z daní občanů rozdá 800 E / měsíc. Jak to chce udělat? 100% zdanění a všem rozdat stejně bez ohledu na to že pracuje či nikoliv.
    Asi jsem chyběl ve škole v hodinách matematiky, ekonomie a sociologie něco na tom nechápu.
    • Stačí se podívat na USA náš vzor,když není tak se natisknou a jede se dál.
    • no proste stat nebude platit socialni odbor cele ministerstvo uredniky nebude muset vydavat zadne penize na socialni zakony, vyplaceni davek posuzovani zda ten ma narok na duchod ten na invalidni davky tamten na prizpevek na bydleni tenhle podporu v nezamestnanosti a proste vsem da stejne jednoduche, levne, efektivni, rozhodne lepe investovane penize nez to slozite prerozdelovavat
      • takže desetitisíce ouřadů půjdou na dlažbu za 800éček? Tomu nevěřím, to by jen ukázalo, kolik (málo) lidí tenhle stát živí.
        • no presne tak ty uradoove stoji tisice € mesicne jen an mzdovejch nakladech + jeste jejich vybaveni kancelare atd. takhle by stali jen 800! a jiste tusite ze ne vsem by to stacilo a pracovali by at maj vic proste neverim ze by to nefungovalo naopak nikdo by nemel pocit tak jako dnes ze pracuje na druhe protoze kazdy by dostal zaklad!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit