Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když pablb typu Špidla, kterej žije z dávek pro neschopný  politiky vyplácený EU učí žít důchodce tak to je terno.
    • Copak dávky z EU. Horší jsou ti co berou dávky v rublech a jüanech a chtěli by z naší země opět vytvořit ČSSR - Češskaja sovětskaja respubliky nebo dokonce Čínská speciální sebraná reservace.

  • U starobního důchodu by měl být stanoven minimální důchod tak, aby starobní důchodce prožil důstojně své poslední roky života. Zatím jsou důchodci odbýváni knížecími radami typu "Rozpočtově odpovědný důchodce co nejrychleji odejde na věčnost, aby tu nezacláněl a dál nevysával státní kasu" nebo "Důchodce je zvyklý na poválečnou materiální bídu a nepotřebuje se rozmazlovat" atd. Mádlovsko-issovskou propagandou je důchodcům vyčítána jejich aktivita pro komunistický režim, ale nikdo už neporadí jak si měli v komunistickém režimu lidé vydělávat, když ne poctivou prací. Měli snad všichni provádět sabotáže nebo všichni emigrovat ? Nejvíce udílejí chytré rady ti, co v té těžké době ještě nežili. Naši vědátoři v otázkách důchodů jen vybírají na dortech třešničky a neřeší problematiku komplexně. Drábkovské řešení důchodů podle metodiky TOP 09 je řešením pro horních deset tisíc. Další řešení  (zejména podle programu ČSSD) zase upřednostňuje notorické odmítače práce a třeba ódeesáčtí rádci by nejraději glorifikovali největší gaunery, kteří si při podvodné klausovské privatizaci nakradli nejvíc. Takový  důchodce má stanoven důchod podle zásluhovosti - čím více kradl a nakradl či vytuneloval, tím vyšší má důchod. Mnozí lidé, kteří museli jakožto kádrově nespolehliví vykonávat pomocné práce, se dočkali minimálních důchodů, zatímco jejich estébáčtí mučitelé a později klausovští tuneláři si užívají z tzv. zasloužených důchodů. Slovo "zásluhovost" je zprofanováno a apologetové zásluhovosti zuřivě nenávidí v důchodcovském systému pilíř solidarity a vše co lidskostí byť jen zavání. Alfou a omegou našeho důchodového systému by měla být rozumná solidarita.
    • Holt, "Nejsme jako oni"

      • KIMCID

        Jako Špidla a Jourová určitě ne


  • HAHAHAHA: "Kdyby se naše struktura rozpadla, tak to znamená, že se rozpadne
    společnost jako taková, protože moderní evropské společnosti jsou
    založeny na myšlence, že je několik jistot. Ta nejtemnější jistota je,
    že přijde smrt, ale potom druhá skoro stejná jistota je, že dostanete
    důchod a že z něj budete moct žít." - jako jo, důchod MOŽNÁ dostanete, ale že by se z něj dalo žít??? Když leckomu nebude stačit ani na nájem????


  • Zapomínáte na rok 1993, kdy tehdejší ministr financí Václav Klaus přišel na „geniální“ nápad, že existuje PŘEBYTKOVÝ důchodový fond - i když fiktivní!

    Vláda BOLŠEVIKŮ S PŘEVAHOU KSČ v roce 1948 totiž zrušila Pensijní ústav a jeho fondy, které ZAČLENILA DO STÁTNÍHO ROZPOČTU jako "zvláštní fond" včlenila - v celkové výši přes 330 miliard korun – tedy fondy pro vyplácení důchodů lidí, kteří celý život pracovali a poctivě si tyto peníze ve státní kase nastřádali, aby na stará kolena měli z čeho žít. 

    Tento - i když fiktivní - důchodový fond zrušila vláda s ministrem financí V. Klausem v roce 1993 tvrdým spojením se státním rozpočtem. V intencích tohoto nápadu pokračovaly i další vlády - zejména vláda premiera ing. Topolánka (s ministrem financí ing.Kalouskem), která si z tohoto - i když fiktivního - fondu v roce 2012 "vypůjčila" přes 93 miliard Kč. Tyto peníze do důchodového fondu nikdy vráceny nebyly (přes Topolánkův slib, že do roka budou zpět) - a stále v něm chybí!

    Tvrzení o stárnutí obyvatelstva je minimálně přehnané a prognózy o vývoji věkových kategorií obyvatelstva jsou tendenčně zkreslené. Vycházejí pouze z hlubokého poklesu počtu narozených dětí (až na polovinu současného stavu) a nepřihlížejí k přistěhovalcům. 

    Ani dnes nedostatek finančních prostředků z odvodů na sociální pojištění není důsledkem pouze většího podílu osob nad 65 let. 

    Hlavní příčinou nerovnováhy sociální části státního rozpočtu je nezaměstnanost! Oficiálně je bez práce kolem 500 tisíc lidí, ve skutečnosti kolem 700 tisíc. Snížení nezaměstnanosti na polovinu by zvýšilo prostředky penzijních fondů nejméně o 10 %. 

    Základním problémem nedostatku financí na důchody i na jiné potřeby společnosti je jen a pouze  špatný stav ekonomiky, který se ing Babiš svou politikou snaží napravit - výsledkem je snížení deficitu státního rozpočtu - až jeho přebytek v roce 2018! 



  • Spíš je s podivem, že pro V.Špidlu takového veřejného záškvaru č.1 se našlo teplé místečko. Jen chci věřit že jej neplatí stát. Tady ten kolík už by měl definitivně vyfičet z veřejného života. Je chodící hrozbou, kam až lze dolézt pod křídly socanů.Ještě že se neukazje veřejně. Už by byl Vajíčkovým králem II.

  • Co mají tito tři společného? Ani jeden z nich neví co to je starobní důchod (definice). Dokonce nikdo z nich neví, jak jsou starobní důchody financovány. 
  • Co mají tito tři společného? Ani jeden z nich neví co to je starobní důchod (definice). Dokonce nikdo z nich neví, jak jsou starobní důchody financovány. 
  • Co to mele ten šašek Špidla jak že to nedává sociální a zdravotní z každého příjmu MUSÍ každý odvádět daně a soc+zdravotní... Právě u těchto digitálních služeb kde platí NA ÚČET není problém zkontrolovat zda má dotyčný zdaněno! Není třeba jakkoliv regulovat ať si daně z příjmů každý platí z těchto platforem sám! No a jestli stát chce aby platili i ti co si přes to vydělají méně než je minimum pro zdanění tak ať uzákoní jednoduše že veškeré podobné služby Uber/airbnb atd odvádí VEŠKERÉ daně a teprve poté posílají již čistý plat jako provizi pracovníkům EASY

    • A z čeho myslíš, že tyhlety UBERy a PŘIDEJe bohatnou?! - především z toho, že sídlí v daňových rájích a daně (ne)odvádějí tam!!! Jinak je úplně jedno, jestli si někdo touto aktivitou vydělá méně než je minimum pro zdanění, jakmile jsi OSVČ, platíš daň v součtu ze všech příjmů, které Tě musí uživit...

      Takže vždycky něco daníš...


      • Wolfcastle

        není to jedno protože zkontrolovat jestli statisice lidi radne zadnily svoje drobne prijmy je mnohem nakladnejsi nez zkontrolovat 10 firem ze odveli za ty statisice dan....


        imho dan ze zsku at si ty firmy plati kde chtej , ale jde o dane jejich virtualnich"zamestnancu" za ty at dane odvedou v miste plneni sluzby!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit