Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jj - vinny kost se blizi...

  • Vážení přátelé i menší přátelé a nebo dokonce oponenti - čas vinobraní je časem dobrého vína, posezení a povídání.

    Všem Vám přeji, abychom si společně to letošní vinobraní a potom 11. listopadu Martina dobře a v míru užili. Na zdraví.

  • Víno je námi opěvovaný božský nápoj a kdo se nikdy vína nenapil, jako by nežil. Den bez alkoholických nápojů je promarněným dnem. Abstinenti mají promarněný celý život.
  • Já fakt nejsem přívržencem zákazů, ale kdyby reklamy na alkohol byly omezeny nebo úplně zakázány podobně jako reklamy na cigarety, byl bych pro. A to jsem kuřák.

    Fakt se vám nezdá, že je těch článků a reklam na chlast až až? Copak Češi chlastají málo?

  • Pivo je boží dar, víno je též znamenitý nápoj. Obojí je výrazným podporovatelem zdraví člověka. A ministr zdravotnictví chce proti alkoholickým nápojům rozpoutat dezinformační kampaň. Nápoje pro zdraví člověka maximálně přínosné chtějí zdravotničtí inkvizitoři postupně omezovat až nakonec úplně zakázat. Vojtěchova tlupa zdravotnických inkvizitorů již prosadila zákaz kouření v hospodách a nechce ve svých restriktivních aktivitách polevit, naopak z jimi prosazovaného trendu je jasné, že po zákazu kouření přijde zákaz požívání alkoholických nápojů, pak přijdou zákazy na bůček, sladké a další specifické poživatiny, až nakonec bude vše zakázáno a pak snad už budou Vojtěchovi zdravotničtí inkvizitoři uspokojeni. Proto pokud člověk může pít, tak by se neměl v popíjení alkoholických nápojů nijak omezovat. Alkohol je přítel člověka, ovšem může být i nepřítelem, zejména u lidí, kteří se nevyznají v ušlechtilém pijáckém umění. I pro požívání alkoholických nápojů platí zlaté pravidlo přiměřenosti. Již Karel IV. vyzýval Buška z Velhartic, aby pil víno, což je výzva nadčasová a platná obecně i v současnosti. Kdo nepije víno, je o hodně ochuzen.
    • Když někdo chlastá nadmíru Becherovku (nebo teď Hruškovici, když má diabetes), je to jeho věc. Ale proč by měl nekuřák čichat a vdechovat jedovaté dýmy z hořící trávy? Hospody jsou veřejná místa určená pro všechny a proto je správné, že je tam zákaz kouření. Ať si chodí kuřáci holdovat své nectnosti do speciálních udíren s odsáváním, kde nebudou nutit nekuřáky vdechovat ty jejich smrady.

      • Nekuřák neleze do kuřárny (a hospody byly legálními kuřárnami). Já taky nelezu do trafostanice, abych si pak stěžoval, že jsem ohrožen elektrickým proudem.
      • A až vzniknou ty "udírny", tak se vy nekuřáci zase budete domáhat toho, aby bylo kouření zakázáno i tam.

        Dříve si mohl majitel určit, zda chce hospodu kuřáckou nebo nekuřáckou a to bylo správně.

        Do kuřáckých nikdo nenutil nekuřáky chodit a jestli tam chodili i přesto, že se jim to tam hnusilo, měli raději navštívit psychiatra nebo jít na odvykačku

      • KIMCID

        Tak tam nelez

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit