Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to ale Spojeného království Velké Britanie a Severního Irska víceméně privátní věc!

    A zbytku světa je to zbytečná starost - takže to "zbytku" nepřísluší ani komentovat!

  • felix.julec

    Nechme Brity ať si zvolí dle svého gusta.Zřejmě i ti "pakistánci" kteří tam také žijí mají smysl pro demokracii.To jen v ČR chtějí  "chvilkoví" pomatenci obejít výsledky demokratických voleb.

    • Islámští Pákistánci a demokracie? To byl vtip, že? 😈

  • "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce,  zpátečnictví"

    To se vědělo už v 19.století.

    Socialista Stalin si se socialistou Hitlerem rozdělil Evropu (Pakt Molotov-Ribbentrop)

    • Co má Váš asi po čtyřicáté opakovaně zveřejněný příspěvek společného s tím, že "Monarchii bude řídit ztřeštěný blondýn z Titanicu?" 

      Asi by bylo potřeba si napřed přečíst článek a potom roztrušovat opakované soudy.

      O ovcích, stádech, koblihách, bonmotech, hospodských vtipech a tak.

      Moc rád bych si přečetl něco nového a k věci. Jistě jste toho schopen. 

       

      • Pokud se Vám mé "opakované soudy o ovcích, stádech koblihách, bonmotech, hospodských vtipech a tak" nelíbí, existuje jediné řešení: Nečtěte to.


        • KIMCID

          Pokud ti to vadí Občane nepiš tu :D Nás je tu proti tobě víc a top jsem koblihy nejedli ani nevolili :D

    • KIMCID
      Karel Havlíček po své návštěvě Polska a po svém pobytu v Rusku napsal, že Poláci jsou vlastně jako "Rusové se svázanýma rukama". Původně se prý domníval, že boj Poláků s Rusy je boj beránka s vlkem, potom prý poznal, že je to boj dvou vlků mezi sebou  a jejich obětí a tudíž "beránkem", Malorus.Tak se tehdy říkalo Ukrajincům
    • Stalin si pochvaloval,jak Hitler umí: "znajet svojo dělo" a to polské území si po r.45 nechal a Polákům za to dal kus Německa,tuším se mu říkalo Východní Prusko.(Hitler a Stalin se nikdy nepotkali,ale potkat se mohli-ve Vídni po 1.válce-oba v tom městě ve stejnou dobu byli,Stalin na schůzi Komintery a Hitler v chudobinci.)

      Ribbentrop za to dostal generálskou hodnost a po válce špagát.Zůstal po něm syn,vyrábí trezory Ribbentrop.

      A Hitler ,ten se pak octnul o těch 200 km které dal Stalinovi dál od Stalingradu,u kterého zamrznul.Kdyby se nedělil,(viz Mein Kampf,kapitola Der Mächtige ist am mächtigsten allein)mohl Stalingradu dosáhnout před příchodem zimy.Z rozkazu Oberkommando der Wehrmacht: " Odolnost proti chladu záleží především na vnitřním postoji."


    • Skvělý příspěvek k danému tématu, bravo! Můžeš ještě doplnit? Nějaké detaily? 😈

    • KIMCID

      Ano my víme že jsi usnul v 19.stoleti. Jen my už žijem v 21.atoleti 😂

      • Pavel.Jegl

        Z vaší podobizny to není patrné, Kimcide.

        • dzixy
          Jejda, Jégl se pokouší vtipkovat😂😎
          • Kdybychom měli pane Jégle usuzovat vždycky podle obrázku........

            Ale uznávám, že Vy se za nikoho neschováváte. Také to ale nemusí vždycky vzbuzovat pozitivní emoce. 

            Osobně si také myslím, že argumenty 50 a více let staré moc neobstojí a když se opakují neustále, tak jsou poněkud směšné a trapné.....

            Chceme a musíme žít zítra a ne včera.....

            Přeji hezký den 

        • KIMCID

          Už jsem vám psala ,že to že neznáte Zaklínačský amulet vás omlouvá. Ale už jste si to od minile mohl zjistit. Ale vidět koho se zastáváte ,tak že na vás platí to samé.

          • Pochop, ne každá Squoyatel veverka má to povědomí, "Gervante". Jen my, fajšmekři, kteří si prošli např. Project IGI, víme to svý!!!!! Kapíruješ, viď....😈 

            • KIMCID

              Naprosto😉

  • No a co. My jsme si tady taky kdysi zvolili podobného šaška a bavil se tím celý svět. A my jsme si nalhávali, že to znamená, že nás celý svět uznává 🙂

    • A nejhorší je, že jsme si toho šaška zvolili loni znovu. Jen čekám, kdy ten šašek začne prosazovat, že bude "prezidentovat" nadosmrti. A ještě z onoho světa bude chtít "symbolizovat". 

      • KIMCID

        A ty chceš moralizovat o civilizovaném Evropanovi. Sám si sprostej hnuj

      • josef.chmela

        Že takhle můžeš mluvit o bývalém prezidentu Havlovi, no fuj.

  • ...kopat do buclatých, rozcuchaných blondýnů s pravicovými názory je posledni dobou móda, ale třeba Donald Trump se navzdory svému šaškovství projevil jako docela rozumný a užitečný politik. Možná že Boris Johnson povede Británii mnohem lépe než Theresa May, budiž jí země lehkou. Přejme Británii úspěšný brexit, je to to jediné, čeho se Bruselští byrokrati v čele s Jean-Claudem děsí - aby to nebylo inspirací pro další země. Mimochodem, nechcete si pro své posměšky vybrat nekonvenčně někoho adorovaného, třeba Bernie Sanderse nebo Alexandru Ocasio-Cortez?? Dovedete si představit, co by se stalo s Amerikou, kdyby se tam dostalo k moci TOHLE?! (Připomělo mi to starý vtip z éry bolševismu: "Víte, proč nemůže být v Americe komunismus? - Protože druhou tak velkou zemi bychom neuživili!!!" - je to komické, jak se role obrací...


    • Nevím, jestli se v Bruselu děsí brexitu. Ale Putinchán tančí kozáčka, protože rozdělené oslabené Evropě bude moci poskytnout "bratrskou pomoc".

      • Máte strach Občane?

        Nebojte se, jsme v bezpečné náruči NATO, které včera opět posílilo svou vojenskou přítomnost u hranic s Ruskem další tisícovkou vojáků U.S. Army. 

        Spinkejte bez obav. 

    • Když ono to je strašně složité. Stačí sledovat BBC, LBC...a jeden  žasne, kdo vše chce být zvolen. Zejména kandidáti, kteří tvrdí, "protože jsem muslim"... Nezbývá, než do Velké Pákistánie poslat nějakou vtipnou kondolenci. Protože rakovina vytvořila smrtelné metastázy a UK umírá. Nu což, kolonizátoři poznají na vlastní kůži, jaké to je, býti kolonií. A případná pomoc? Hm, tak s tou bych nějakou chvíli posečkal a když, tak "bereme zlato"- tak jako kdysi oni. Uznejte, je to sportovní a fér. No, snad se ta integrace Britů do kultury muslimů povede lépe, než integrace muslimů do kdysi britské kultury. Držím palce, Britové a nezapomeňte na své oblíbené demagogické a populistické hity...multikulturalismus, diversifikace, humanita a lidská práva! Snad je Alláh vyslyší...😈

    • Pavel.Jegl

      ...nechcete si pro své posměšky vybrat nekonvenčně někoho adorovaného, třeba Bernie Sanderse nebo Alexandru Ocasio-Cortez

      … už se stalo, pane Dušáku:



      https://zpravy.tiscali.cz/socialisticky-prezident-v-americe-bernie-i-jeho-volici-to-mysli-vazne-271375



      https://zpravy.tiscali.cz/je-sexy-tanci-sni-o-socialismu-a-mohla-by-vystridat-trumpa-322986

  • Blondýn bez černé boty, chrabře čelící jako udatný nebojsa rozevřené tlamě bruselského žraloka, má mé sympatie. UK může zabít dvě mouchy jednou ranou - neskončí v tlamě eurohujerského žraloka a zároveň dá tolik žádoucí příklad všem zemím, které nechtějí skončit v žaludku eurohujerského žraloka.
  • josef.chmela

    To se to hodovalo, když jim kolonie vše zaplatily. Kolonie už nejsou a GB zanedlouho bude také na huntě. A náš vývoz do BG lehce nahradíme vývozem na východ. GB bude muset v budoucnu tu svou hlavu zastrčit ještě hlouběji do USA řiti.

    • Pavel.Jegl

      ... náš vývoz do BG lehce nahradíme vývozem na východ?

      Kam přesně na Východ, pane Chmelo? A za kolik?

      • dzixy
        Toť dobrá otázka p. Jégle
      • josef.chmela

        Pane Jégle, Už hodně let se i s Ruskem  obchoduje za světové ceny a to nemluvím o Indii, Číně, S. Korei případně zemích Jižní Ameriky a Afriky. Jen bychom nesměli být zaprdění a neustále někomu poklonkovat a lézt do zadku. V dnešní době přímo servilně poklonkovat teroristům z USA. Různé zákazy a embarga nikdy nikam nevedly. ČR v první řadě a pak teprve ostatní. A ono by to fungovalo.

        • Pavel.Jegl

          Pane Chmelo, nikde jsem nepsal, že jsem proti obchodu s Ruskem. Ta náhrada za britský trh ale nesedí.

          Ruský trh není otevřený jako britský - to za prvé. Na britském trhu nemusíte nikomu poklonkovat. V Rusku (a zejména Číně), jak ukazují cesty českého prezidenta, je poklonkování součást byznysu.

          Za druhé: Rusko se už poučilo od Číny a uplatňuje politiku náhrady importu (importozameščenije), která komplikuje dovoz do země. Rusové nutí podniky přenášet výrobu a technologie do Ruska. Ani velký lobbista za export do Ruska, vrchní velitel Zeman, tak neuspěl se svým lobbingem, za vývoz tisícovek zetorů.




          • josef.chmela

            No, ono to vše funguje jak směrem na východ, tak i směrem na západ. Ani, tak vychvalovaný západ nám nikdy nedal nic zadarmo. A Američan je v podstatě pouze dobře umytý a oblečený Rus.

            • josef.chmela

              Protože je třeba obnovit normální obchodní vztahy s východem, které byly po roce 89 záměrně zničeny jakýmsi Havlem.

            • Pavel.Jegl

              Pane Chmelo, už jste někdy viděl, prezidenta nebo premiéra, který na permanentně Západě lobbuje za českého podniky? Dělat to nemusí, obchodníci sednou do letadla a byznys dojednají, bez protekce.

              Když to je prašť jak uhoď, proč létá Miloš, ale i Andy na východ s početnými skupinami zástupců  firem? 

              • Reakce na příspěvek:

                Jeden by řekl, že tam očekávají snazší odbyt pro naše zboží a nenasycený trh, aktivní obchodní příležitosti? 

                Nebo budeme každou návštěvu hodnotit skrze proti ruské a proti čínské kryptoteorie?

                Takže jediný správný směr - západ!!!??

                Nepřipomíná Vám ten imperativ něco??? 

                Když jde český pracující člověk (nebo v Praze spíše ukrajinský) k pokladně v marketu a může zaplatit nákup, je mu docela jedno, jestli se jeho výrobek prodal v Londýně nebo Pekingu. On může nakrmit sebe a svou rodinu.

                Politiku nechá klidně na Cibulkovi, Štětinovi a podobných....

              • Reakce na příspěvek:

                Nebude to třeba tím, že na tom Západě už máme docela rozjetý byznys? Coby untermensch v jejich montovnách? No nikam jinam nás přece nepustí,  ti naši skvělí  spojenci, partneři a přátelé. Takže je to vlastně logické, že si dovolujeme odskočit si kamsi na Východ, zkusit štěstí, pochopitelně s vědomím našich povinných sankcí daných páníškem ze zámoří. To může pouze ON,velký a mocný...jehož jméno se nesmí ani vyslovit. Ještě by na nás uvalil sankce...nebo svou vojenskou základnu...aby u nás ochránila demokracii. 😈 

      • Nejsem ani Chmela , jen si dovolím odpovědět. Nesmyslná blokace ruského trhu připravila mnoha českým firmam těžké časy. Kdo to dodržuje a kdo fixluje. Dále třeba Sev Korea. Dejme tomu nedávný pripad. Kde vzal ten tamní Cuk Cíl Čáp nebo jak se mu říká ty svoje prezidentské Mercedesy ? Oficielně je od výrobce a úpravce nemá. Ale má je. Sice prkotina , ale takhle ten trh a blokáda funguje vsude. A také odpověď kam že na východ vyvážet. Papezszejsi než sám papež nemá cenu předstírat.

  • Autor článku zde také poukazuje na nekonecne výhodný odbyt 200 miliard kaček ( jeho výrazivo ) , za rok do té dokonale Anglie. Mě to tedy vychází v přepočtu cca 8 miliard těch euro za rok. Když se podívám například na hospodaření Škoda auto , jsou to peníze pro které nemá vlastně ani smysl vstávat z postele jak se v Čechách říká. Jak se to nazývá v té super Británii nemám tušení. 

    • Pavel.Jegl

      Jistě, máte pravdu. 200 mld. jsou jen drobné, pět procent exportu a pouze několik desítek tisíc pracovních míst. Čert je vem!

      Kde jste v mém článku četl "nekonečně výhodný odbyt"? Ziskovostí exportu jsem se nezabýval.


      • Ziskem se zabývám víceméně denně. Bez tvorby zisku prostě nic nejde. Staré jako lidstvo samo. Firmy musí generovat zisk , u jedinců se to potom nazývá také úspory. V podstatě žádný velký rozdíl to není. V případě potřeby je kam sáhnout na další rozvoj firmy. U jedince potom třeba při rozbité pračce do úspor . Doufám že se mi to povedlo vysvětlit aby jste to pochopil. 

        Mimochodem , s těmi pár tisíci pracovními místy to nebude tak horké. Jde o to , jakou přidanou hodnotu kam kdo vyváží a zase co dováží. Třeba teď to aktualni lithium. 

        Tedy ne ,že se zatím někam vyváží a už vůbec ne do Anglie. Pokud jednou bude , až se tady ta šmelina prosadí , tak to budou miliardy !!! A těch pracovních míst co to hodí. Takže asi tak podle tohohle mustru malá velká domu pro mě. 

        • Pavel.Jegl

          Díky za poučení, co je zisk, pane Bobligu. Dodneška jsem to netušil.

          Dvě připomínky k vašemu příspěvku:

          Za prvé: Export do Británie zaměstnává v Česku desítky tisíc (vesměs vysoce kvalifikovaných) pracovníků, ne pár tisíc. 



          Za druhé: Hlavní položky exportu do Británie: Auta, traktory, zemědělské stroje, optické, lékařské a chirurgické
          přístroje. To je podle vás zboží s nízkou přidanou hodnotou?


  • dzixy
    Zdá se, že Jégl svým komentářem, a hlubokou znalosti duše Angličana, překročil schopnosti Pythie a vykročil směle k výšinám vědění toho Nejvyššího. Nebo paralela s broukem Pytlíkem😎😇
    • Také mám ten pocit. Jednoho jemu podobného jsem už v životě potkal. Procházel se v Praze po ulici za krásného počasí s otevřeným deštníkem nad sebou. Pardon , k čemu máte ten deštník ? Vždyť je nádherné počasí ?? 

      No jo , tady možná , ale v Londýně prší. Podobnost čistě náhodná určitě. 

  • Ten blondýn má řadu významných předků a není to žádný cizorodý element který by necítil za Británii odpovědnost,takže klid.

    Ovšem v UK jsou už Angličané v menšině,budoucnost patří muslimům a černochům a také nářečí ndebele.

    • Velký blondýn s černou botou.😈

      • Každá civilizace má svůj počátek,vrchol a pád(O.Spengler).Toto je asi pád Velké Británie.A co my s tím? nebyli jsme s nimi když byli nahoře,pomohli jsme jim když jim bylo zle a ještě jsme jim to do posledního halíře zaplatili /mám na mysli naše letce RAF a splácení jejich bojování až do r.1990/a teď co jako máme dělat? Ať je vede šašek když to tak chtějí!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit