Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Určitě je to rozvážnost a přemýšlení. Protože při boxu člověk přemýšlí kam přesně zasadí úder a jak se mu vyhne, stejně jako je tomu při partii šachu. My doma hrajeme šachy a je to často velice intenzivní hra i když se to může zdát, jako velice nudná hra... 

    • To mě vůbec nenapadlo. Při prvním čtení mě to docela rozesmálo. Když si představím šachy, jako takovou s prominutím nudnou, klidnou hru a pak ten akční box, tak mi to nešlo moc k sobě. My chodíme s manželem na tréninky boxu zde a schválně někdy doma ty šachy taky zkusíme, pro porovnání :-D .

  • Kdo někdy boxoval, potvrdí, že hlava, zkušenost a přemýšlení jsou stejně důležité jako síla a dravost. Nakonec, to v každém sportu. 

  • Šachy tříbí všechny rozumové složky myšlení, pěstují logickou paměť, posilují žádoucí vlastnosti, jako třeba prozíravost a předvídavost. Posilují i emoční stránku myšlení, prostě působí na zušlechťování osobnosti přímo zázračně. Kdo nikdy nehrál šachy, mnohé nechápe. Ovšem hrát šachy je nutné na potřebné úrovni, zdaleka nestačí jen vědět jak která figurka táhne. Takovéto "hraní" nemá vliv na zušlechťování mysli.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit