Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Český průmysl krachuje hlavně ekonomicky, nicméně rozhodně ne v rámci know how. Jsou tu skvělí lidi na servis CNC strojů, zámečnictví a další technologické obory. Navíc jsou Češi velmi zdatní i na akademické a vývojářské půdě. Prostě se dělá vše proto, aby české technologie reprezentovaly naši zemi ve světě. Jen ty finance tomu moc neodpovídají.

  • milacekpublika

    Na druhou stranu je ale pravda taková, že všude kolem rostou průmyslové haly a celkově se do podnikání a průmyslu investují nemalé částky. Se podívejte na to, jak funguje byznys s dotacemi. A nemluvím teď o zemědělství, ale spíše celkově o podnikách na inovaci a rozvoj podnikání. ;-) Takže asi tak.

  • Nic v ekonomii a politice se neděje bez příčiny. Jde o moc a k ní jsou potřeba daně. Proč "nejsou lidi"? Protože tu práci v cizinci vlastněných montovnách už dávno nedělají roboty. Ty si vlastníci našich firem zainvestovali u nich doma. Proč? No protože 5 našinců vyjde levněji než 1 robot tady. A protoč je v Česku "moc inteligentů"? Protože práce pro inteligenty (dobře placená i daněná) zůstala taky mateřským firmám kdesi za hranicemi. A proč ty firmy nevlastní čeští akcionáři? Protože ortodoxní monetaristi (nějaký Klaus a spol.) sabotovali udržení akcií v rukách Čechů např. hanebným zákonem o vytěsnění minoritních akcionářů, úlevami pro oligarchii a cizí banky. A to trvá... Představte si třeba zákon, že 50% akcií (a dividend!) musí každá firma na našem území mít zaknihovaných na účtech fyzických osob s českým občanstvím a platy (kompenzaci za práci) statisticky košer! A měli by po ptákách s vyváděním aktiv, daní a dividend. Jo, a podíly na všechny přirozené monopoly (koleje, dráty, trubky, frekvence, nerosty atd. a volné zdroje jako půda, voda a vzduch) nemůže 100% vlastnit cizinec. Dokud našinci nebudou mít naakumulovaný kapitál, bude si Asahi kupovat Prazdroj a Veolia nám prodávat naši vodu a telefonní společnosti naše přenosové frekvence bezuzdně dál. Budou cizinci rozhodovat, komu, za kolik a co vzniklé z tuzemských aktiv kde prodají a zdaní. Jen hňup prodá půdu, která ho živí. Ale když (už) ho neuživí (protože má jen 1/10 EU platu -daně -pojištění 50% z toho, případně exekuci), začne mu to být jedno, Vlastně ne, radši bude "nezaměstnatelný". Za to dostane dotace, podporu a dávky. Proto volí levici a ANO, proto. *12* Problém není, kolik vyděláváme, ale kolik kontrolujeme (řídíme, rozhodujeme) aktiv!
  • Co kecají, že nejsou lidé :-) Pracovníků a kvalitních i s vysokoškolsým vzděláním máme dost :-) VŠ chrlí statisíce ekonomů, sociologů, novinářů, herců a héreček, právníků i Plzeňských,učitelů,znalců všeho a daleko lépe :-))) Vždyť je učí disidenti, chartisté, tí co je lidé nakopali do řiti, když byli u moci, kriminálnici, homo lidé a další odborníci :-)) kteří se špacírují i v TV jako doma a dávají národu svá moudra o které nikdo nestojí!(zřejmě je někdo potřebuje)
  • Opět zde čtu něco o Rusku, nevím proč Vám tento stát leží v žaludku.
    Rusové za války si bránili svou zem a při této příležitosti s každé osvobozené země ukradli kus. Sovětský svaz nikdo neprosil aby osvobdili náš stát a po sléze ho okupovali. Nám pomáhal Američan a ten nás nikdy neokupoval, tak jak to udělal Rus. Když nás Německo vojensky napadlo, tak nás Sověti nechali na pospas Hytlerovi. Vždyť Rusové se dohodli s Hytlerem o vzájemném nenapadání. Sovětský svaz v čele se Stalinem byl prolhaný a sověti nás sprostě prodaly, nechutné se na sprosté rusácké lži vůbec chytat.
    Hanba Ruským okupantům, to bychom dopadly jako na Ukrajině. Všechno rozmlátit, zničit lidi pozabíjet a potom jim tvrdit, my jsme Vás přišly osvobodit. Děkuji o takovou pomoc nemam zájem. Jsem Křesťan a ne pravoslavný Rus.
    • Ty že jsi křesťan? S tou USA okupací to není tak jasné. Jakmile si cizí banky zaplatili převrat 1989. Tak už tehdy sdělili OF, že ten převrat musíme zaplatit. A ajta za tu dobu od převratu má náš stát charakter, spíše by se dalo říci protektorátu. NESPLATITELNÝ DLUH, mezilidské vztahy jsou v ......, většina důchodců živoří, vícenež polovina zaměstnanců zdaleka nedosáhne na prý průměrný plat. Vydírají nás profesní skupiny ( lékaři, učitelé, soudci nebo úředníci ). Nepatří nám už téměř žádné NAŠE suroviny ( voda, uhlí a další ). Princip jednání lumpů, kteří se nechávají zvolit je LEŽ, POKRYTECTVÍ, KORUPCE, VYMÝVÁNÍ MOZKÚ. Katastrofální je úroveň školství. Zásadní vlastnictví výroben je v cizích rukou, rovněž nemáme vlastní banky a ta národní banka se chová spíše jako náš škůdce. Naše "pidiarmáda" slouží vojenským složkám NATO a EUUSA a nebyla by schopna se bránit ani při invazi některého z kmenů v Africe. Církevími prostitucemi, předáváme státní majetky cizím mocnostem - tady Vatikánu. O elementární spravedlnosti a zvůli justičních mafií ani nemluvíme. Vytváříme na našem území terče pro Ruské rakety. Cizí vojenské základny v tomto případě US Army a současně předáváme části území do jurisdikce USA. Víte co říkají důchodci -- my ten náš život nějak doklepem, ale vy hulákající " vzdělaná " mládeži - důchody nic, platit školství, platit doktory atd. To je práce té zlodějské bandy od r.1989. Nezmínil jsem se ani o reálné hrozbě od fanatiků z Islámu.
  • Vlastizrádní lumpové v Česku záměrně urážejí Rusko.Dělají to proto,aby až budou Němci chtít zabírat Sudety se nás Rusové nezastali.Proto u jmenovaných lumpů je třeba při revoluci co nejkrutěji vybíjet celé jejich vlastizrádné rody.
    • Když nám Němci zabrali Sudety (podle tehdejší naší vlády tam nežili Čechoslováci, ale Němci) tak se Rusové s Němci spojili (Pakt Molotov-Ribbentrop) a rozdělili si Evropu.
      • Ale, ale. Jsi historicky nepoučitelný. Dávno před tebou uváděným paktem existovala fašistická smlou beckovkého Polska s Německem. Pak nevím proč desetitisíce Čechů útíkali po MNICHOVU z pohraničí do orubaných ČECH.
  • Dva měsíce jsou fuč. To nám to letí. *3*
    • Jojo, letí to, dva měsíce utekly jako voda a dovolená v dolarové destinaci je rázem fuč!!!
  • Rus měl před zápasem s finy velké koule - po něm má na nich jen boule. *1*
    Ve finále zase nebudete - jen v televizi ho zas sledovat budete *1*
    Váš teplouš semjon BTW vám body naklikat může - ale s vaší prohrou ani on nic nezmůže *1*

    Zase zvítězil na MS náš Západní stát - vašemu nic bronzu se budeme jenom smát *1*
    • Ovečkin je tlustý jako prase - patří navíc k nižší Putinovské rase *15*
      Zeman tvrdil že rusák bude válet - Fin však ukázal že na Rusa se dá snadno kálet *15*
      Kanada má zase zlatou placku -- poražený rusák může jenom říct gratuluji a podat packu *15*
  • Američan na bále, poztrácel nám korále.
    Pan Obama, mocný pán, Sajmona si zavolal.
    Sajmone, máš na mále! Přines nám ty korále!
    Sajmon běžel za horu nakopal tam bramborů.
    Vysypal je před pána, tu máte ty banána!
    Větší už tam neměli, ty už US team nafasoval v neděli.
  • Dyk to říkám, že je to dementní pablb!!! A ještě přihřátej!!!
    • Ano ruský teplouši semjone BTW. Jsi hlupák protože s tím hlasováním tu podvádíš okatě.
      60 hlasů za vteřinu. Jsi nenápadný jak lejno na skříni *15*
      • A, že ty hlupáčku neklinkáš. To spíše odpovídá tvý podrazácký dušučce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit