Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jako Národ jsme skutečně sobci.
    Problém je trochu ve velkému poměru ateismu. Nejvíce je však v PR, které je šířeno v mediích. Místo aby se prezentovali lidé, kteří mají pomoc druhým jako samozřejmost a snaží se neustále hledat nové možnosti podpory. Je největší prostor dán pouze "úspěšným". A i zde je onen úspěch vnímán hodně omezeně. A to zejména skrze majetek. Přitom já znám mnoho úspěšných lidí, kteří bohužel konají v neluktrativních oborech a tak jsou majetkově nevýrazní.
    Ono jednostranné vnímání hodnot pouze skrze majetek má pak ještě jeden zápor. A to, že i mezilidské vztahy, kamarádství, přátelství a mnoho dalších, má jasně nastavené ony majetkové mantinely. Stručně pokud se kamarádství nevyplatí, tak se na něj zapomene.
    Toto je trochu zakotveno v naší historii. Mnoho let byli lidé učeni, že to co říkají media a stát je svaté a tak se udávali příbuzní v rodinách, kolegové v práci a "kamarádi" na zábavě.
    Tím, že jsme vyměnili rudé knížky za peníze se pak všechny tyto nešvary odrážejí ve vztahu k majetku a hodnotám úspěchu a elit.
    Suma sumárum sobci jsme a budeme a jak jsou vychovávány další generace zjišťuji, že to bude stále horší.
  • Ja taky somruju zongluju na ulici nebo i jen tak u vozicku.a kdyz se zadari tak taky hodim jinymu somrakovi.ale ne v ceske republice tu by se asi moc nedarilo
  • Charita!!!
    jeden příklad "pomoci": Afrika je zem s omezeným zemědělským potenciálem, prostě uživí jen určité množství lidí. Jak tam pomáhají slavné charity?
    Asi takto: Dříve lidé v africe měli deset dětí a dospělosti se dožili jen dvě a ty až dospěli měli každé rovněž deset dětí a opět se jen dvě dožili dospělosti ... atd. To je za deset generací 1024 potomků
    Po pomoci těchto charit to vypadá následovně: Charita tam rozdá jídlo, vodu a léky. Místo dvou dětí přežije pět. Těchto pět má každé rovněž pět dětí které se dožijí dospělosti ... atd. Takže v pěti generacích jich přibude 3125. To je 3x více za 1/2 dobu. Pro zajímavost v 10 generacích to bude 9,5 tisíckrát více než před pomocí charit.
    Už teď má africká zem problém uživit ty co tam jsou a co bude když způsobíme takový nárůst obyvatelstva? Kdo je bude živit? A není dnešní migrace náhodou částečně i důsledek tohoto pomáhání?
    Je to opravdu pomoc to co tyto organizace dělají? Mě připadá že situaci pouze zhoršují. Otázkou je proč? Co odpovědět ... Že by problémy tolik vynášely? Čím víc problémů tím víc peněz?
  • bezregistrace
    Britská charitativní organizace Charities Aid Foundation u 145 zemí porovnávala odpovědi na tři otázky: 1) Pomohli byste moc cizinci nebo někomu, koho neznáte? 2) Darovali jsme v posledním měsíci peníze na charitu? 3) Pomáháte někde jako dobrovolník?
    --- není to spíš tím že když vidím lehkoživku tak se mi otvírá kudla v kapse ... skuste nějakýmu somrákovi říct jo dám ti dlabanec, ale zameť chodník a zbyde jen smrad spálený gumy jak mu hořej podrážky když hrabe pryč
  • Obávám že otázky kladené novináři jsou irelevantní.
    My v ČR máme sociální cítění ukotveno v zákonech kde na odvodech do společné kasy zaplatí zaměstnavatel spolu se zaměstnancem 46% z každé koruny kterou zaměstnanec dostane do mzdy.
    Kam se hrabou islámské státy jenž mají v koránu ukotvenou almužnu, která ve srovnání s námi almužnou skutečně je.
    No a když náhodou něco ze společného nehradí pojišťovny tak se to objeví v bulváru a zatím se nestalo že by se nevybraly kolikrát i miliony ve prospěch jediného člověka.
    O milionech na živelné katastrofy se nebavme a o parazitech raději už vůbec ne. To že někdo vydržuje dítě v nějaké afrycké či indické škole... To už je jen perlička na dortu a je třeba tyto lidi chovat v hluboké úctě že po tom nářezu co platíme jsou ochotni věnovat ještě více.
    • Každou sobotu vozím svou 83 letou babičku po nákupech, před naším kauflandem seděl asi 40 letý vitálně vypadající čmoud s nataženou rukou, musel jsem mou babičku držet aby mu nedala holí přez hlavu.
      Češi mají bohužel povětšinou špatné zkušenosti s milodary či přispíváním na pochybné rádoby humanitární účely,které většinou slouží k pokrytí nákladů na provoz danných spolků,také proto že generace která vyrostla před rokem 89 nebyla zvyklá na žebrající opilce a příživníky, myslím že jako národ jsme štědří až dost
      • No humanytky mne moc neoslovily samozřejmě pokud nejde o živelnou katastrofu kde tisíce lidí příjdou o vše.
        Když mne osloví před marketem evidentní bezdomovec s nataženou rukou nikdy neřeknu ne na to sem měký ale nedám prachy. I kdyby chtěl jen pětikačku z vozíku. Zeptám se na co to má a když řekne že na jídlo vrátím se dovnitř a koupím mu ho. Myslím že některým lidem by stát měl nechat vytetovat na čelo že jim nikdo nesmí prodat chlast. Tak si myslím že začíná 80% našich žadatelů o almužnu.
        Jiná skupina o které by se mělo mluvit zejména využívá našeho štědrého sociálního systému který je děravý jako cedník. Někdy se mi zdá že to státním úředníkům vyhovuje. Nemusí hnout prstem a když dojdou prachy předepíšou vyšší daně. Můj neboštík kamarád zůstal na vozíčku když ho přivalil strom. Požádal si p příspěvek na auto. Na celý okres jich bylo pro ten rok možno pořídit 12.... Rozdělovník určvalo 11 úřednic....... To je na počuni protože jejich plat schlamstne víc než to co dostanou potřební.
      • No, málem ve mě hrklo, páč jsem si myslel, že mu chceš tu svou babičku svěřit. *15*
  • Taky statistika. Rozdává ten, kdo má navíc. Takových je, ale nerozdávají. Proč my, chudí jako kostelní myš *1* máme rozdávat??? "Pomoz si sám, pomůže ti i Pán Bůh" platí pro všechny na světě stejně.
  • Stalingrad
    Naši staříček byl taky dobrák,když mohl a měl- pomohl,dal....než,než se mu dobrota vrátila a ti chudáčci co jim dal ho zmlátili a vykradli.Tři měsíce si poležel v korzetu a byl rád ,že žije a od té doby to již nebyl ten dobračisko,nikdo mu nic nedal a od té doby říkával,ZA DOBROTU NA ŽEBROTU a jak je ve -Slovácko sa sůdí-HOST DO DOMU HŮL DO RUKY !!!!!
    Hold asi má lid také takové dobré zkušenosti s *12* *12* .....ostatně ten co vás zmrzačí,vykrade ,znásilní dostane na váš účet lázně kde se dva-tři roky,pokud je vůbec na základě důkazů odsouzen proválí no postižení to héézky zacálují !!!! Místo aby byl kriminál postrachem pro dacany ,mají z toho odpočinkový lázně !!! Trestanec v kriminálu se nesmí 16 hodin denně zastavit a má dřít ZA ÚMYSLNÝ TRESTNÝ ČIN !!!! 16hod.denně o chlebu a vodě a ještě po 50 letech od propuštění se musí zpotit hrůzou a roztřepat jen při vyslovení slově VĚZENÍ !!!!!
    • Souhlas, ale poopravím Tě s tím Galuškovským Slovácko sa nesúdi. Správně to je "Host do domu, čagan do ruky " *1*
    • ... tvá tupost je česky nepopsatelná, balíku :)))
      • áááááá opět dorazil místní vymaštěnec a zdejší prasič stránek. Tak nám zas tady naděluješ rozumy z Bohnic, co? Přikantovaný řetězem k ústřednímu topeni.Měli by ti zas 1-2 metry pokrátit řetěz.
        • ... s primitivy jako ty, trosko, se nevybavuji :)))
  • Občas jsem přispěl různým organizacím na to či ono.
    Od toho dne kdy se tyto organizace staví na stranu imigrantů
    proti vlastní zemi tak nedostanou ani haléř je to pro mne velké ponaučení.
    • ... myslím si, že jsi také autorem blekotu výše, tak pitomé 2 pisatele si nelze představit :)))
      • Ale lze si představit.Třeba ty posrágoro jsi vzorem nukleární blbosti.Ty musíš svojí tupostí zářit jak reaktor.
        • ... nikdy nezvládneš ani psaní s mezerou za tečkou, degene :)))
          • Posragora - lopata pedagogem! To se moc povedlo.Teď už má na net přístup kdejaká lůza.A podstrč tady lopaťákovi ústavní klávesnici, bude do ní bušit seč mu síly stačí.
            • ... chachacha, nikdy nebudeš schopen napsat správně ani řádek, jelito :)))
        • ... máš úroveň prvňáčka na zvláštní škole :)))
  • To si o nás zase kdekdo bude otírat svou sprostou hubu protože víckrát zažili co to je být ožebračení,okradení a podvedení.Bohužel adopce na dálku nefungují,sbírky oblečení,brýlí,jízdních kol,potravin i peněz se neosvědčily protože přisátých parazitů je mnohem víc.
  • No pokud tento průzku skutečně někdo dělal, tak to musela být jedna z oněch úchylných sluníčkářských organizací. Jinak v této době je velice dobré, že máme takovou pověst, alespoň do značné míry odradí ty proudy vetřelců, kteří se rozhodli parazitovat na německém sociálním systému. Tak, jen víc takových zpráv!!
    • ... jenom bezkonkurenční primitiv pořád blije o sluníčkářství, jen tak dál, degene :)))
      • antisrágorka = sluníčkář
        • ... piš si, co chceš, blbe, já tvé směšné dětinské výrazy nepoužívám :)))
          • takže nepopíráš, že jsi sluníčkář.
            • ... s*ru na debila :)))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit