Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nic namažete si chleba a jdete montovat škodovky 😁

  • josef.chmela

    Demokracie je vláda neschopných.

  • Trochu jsem se zasmál a trochu mě zamrazilo, když pan Bican píše ..."vzdělávat občany v tom, jak demokracie funguje.." Ještě, že to nepsal jako požadavek. 

    Je pořád dost jedinců. kteří si především z hlásné trouby ČT kladou právě tohle za cíl. protože oni jsou elita a my asi jelita, která ani po 30 samostudia nepochopili, co to ta demokracie je....Vždyť v tom žijeme a nepotřebujeme samozvané tlumočníky a vykladače víry pravé (nebo levé, to je fuk). 😛

  • siraz
    Včera jsem viděl po r. 1945,jak lidé chodili radostně na brigády a ještě si u toho zpívali. Zkuste dnes  pozvat někoho na brigádu(neplacenou).Další je třeba nechat na lidské fantazii.
    • No to je právě ono: tenkrát to byly generace ještě nějak solidně vychované. Dnes máme generace, které vychovali komunisté a které pak vychovávají ty dnešní v tom stejném, ne-li horším duchu.l Kdybychom už začali konečně myslet svou hlavou … !

    • Pamatuju se, že i můj tatínek kolikrát v sobotu oblékl montérky a chodil na akci Z. Díky tomu jsme na vsi postavili obchod (kde je dnes vietnamec, který objekt úspěšně vybydluje), kulturák (kde dnes není vůbec nikdo a vůbec nic), zřídila se kanalizace, plyn a opravila se škola a šatny na fotbalovém hřišti.  

      Ještě, že takových "torubů" bylo dost. Za třicet let se v obci nepostavilo vůbec nic. Jen se uvažovalo o tobogánu za peníze EU. Už jenom tohle nám chybělo. 

      Pane Sirazi, podle fotografie to musíte pamatovat lépe než já. Seděl jste doma a dělal, že se Vás komunita v obci netýká, nebo jste také někdy přiložil ruku k dílu? Co je na tom špatného? 

      Postoj např. pana Bobliga je zřejmý - jeho věc. Já bych šel i dneska, představte si tu naivitu. 

      • josef.chmela

        Také si pamatuji na Akce "Z". Chodil jsem u nás na vesnici také. A bylo nás dost, kteří si uvědomovali, že se takto dá něco vybudovat pro obec a hlavně pro lidi.

        V celkem krátké době se ve vesnici vybudovalo v Akci "Z" koupaliště, nákupní středisko, fotbalové hřiště, pouliční osvětlení a kulturní dům.Je zajímavé, že postavené objety využívali i kteří byli proti těmto akcím a nikdy na ně nechodili a byli i proti celému zřízení. To jim záhadně nesmrdělo komunismem. Dnes je většina objektů zdevastovaných. Mladí z vesnice utíkají do měst za lepším živobytím a do škol kde z nich vyrůstají poslušní mloci. Už neumí máknout a práce někde zadarmo na užitečné věci je pro ně urážkou.

        Za dnešního režimu bych zadarmo také nehnul ani prstem, protože to co bych vytvořil, by ihned někdo ukradl a zpeněžil.

        Zlatý socialismus. To, co se tenkrát vybudovalo, z toho se žije dodnes.

      • Jindrichu , nevim sice  kolikaty , ale presto Vam dekuji za kvetiny. Mate pravdu. Jsem sice mozna blb.ec a nevim co jeste . Ale rozhodne nejsem takovej vu.l , abych se nekde potil pro a za nekoho , nota bene jeste za pivo tak nejvys , pripadne pri velke stedrosti za sekanou nebo burta. Cili zadarmo. Tech toboganu take nekolik znam. 

        Pokud Vam neco rika Predni Vyton na Lipne. Na jedne strane z penez UE postavena plaz . Molo , satny , pisek - sice stavebni , ale aspon zluty. To vse tak pred asi 10  lety. Na druhe strane Lipna potom stezka pro cyklisty. Oboji nikdy neuvedene do provozu , rozkradene. To ale nebranilo tomu aby se sebranka jakychsi organizatoru tohohle placala po ramenou , kasirovala , to hlavne a jeste se sama odmenila za zasluhy. Takze opravdu ne , nas.rat, nikdy bych nehnul prstem pro neco takoveho.

        Jedna se skutecne jen o jeden priklad , znam jich mnohem vice a stejny scenar. Zdravim Vas Jindrichu a dekuji Vam za to ze jste me tak pozitivne ohodnotil. Dekuji , takovy vu.l a hlupak  opravdu nejsem , makat na druhe zadarmo. Kdepak.  . 

        • Dobrý večer pane Bobligu. Nikdy bych si nedovolil Vás tak urážet a psát, že jste ..... Jen jsem konstatoval, že Váš názor na brigády zadarmo a dobrovolně je zřejmý. Naprosto bez urážky. Je to Váš názor a Vaše osobní věc. Nijak toto nenapadám.

          Bohužel takových parazitů, kteří si z evropských peněz udělali kšeft je víc než dost, nejen u Vás v krásném okolí Lipna. 

          Já zase takový v.l jsem, že bych pomohl i zadarmo. Tak nevím, kdo jsme větší ..... no, vždyť víte. 

          • Dobry vecer i Vam. 

            Dovolim si vyvest z omylu. Nejsem od Lipna , tam jen jako navsteva pred lety. Jsem rodila prazska memsina. Nikoliv naplava ci privandrovalec tam se roztahujici. Jsem tak receno krteny Vltavou. Coz tedy by u toho Lipna bylo to same nakonec. A ne ze nejsem obecne ochoten necemu nekde pomoci. Jen si troufnu rozlisovat. Kde a komu pomoct a ktereho vyzirku kopnout okovanou botou do xichtu. A jeste slapnout tak rikajic na krk. Tyhle hura brigady me vychazeji jako to druhe , naprosto beznadejne. Takze asi tak muj memenny nazor na vec.

            Preji krasny vecer.

            Boblig von Edelstadt. 

        • Ty tecky jsou ulitba CaK ctihodne cenzure. Nikoliv chyby pri psani . Pozn redakce. 

    • To byl prece ten stary dobry vtip , z te doby kdy nebyly banany a nesmelo se cestovat.. 

      Rus ,American a Cech se chlubi kdo ma ve ktere zemi silnejsi ozvenu .

      Rus : U nas kdyz se na Sibiri zakrici , ozvena je slyset jeste tyden.

      American : U nas v Kalifornii kdyz zarvu do kanonu , ozvena trva skoro 2 tydny.

      Cech : U nas v Cechach , kdyz nekdo vyjde na kopec a zakrici : Lidi pojdte na brigadu , jeste mesic se ozyva " vyliz nam pr@del.... 

  • mun.go

    "... uvažovat o slabinách a potížích, se kterými se potýkají politické instituce v České republice..."

    Copak s potížemi se potýkají jenom politické instituce? Také občané se ocitají v potížích, zejména nemocní a staří s malými příjmy, svobodné matky ...

    Možná kdybychom začali pomáhat ne politickým stranám, ale konkrétním občanům a ohroženým skupinám, bylo by lépe.K ohroženým skupinám patří také důchodci, kteří podle mínění mladší progresivní generace vyžírají reubliku, protože na jejich důchody je málo peněz ve státním rozpočtu. 

    Nikdo si ovšem neuvědomuje, že nedostatek prostředků na výplaty důchodů je způsoben prostě tím, že z malé mzdy je malý daňový odvod. Máme jedny z nejnižžších mezd v EU - a když se zvyšují, tak státním zaměstnancům, zatímco soukromý sektor zaostává. Zaměstnavatelé kvičí, když se o pár procent zvýší minimální mzda. Zvyšte mzdy zaměstnancům a bude i na důchody - ostatně nedávno zde byl článek Šťastní zaměstnanci makají víc

    Jednou z žab na prameni je státní správa, která nasmyslným členěním státu na 14 krajů zbytečně odebírá využitelné prostředky zaměstnáváním neproduktivní armády úředníků. Tedy na závěr bych si už tradičně přál, aby se konečně dostalo Moravě postavení samosprávné země, které jí komunisté odebrali a pražští sametoví revolucionáři dodnes nevrátili.

    • siraz
      Život je pes a žít ho je psina.Ti, co věří na nějakou demokracii a zejména u nás se nejspíš zbláznili anebo mají tendenci oblbovat lidi,ale většinou jenom  k vlastnímu prospěchu.
    • mun.go

      Ještě bych si dovolil citovat pár vět z poznámky k příspěvku Diktátoři a aktivisté

      "Demokracie vždy byla, je a bude diktaturou nějakých (často i velmi pofiderních) většin, v praxi dokonce největších menšin. ... Kdyby byla schopna držet paže u těla a neosobovala-li by si stále hlubší a hlubší zasahování do zcela soukromých otázek (včetně striktního zákazu sahání do cizích peněženek), pak by se svobodě mohla blížit. Jenže moc je daremná a kdo ji má, chce ji stále více.

      Jediný klad demokracie je v tom, že bývalé vládce nemusí svrhnout krvavá revoluce, ale lze je vyměnit mírovou procedurou. Problémem se však stává to, že časem výměna person nevede ke změně politiky."

  • Demokracie žádné dary nepotřebuje ani nečeká.

    Je to dáma v roztrhaných šatech, není právě z nejkrásnějších, někdy má své vrtochy a nálady, jindy je těžko snesitelná - ale jsem moc rád, že jí máme. Takovou jaká je.

    S chybami, s problémy - prostě s námi lidmi chybujícími a problémovými.

    Rozhodně ale nemám potřebu ověšet se trikolórami a jít skandovat na Václavák a Národní.
    Komu se tak chce činit - prosím - máme dmokracii. 

  • ..:::: bohužel .zakladem tohoto systému je chamtivost, vykořistování ,okrádáni slabších,.přesně tak ,tohle je mafiánský korupční hyenistický ,systém, který vede svět do záhuby, cílem podnikatele,korporací je maximální zisk s minimálními náklady...tak nám sem z eu posílají 30 let v kuse  potraviny mnohem nižší kvality, a brání nám v plošných kontrolách toho humusu, 

    to samo zdravotnictví ..cílem není vyleéčení pacienta ,ale potlačovat příznaky nemocí,udržovat pacienta nemocného,  aby pacient co nejdéle jedl drahé léky soukromých firem, 

    cílem většiny politiků  není pracovat jako zástupce  státu, občana, národa... ale posbírat úplatky ze všech směrů a udržovat korupční mafiánský stav ,

    masmedia nejsou žádným hlídačem demokracie a nejsou nezávislá, novináři jsou zaměstnanci miliardářských mafiánů co tu všechno rozkradli takže vedou neustálou propagandu současného mafiánského stavu

  • Lidé cinkali klíči v listopadu 89 hlavně proto, aby došlo k demontáži normalizačního husákovsko-biľakovského režimu a k budování demokratického režimu. Jenže od počátečního budování demokratického systému jsme se značně posunuli k budování příkaznického režimu, plnému příkazů a zákazů (už samolibí gauneři a další nepřátelé demokracie dokonce zakázali kouření v hospodách) a dál se posunujeme k budování eurohujersko-islamistické diktatury pod patronací Bruselu a Berlína. I v české kotlině má vybudovánu silnou základnu pátá kolona kolaborující v prospěch Bruselu. Zejména TOP 09 je typickou kvazipravicovou kolaborující stranou, která pod pláštíkem humanistických idejí se snaží rozložit náš systém tak, aby byl plně kompatibilní s bruselským antidemokratickým režimem, jehož základní ideově-budovatelské pilíře jsou afrikanizace a islamizace Evropy. V krátké době prošli kalouskovci totální proměnou, od pedantsky rozpočtové odpovědnosti s cílem ušetřit každý halíř na nejchudších českých občanech k totálně rozhazovačnému systému, který vytváří kastu privilegovaných migračních nájezdníků, kterým je stát povinován zajišťovat život v maximálním luxusu. Demokracie se nám za třicet let úplně zvrtla do nestvůrně zdeformované podoby. 
  • Já bych jí přál občanskou společnost. Jedině tím by mohla posílit. 😍

  • Není co slavit, to budou jen úspěšní podnikatelé, kriminálníci a evropští kolaboranti.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit