Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jako ridic autobusu. Tak za tech cca 20 25 let budu ve veku kdy bych se mel uchazet o komedii zvanou duchod. Pro Vaterland jsem ochoten udelat vsechno . Pochopitelne s Vasi pomoci malicko , drazi kastani . Takze mi vzdycky reknete jaka je treba barva na semaforu , abych nemusel porad vystupovat / blby berle / a sahat si ktery sklicko je teply. Zatacky a stanice , to nebude problem , jak to drcne vim uz kde jsem , kdyz krupne , trosku se to holt nezabrzdilo vcas. Kapacku si povesim na strechu , bude to rovnou chlazeny . Jen se bojim aby me nezavreli za tu sexualni harasnici , to vite jak jinak nez hmatem poznam vek kazdyho cestujiciho. Sem tam nejakej ten zachvat padoucnice , aspon nebudete muset chodit do divadla na ty kaspary. Protezy a umely zuby dam radsi do kufru aby mi je nekdo nevykolibrikoval do sbernech surovin . Umim zapnout konvici , pracku , splachnout hajzl a nastartovat PC . To by v tom byl cert abych se to Brejlovy pismo nenaucil. Se sluchem si problemy nedelam , aspon neuslysim jak kricite hruzou kdyz pojedeme okolo nejaky ty skaly a srazu. Uz se na Vas vsechny za tech 30 let cca moc tesim jak si Vas vochmatam.
  • Tak staré necháme dřít až chcípnou !!!! Hezky budou platit daně,důchodové pojištění,zdravotní a naše blahorodí héér vlády a jejich patolízali to hezky rozkradou !!!! Mladé necháme dřít za žebračenku 8.500,-Kč měsíčně hrubého a cigromy,kriminálníky,feťáky,alkoholiky,komedianty atd.SI NECHÁME VÁLET BÁCHORY !!!!
    Tak vybudujeme ten RAJSKÝ KAPITALISMUS V ČEKOSTÁNĚ !!!!!
    No,doba těchto zlodějů,vrahů ve vládách se krátí !!! Od 1948 do 1989 to bylo 41 let,od 1989 do 2014 již uplynulo 25 let !!!!
    Již zbývá těm dobytkům před oprátkou jen 16 let !!!!!
    • Hezky se čílíte . Pokračujte .
  • No, já si myslím, že se u nás málo využívá i pracovní schopnost mladých lidí...

    Proč na úřadech sedí důchodkyně, která bojuje s počítačem, takže u jejího okénka (jediného otevřeného) je dlouhá fronta, když by mladá holky práci zvládla daleko rychleji a stejně kvalitně...
  • Starsi lide tezce shani praci,nemaji sanci ani VS,jen lip protekcne,ci kdo ma stesti...Na UP jsou i mene pohyblivy lide,nemocni,co nedostanou invalidni duchod,aby se jim nemuselo nic vyplacet...a tak lide jezdi na leceni,rehabilitace,ji prasky atd.,coz se vyplati zdravotnikum,lide si musi lecbu platit..Duchodce zamestnaji,kdyz je to vyhodne a kolikrat pracujici nedostane doklad,ze dela,aby se usetrilo na dani atd.a plat dostane na ruku,dela obcas...,Vsude se najdou podvody,ceho je nedostatek,pani vyuzivaji ve svuj prospech a kladou si podminky,v neprospech pracujiciho...
  • Mladý redaktor redakce Tiscali Polák je obdobně jako jeho kolegyně Holušová naprostou jedničkou. Opíše nějaký zbytečný a hloupý průzkum a udělá k tomu vývod hodný jeho chlebodárce. Že by se zamyslel třeba nad tím, že by takové zbytečné a hloupé výzkumy neměly být placeny z peněz daňových poplatníků ho ani ve snu nenapadne, ostatně od toho by byl jenom krůček k zamyšlení nad užitečností samotného redaktora Tiscali. Ale ve své podstatě vás mladé kluky a holky chápu, svět je plný managerů s napomádovaným kohoutem či manažerek v kalhotových kostýmech, kteří všude byli minimálně třikrát a odpovídajíce tomu všemu rozumí. Jsou to dostihy, co? S vervou se dají do díla, ale pak obyčejně k tomu musí být povolán někdo starší, který to dodělá doopravdy. Bohužel na tomto parazitují někteří moji vrstevníci, kteří majíce již starobní důchod v kapse, kývnou zaměstnavateli na práci na dohodu, ze které podnikatel neplatí žádné odvody na zdravotní a sociální. Že dělají kvalifikovanou práci v podstatě za polovinu neřeší, v součtu pak mají spolu s důchodem dost. Pak se diví, že jsou předmětem závisti. *4* *4* *4*
  • To je ovšem zásadní informace. A jak využívá pracovní schopnosti těch mladších nebo mladých ? O cikánech (pardon, Romech) darmo mluvit ....
  • Za to mohou špatné zákony! Podnikatelé chtějí jen zdravotně postižené důchodce
    nebo částečně invalidní důchodce. Za ně dostávají příplatky a stát hradí část mzdy.
    Díky tomu jsou starobní důchodci ze hry a nikdo je nechce.

    Chtělo by to zákon který jasně řekne že: jsi buď postižený a dostaneš důchod nebo
    jsi zdravý a budeš pracovat. Takto mají dva příjmy zatímco řada lidí je bez práce.
    • A pokud nejste zdravotně postižený, nepočítám li mezi postižení věk, a máte do důchodu ještě dost daleko, nabídka práce je bez ohledu na vzdělání pouze mizerně placená a fyzicky náročná. Roky prosezené na ÚP se do důchodu nezapočítávají a tak perspektiva tolik komentovaného důstojného dožítí se ztrácí v nekonečnu. Nemluvě o tom, že dožít se důchodu, znamená zvyknou si žít z dávek pomoci sociální nouze.
      • i když ne 100%. Musíte ale na ÚP přijít jako pracující, ne v 17 hned po ZŠ, jako příslušníci jistého nejmenovaného etnika !!!
        • toto etnikum bere příspěvky z průměrného celostátního platu, na který leckterý celoživotně pracující nemůže dosáhnout. A to protože nikdy nedělali, není proto z čeho dávky počítat!
          • Komunisté přebírali cikány jako pověšinou kočující zloděje.Dokázali cikány usadit a naučili je pracovat.Ti lumpové,kteří se po komunistech prolhali k moci,sem zíměrně začali tahat cizince,aby tak připravili ckány o práci a aby se pak natahovala stále delší cikánská ruka do státní pokladny a Česko,s pomocí cikánů, skončilo dříve ve státním bankrotu.A tito lumpové pak mohli Česko ,za pořádný vejvar zašmelit cizákům.
          • ale to se nepřu. Tihle opálení spoluobčané také nikdy nedostanou žádný starobní důchod, protože jsou nebo pravděpodobně budou prakticky CELÝ život na sociálních dávkách. A proto jejich sociální dávky - v období důchodového věku budou vyšší, než řádný plný starobní důchod velké části pracujících (např. OSVČ), kteří budou mít odpracováno a zaplaceno min. 35 let tzv. důchodového pojištění. *9*
  • Není to snad populistický článek.Já byl hromadně propuštěn ,ba vyhozen v produktivním věku.Dnes jen pozoruji jak jsou mladí vykořisťováni na všech frontách a přemýšlím nad odpadem,který tady 25. let vládne.Cyril a Metoděj přišli z východu a byl tady pokrok zatím co na západě pouze krize.Je potřeba jít volit a říci dost rozkrádačům tohoto státu.Je mi smutno,když čtu naivní diskuze ,mladé ztracené generace bez perspektivy k zlepšení.Všechny úřady práce jsou na dvě věci,když má někdo vysokou funkci tak si dosazuje na vyšší funkce známé mnohdy bez vzdělání a když se ohradíte tak letíte.Poslední dobou neslyším než o válce ,která by se někomu hodila,aby smázl ty zlodějny a měl výmluvy na dalších x let.To se nesmí dopustit.
    • Máš pravdu.Čtyřiadvacet roků zde vládne stádo lumpů zralých na co nejkrutější odporažení na katovské mučírně.
    • Stýská se vám, že nepíšete azbukou ??? Mě ne.
      • Styska se vam, ze nepisete nemecky? Me ne. *3*
        • Vy nepíšete latinkou ???
  • Česko málo využívá pracovní schopnosti cikánů
  • Za vše můžeme "poděkovat" autorovi privatizace Pružinskému.Západ tehdy žasnul co chce udělat,ale on to stejně udělal. Všechno se zprivatizovalo a prodalo bůhví komu.Polovina firem je nedohledatelných. Jak chce tedy stát zaměstnat lidi když nemá kde. Dnešní rádo-by manažeři si na místa personalistů dosazují pohledné mladé slečny,které o provozu firmy a jeho potřebách nic neví. A tak rozhodují od stolu aniž by zájemce viděli či s nimi mluvili.A také musí plnit nařízení šéfů, že nikoho nad 45 roků nechce.Proto jsme se stali skladovou velmocí.Zakládat do regálu se naučí i opice za pár týdnů.A výroba? Ta patří cizákům /Hyundai,Bosch, ABB,Skanska.../ A lidé zde pracující nechtějí o poměrech na pracovišti mluvit za strachu o práci.Takže si myslím,že nejen naši pohlaváři,ale celá EU nevymyslí nic. Vše je rozkradeno a odvezeno do jiných zemí.
    • Jo, fajn. Stát si měl nechat podniky které nebyly schopny života a bez RVHP naprosto kurence neschopné. Špica dotovat třeba výrobu v ČKD nebo Králodvorských železárnách s vybavením z Rakousko - Uherska . Tak nějak to míníte ? Zaplaťpánbů, že se se toho šíleného balastu stát zbavil.
      • Milacku, napr. v Brne se vyrabely investicni celky- turbiny, docela konkurenceschopne i na zapadnim trhu, Po prevzeti Siemensem se prevedla jejich vyroba + patenty beze zbytku
        do Nemecka a v Brne se dal vyrabely jen poddodavky pro ne s minimalni marzi,
        U Lachemy jakbysmet. Vyroba i odbyt i na svetove trhy bez potizi, po "privatizaci" a la VK
        dnes v kytkach. Nech te srandy! Vis h...o! *3* *16* *16* *16*
        • Jo, vývoz za pár šupů. Víte, že do Japonska se vozily tkalcovské stroje , tam z nich vymontovali ložiska z barevných kovů a zbytky vyvezli na skládku ? Víte , že vývozní hodnota dvou , slovy dvou. živých zajíců byla vyšší než jené skody 100? A takhle bych mohl pokračovat donekonečna .
          • Herman odpoved - Pamatuji na besede ve skole,myslivci meli dohodu s nejakym statem,nepamatuji uz,ze za par zajicu,aby se namnozili u nich,dostali vagon pomerancu,i tak se zde obchodovalo...Banany driv byly,co jsem se jich najedla,kupovali jsme jich dost,nyni jsou drahe,nevyplati se je kupovat,to radsi vsem uvarim...Byly paraorechy,kesu...,kupovali jsme si k svacine uzeneho platyze,uzena zebra kg staly 6 kc,tolik toho bylo,levne,stavnate krvave Kubanske pomerance,klementynky,to uz neni videt...Nyni kdyz vidim tu drahotu,kvalita nic moc,jsem,rada,ze jsem zazila driv ty ruzne dobroty,jeste nesizene,co i moc chutnali....Vzpomela jsem si na chut kavovych venecku,nyni jsou vysusene,tvrde...,tolik dobrot zaniklo....
    • zase naopak něco ví o jiných potřebách ! A primáty neurážejte, to jsou dle Darwina naši bratranci/sestřenice. *2*
    • Tak to asi nějak bude. Samý matky, dcery, fůze, neví se komu, co patří a prachy někde v hayzloo. Žijeme lépe a radostněji!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit