Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A toto všechno si pan ministerský předseda může dovolit. Protože pře pár léty Zubatá pleš zorganizoval ve sněmovně na něj štvanici. Jen tak. Že se jim to líbilo. Tvrdě za drzost zaplatili u voleb. Svinstva se tady u voleb neodpouštějí.Socani zaniknou.K všeobecnému veselí. Bohužel se zapomíná na extra křiváky co si říkají ODS a naposledy nám nadělili Nečase s Nagyovou.
    • Možná to nejlepší teprve přijde. Oni mají dárečků. A nejen ODS. 

      Třeba i polopáni - plodámy z TOP09 překvapí. Hercem, zpěvákem nebo jiným kvalitním umělcem.😀

  • felix.julec

    >Skokem na špek

    Zpět ke státní pokladně. Mám za to, že zmíněný příspěvek vystihl podstatu problému: Vládě se někde válely (a nejspíš ještě válejí) miliardy. Pravý stav věcí se tedy dá popsat slovem nepořádek.

    Babiš se vlastně chlubí nepořádkem. Proč by se tím ale nechlubil, když mu domácí publikum na tenhle špek skáče?<


    =============


    Zdá se,že na špek skáčou novináři.Stejně jako opozici je Babiš je tahá za fusakli a má z toho "vánoce".

    Babiš,na rozdíl od předešlých amatérů "zná mapu",je profík a umí hospodařit.Trucující politická opozice se z toho může zvencnout.

    • Ono "někde válejí" bych asi nepoužil a "nepořádek" také ne. Dostal jsem se pouze k práci na sestavování obecního rozpočtu, takže velmi zhruba chápu, co se skrývá pod vyjádřením:"našli jsme na to peníze". Troufám si tvrdit, že nejde o nález peněz v krabici od bot od postelí, ale o operativní přesun mezi kapitolami. Časem se samozřejmě může ukázat, že onen přesun mohl být třeba z principu krátkodobý nebo jednorázový a bude ho nutno sanovat přesunem jiným, ale třeba až za příští nebo přespříští vlády.  

    • Trucující, impotentní a pomalu už i legrační opozice.

      A to z počátku vypadala docela dobře.

      Sežrala je nezřízená touha po moci, sebestřednost, arogance a neschopnost ke spolupráci. Škoda. Tahle vláda by schopnou opozici potřebovala jako sůl. 

  • Autor nadpisu lže, Indiana Jones nebyl obžalován z podvodů a nelhal kudy chodil.

  • Babišovci zjevně vycházejí ze Špidlova okřídleného úsloví "Zdroje jsou !". Babišovci se nacházejí ve složité situaci, kdy česká společnost prochází fašizačním obdobím, které je charakteristické eurohujerským tlakem na dodržování autocenzury v duchu eurohujerské politické korektnosti, kdy demokraté a tedy lidé s nesprávnými názory jsou fyzicky atakováni (např. Jakl), kdy se projevují jasné snahy kriminalizovat každého, kdo si veřejně dovolí projevit svůj názor, jenž je v rozporu s oficiální eurohujerskou doktrínou. Situace došla až tak daleko, že Hamáček s policejním prezidentem veřejně vyhrožují lidem, kteří si dovolili projevit soudnost a nepapouškují omleté ideologické floskule z bruselské ideologické centrály. Už je bezskrupulózně zneužívána veřejná pravomoc k prosazování jediné a správné pravdy za pomoci všech nástrojů, které stát má k dispozici, zejména kriminalizace. Atmosféra strachu, kdy se formují polofašistické úderné oddíly milionchvilkových aktivistů, kteří si s impertinencí sobě vlastní uzurpují právo diktovat kdo smí či nesmí být ve vládě, dokreslují situaci vládních činitelů, kteří po sladkých rozhazovačných orgiích střízlivějí a zoufale hledají další miliardy pro bláznivé radovánky. Rozhazování miliard z cizího je velmi opojné, ale stále více slyšet je hlas odpovědných jedinců, kteří odmítají úplatky v podobě evropských dotací, odmítají formování neofašistických bojůvek, odmítají zákulisní podpásovky milionchvilkových intrikánů, drahošovců a dalších skupinek lidí s morálně zvrácenými postoji. Babišovci se tak ocitli ve dvojitých kleštích a je otázkou času, do kdy si budou dál prosazovat svoji libovůli a přitom kašlat na oprávněné zájmy občanů. Blíží se pod tlakem fašizace vážná společenská krize, která odstartuje i vládní krizi.
    • vanhorne

      " formují polofašistické úderné oddíly milionchvilkových aktivistů,"

      Pro nasi odevni firmu ktera sije uniformy i pro SalyAmy, to je potesujici zprava. Prave vcera jsme podepsali contract se spolecnosti Millionchvilkovychactivistu na 1200 uniforem jen pro stabni oficiry. Spocitej si kolik to asi bude munduru pro manshaft, to nemel ani Gen.George S. Patton. Mimochodem, nase sesterska spolecnost jim bude dodavat panzerfausty.

      • Já to chápu jako legraci, ironii a nadsázku a nenadával bych do magorů. 

        Jen bych se vetřel do přízně profesionálních demonstrantů a pana Mináře. 

        Budu jim sbírat kartonové krabice a po večerech na ně čmárat "vtipná hesla." Za malý peníz potom odprodám k obecnému využití. Trh je trh a demonstrace na objednávku je prostě dobrý kšeft. 

        A třeba jednou obdržím statut odbojáře proti Babišovi, možná i nějakou trafičku. Jen malinkou....😛

    • TY   MAGORE

      • Pavel.Jegl

        Už toho bylo dost, Prášku. Pokud budete pokračovat v urážkách dostanete ban.



        • KIMCID

          Pozor jde na vás Jégl ,ale nejprve smaže svoje výhrůžky

    • Pavel.Jegl

      Pane Vejprtsky, kde žijete? Kde je ta hrůza, kterou popisujete? Pracuji na Václaváku, kousek od koně, a ujišťují vás, že tady žádná atmosféra strachu není. A když se 'milionchvilkově' demonstruje proti AB, je to spíš happening. Nikdo tady nevykřikuje fašistická hesla. Pravda v dubnu se kousek od koně krapet hajlovalo, to ale byli Okamurovi pohůnci.


    • Prostě, všichni lidé jsou (si navzájem) nepřátelé. Vejprtsky říká vlastně : "Já neříkám tak, ani tak, ale na má slova dojde". Šťastný to Vejprtsky!

    • Soudruh z Vejprt má zase eurohujerské halucinace. Je vidět, že mu nepomohl ani MUDr. Chocholoušek.

    • Vejprstky, vejprstky to se nedá číst. Ty musíš být fakt nešťastný lúzr.

  • Koblihář už našel 100 milionů na svou pekárnu...


    Jj - na svou, protože i když má firmu ve svěřeneckých fondech, stále o všem rozhoduje...


    Pro KIMCID - důkazy si najdi sám...😛

    • Vy tedy zastáváte názor, že politik nemá nic vlastnit a před vstupem do politiky rozdat majetek chudým? 

      V jistém smyslu lze s takovým názorem souhlasit, neboť je hluboce zakotven v evropské kultuře - spíš projde velbloud uchem jehly, než bohatec do království nebeského. Potom je ale třeba uplatnit stejný metr na všechny politiky. 

      Z jiného pohledu je lhostejné, zda má politik firmu ve svěřenských fondech (ano, takhle se to jmenuje, žádné svěřenecké fondy neexistují) podle platné legislativy, nebo zda firmu před vstupem do politiky daruje nebo prodá a kapitál investuje se všemi náležitostmi a důsledky, včetně možnosti ovlivňování.

      Pak je zde možnost nechat politiku napospas prokazatelně dlouhodobě nemajetným, bezdomovců je dostatek.

      Buďte opatrná, závist prý zkracuje život.

      • Synu -  ja nikdy nikomu nic nezavidim...

        A o tom, jaky zastavam nazor na politiky tu nepisu ani ň ...

        Takze tvuj komentar je zcela mimo misu...

        • Tomu ale sama nevěříte, že?

      • Jde to i jinak, Tomáš Baťa sterší to uměl a hlavně věděl, co je to morálka, co se sluší a patří, a do celostátní politiky nelezl. A to tehdy dotace jako dnes, nebyly!

      • Nemusí nic rozdávat, ale musí být morálně čistý a být si vědom toho, že poruší-li morální pravidla, v politice skončí a přijde také o značnou část majetku. Tak je tomu v civilisovananých zemích, kde převládají občané, pro které slovo morálka je základní hodnotou, jejíž zachování je zárukou rozvoje jednotlivce i země a není to pouhé sprosté slovo a "buržoasní přežitek", jak to u nás zavedli komunisti. 

    • Koblihář by bez dotací skončil pod mostem a s exekucí. Máte plnou pravdu. Zatím, co ostatní dotační škemráci alespoň nějak prospěli svému okolí, Bureš zas fasoval dotace na "vynález" něčeho, co tu už 8 let existuje. Marně hledám jediný slib, který by splnil, jedinou v médiích pronesenou větu, kdy by ten člověk nelhal a nepodváděl.

      • Pokud podle vás existuje toustový chléb osm let, tak není o čem diskutovat.

        • Existuje už nejmíň 50 let nebo víc a pochází z Anglie. V ČR je tak asi 20-30 let. Bolševik nám před tím pekl akorát páchnoucí, slizký a kyselý tzv. Moskevský chléb, čili komisárek. 

          • Víte, co je to žitný chleba?A jak chutná podle EN? Kysele a je lepivý, protože žito obsahuje více bílkoviny (lepku) než většina ostatních obilovin, dají se něho dělat třeba šachové figurky, dělalo se to za "rajchu" i za komoušů v base.

          • Zajímavé. Mnozí bolševici, například Pekařství Vonka, s.r.o., produkují s úspěchem tento výrobek dodnes. Vlastnosti, které pejorativně uvádíte, jsou znakem použití většího množství žitné mouky, jak byste věděl, kdybyste měl nějaké ponětí o vlastnostech obilovin a pekařství..

    • Máte jak zříti patrno velmi dobrý zdroj informací. Dokážete najít v množině podnikatelů pekaře, který dotaci nedostal? Ukázka z praktického života podle http://www.granty-dotace.cz/, kde vám poskytnou:

      • Povědomí o možných dotacích, o kterých jste ani nevěděli, že můžete využívat, vyhledání  a sledování  vhodných dotačních titulů, pravidelné informování  o změnách a novinkách v oblasti dotací, získání dotací z EU, mezinárodních, národních i krajských rozpočtů, expertní znalosti, bohaté zkušenosti, vysokou úspěšnost podaných žádostí o dotaci

      • Vážený Filie, nechtěl by jste po některých diskutujících moc?

        Aby přemýšleli, aby hledali fakta??? Jim přeci stačí plivat, nadávat a urážet. Oni realitu nepotřebují. Jejich svět je úžasný ve své jednoduchosti. 

    • KIMCID

      Že lžeš na to důkazy nepotřebujeme

      • Schýza? Kimcid a filius si dopisuje sám se sebou?

        • KIMCID

          Schýza že si myslíš že mám dva nicky

  • Pokud není premiér Babiš úplný hlupák - a to asi nebude - tak dávno pochopil tuhle hru zoufalé opozice. Tito zhrzení a namnoze arogantní pánové a dámy budou neustále vymýšlet další a další témata a okruhy, pro které budou vyžadovat další a další peníze navíc a na druhou stranu budou vládu kritizovat za nehospodárnost. 

    Místo, aby pracovitý pan Stanjura vymýšlel 700 dodatků a změn, mohl si s paní ministryní sednout (pokud je to takový dobrák a jde mu o "věc" jak se zaklíná) a posoudit hospodárnost vynakládání dosavadních miliard a jistě by na něco přišli.

    Jenže současná opoziční politika je známá už desetiletí "čím hůř - tím líp."

    Nejsem si zcela jistý, zda takovýhle taneček přiláká rozumně uvažující voliče.Život není okresní přebor ve fotbale. Osobně bych víc ocenil racionální spolupráci než okopávání kotníků.
    Zodpovědnost - i když se to nezdá má nejen vláda, ale také tahle opozice. Všichni slibovali, že si budou počínat ve prospěch obyvatel země, ne sekretariátů stran. 

    Heslo 100x nic umořilo i vola v praxi. 

    • Přesně!

      Vzhledem k tomu, že oposice má ve svých řadách bývalé ministry financí a člena rozpočtového výboru, mohla by sestavit stínový rozpočet a napadnout zcela konkrétně v článku kritisované nálezy.

      Jelikož tak nečiní, uvolnila obrovský prostor pro exhibice mediálních expertů, kteří si jistě musí zasloužit svůj chléb vezdejší, aniž by poskytli informací, co by se za nehet vešlo.

      • No a Babiš se svou ministryní mají někde stranou v talonu alespoň 10 mld. a vždycky po nějaké přestřelce je "najdou" a zavřou opozici pusinku.

        Před veřejností bude nakonec legrační opozice a ne vláda.

        Babiš "zázračně" peníze najde a sesbírá politické bodíky. 

        Osobně také čekám na nějaký ucelený koncepční opoziční materiál ohledně rozpočtu, aby si je mohl volič srovnat. Nejsem zvědavý na "duchaplnou" kritiku milionu drobností.

        Jaký alternativní rozpočet včetně identifikace zdrojů příjmů a zdůvodněných výdajů mají opozičníci k dispozici? Nebo jenom vedou hloupé řeči?

        Řekněte jasně, co chcete a kde na to vezmete. Od vlády už jsme to slyšeli. 

        • Jaké zdroje k reálným příjmům a výdajům má k dispozici opozice, aby mohla sestavit stínový rozpočet? Skoro žádné, přístup k většině takových zdrojů je neveřejný. Kdyby to všechno bylo tak průhledné, jak naznačujete, tak by Babiš nemohl pořád hledat a nacházet v rozpočtu peníze. Nebo vy doma také nacházíte, když hledáte peníze?

          • Pro nick cespdu:
            Dovolím si reagovat trochu volněji, pokud Vám to nevadí.

            Já doma žádnou opozici nemám. A sem tam doma nějaké peníze opravdu najdu. 

            Nezlobte se, ale není snad nutné být pořád zarputilý. Děkuji

            P.S.

            Jinak děkuji panu Jéglovi, prosím podívejte se sám. I opoziční poslanci mají přístup k základním národohospodářským údajům. Není to zase tak složité a už vůbec ne neveřejné. 

          • Pavel.Jegl


            Neveřejný???

            https://www.mfcr.cz/ najdete tam jak dílčí příjmy, výdaje, plnění etc

            Hledání je samosebou metafora. V rozpočtu je  spousta položek, které se dají hned škrtnout, které nejsou prostě proplaceny, protože se platby neuskuteční, protože tendr není dokončen apod. Díky nim se také rozpočet drží bez citelného deficitu.




  • KIMCID

    Jégl to je blábol.Indiana Jones je archeolog.Tak že přirovnání není ani správné, ani humorné.To se nezastávám Babiše ale Indiana protože je to můj nej filmovej hrdina.

    • Pavel.Jegl

      Proč by archeolog nemohl být hledačem pokladů? Když může být spolupracovník StB premiérem... 😉

      • KIMCID

        Nebo když si někdo myslí že je vtipný a novinář

    • Já myslel,že Pavka Korčagin!

      • KIMCID

        Nemyslí škodí ti to

    • Indiana Jones je archeolog asi jako Bureš poctivý podnikatel nebo Ovar pravdomluvný člověk.

      • KIMCID

        Indiana jakožto fiktivní postava, byl učitel archeologie.Douč se to.

        • Pavel.Jegl

          Když čtu vaši diskusi, nezbývá mi, než se omluvit a slíbit, že příště použiji nějaký jednoznačnější a jednodušší příměr - třeba k Fedrovi nebo Pytlíkovi.

          • Jégle ty uděláš úplně nejlíp když se na to psaní v žoldu kavárny úplně vyreseš 

          • Případně k Ferdovi mravencovi - ten také příkladně fedroval (vehementně něco prosazoval, snažil se protlačit nějaký svůj názor, nápad či postoj )...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit