Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Půjčky jsou u nás opravdu prosperující byznys, nicméně z předluženosti Čechů nemůžeme vinit banky ani nebankovní společnosti, nýbrž samotné Čechy. Podle mě by se základy finanční gramotnosti měly učit jako samostatný předmět alespoň jeden rok na každé střední škole, pak by to stoprocentně vypadalo jinak a lidé by už od mládí věděli, že nemá smysl si brát půjčky na věci, které evidentně nepotřebují. Samozřejmě, existují situace, kdy to jinak nejde, ale člověk musí vědět, že je půjčku schopný splatit - ideálně co nejrychleji.
  • Mountain
  • Zde, po většinu jsou příspěvky obviňující exekutory, což takhle Vážení, pojmenovat příčinu pravým jménem, nechat si zajít chuť na pořizování toho na co nemám a přestat okrádat věřitele. Ony ty sankce jsou pro to, aby každého dlužníka odradily od sekání dalších dluhů. Jak je ovšem patrno je to nedostačující, doba si žádá zřízení vězení pro dlužníky, a nikoli vymýšlet kulišárny jak dlužníkům ulevit odpuštěním dluhů. Dlužníci se beztak nepoučí, po oddlužení nasekají dluhy ještě větší, než byli ty předešlé.
  • Porát se vymýšlí jak řešit důsledek místo příčiny! Příčinou exekučního průšvyhu je jedna jediná věc a to že díky exekuci může dluh narůst do obludných rozměrů přestože dlužná částka byla směšně malá. Přitom to lze řešit velmi jednoduše zákonem o lichvě a to tak že uroky + penale+ exekucni mpoplatky nesmi byt vyssi jak 1-2 nasobek dluzne castky napr do 10000 muze byt 2 nasobek od 10000 pak maximalne 100% HOTOVE VYŘÍZENÉ!!!
  • Na vysoce módní vlně exekucí se vezou různí státem podporovaní lichváři a další parazité, pro které jsou dluhy nešťastníků životadárným kyslíkem. Gauneři lapají do dluhových pastí občany za blahosklonného přihlížení politiků, kteří se zasloužili o vznik privilegovaného stavu exekutorů. ČR je rájem podvodníků, parazitů, zlodějů a exekutorů.
  • Jeden z hlavních faktorů exekucí tomto zlodějczechiastanu je poměr cena k příjmu. Je úplně jedno zda jsou to potraviny,bydlení,auta atd.A košila je vždy blíž než kabát.Pokud nám eu diktuje ceny,zákony a jiné,také by měla i platy a mzdy. Jenže ouha,z tototo zlodějczéchiastanu se stala pouhá montovna a odkladiště hnoje. Inženýrů filozofů a jiných máme,že je již nikdo nechce,ale instalatérů,plyněřů apod. je čímdál méně-proč ?? Jednoduché,peníze. On se kdejaký študovaný uchytí na fleku,kde chce plat za vzdělání,ikdyž je dutý jak bambus a natvrdlý jak ženichův bimboš.Kecat jo,ale práce nikde.Za vodařem musí být vidět práce a kvalita-za úředníkem je vidět a.....vno a často ani to né !!!Až se bude opravdu platit za kvalitu práce a né za kecy a vzdělání,může nastat čas obratu. Problém je ,že popeláři makaj za minimální hrubou mzdu a ti "vzdělaní "nad nima ohrnou nos !!! Až začnou popeláři,pekaři,uklízečky,topenáři a další tvrdě stávkovat za vyšší platy a mzdy ,to bude ouvej. Je to smutné,ale bez mnoha úředníků se obejdeme,bez popelářů NÉÉÉ!! Pošlete z pracáku mladý Bc.,Mgr.,ing. a jiný študovaný makat půl roku za minimální mzdu k popelářům apod.a když odmítne-nedostaneš nic !!! A plať si odvoz odpadků atd. !!!A další-kdo ze soukromníků si dnes dovolí učně ?? Takže,to,co se tu děje je věc začínající již po roce 1989 kdy banda zlodějů se dostala k moci a ke korytům !!!
    • Je to přesně tak a bude hůř.To víte to sedí na prognostickou ulejvárnu při ÚV KSČ.Konečně bude mít řemeslník pokakané víko ,ale zlaté dno.Kdo bude umět ten se bude mít a bude žádaný.Jak mě za mlada řečeno jako vedoucímu :montéři se bez vedoucího obejdou,vedoucí bez montérů ne.Svatá pravdaJa si vybírám řemeslníky i doktory.
  • A přitom stačí tak málo... snažit se předcházet zadlužení. Prostě si nebrat půjčky.

    Vidím to u mnoha lidí co si vzali hypotéku. To že budou příštích 30 a více let zadlužení a nebudou si moc nic moc dovolit otevře cestu k dalším a dalším půjčkám a pak stačí jedno škobrtnutí během těch 30 let a už jsou na seznamu.

    Slovy mého kolegy... přeci když už jsem si vzal hypotéku na 30 let nebudu teď roky po pětistovce spořit na vybavení bytu, auto, garáž, telefon, mobil, tablet na splátky....
    Nakonec v případě problémů "pomůže" refinancování (tedy snížení úroků v minulé výhodné době) !!!! ale ne proto aby člověk rychleji splatil... ale proto aby si z uspořené částky mohl vzít novou půjčku.
    A ohledně financí jim radí zadlužený finanční poradce, který si vozí zadek v pasatu na lízing a obleku na splátky :D

    Lidem se rychle zalíbí žít na dluh (užívat si života člověka má na všechno, aniž bych měl na všechno...). JE PAK PROBLÉM, KDYŽ PŘÍJDE ČAS SPLÁCET ŽIVOT NA DLUH? Vždyť je to na tom založený... teď ti pujčí a pak příjdou s úpisem... FAUSTA zná snad každý ... myslím že ne, je to čistě jejich soukromá záležitost.
    Navíc když od finančních poradců slyším jak super je vzít si hypotéku tak málem vyskočím ze židle... jediným podpisem se stát vazalem banky na desítky let, a tomu říkaj super?
  • Byznis s dluhy, lichvářství je to nejhorší podnikání na světě. Cynicky ničit celé rodiny. Už v bibli byla lichva jeden z nejtěžších hříchů. Nezranitelnější jsou bohužel málo vzdělaní lidé,kteří nebyli finančně vzděláváni a také legislativou,která to umožnuje a to už je politická věc. I lidé v exzekuci by měli míti chráněné bydlení a zajištěné existenční minimum nejen pro ně,ale i pro jejich rodiny. V tomhle politici selhali dokonale *10* *10* *10*
    • Ó jak jsi vzdělaný prde: Byznis, to je nějaký hnis z tvý blbý kotrby?
  • MZ = malá zrůda = Havel Chrchla = zmrvitel Československa
    • Československo rozdělili Klaus a Mečiar. Bud píšeš záměrně nenávistné lži nebo vo tom nic neviš. Radši buď zticha *9* *9* *9*
      • Jo rozdělili, ale Slováci hlavně kvůli tomu vožralýmu malýmu prdovi, uchrchlanýmu!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit