Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Část ložiska leží v Německu. Saská vláda nechce za vytěženou rudu žádné poplatky. Zřejmě to nepovažuje za státní poklad Tak aby vám ten "státní poklad" neukradli. Všeci přece kradnú. A těžit bude Diamo. které to neumí? Tak to bude státní průůser. Cena ložiska se sice odhaduje na 2000 miliard, (bez nákladů na těžbu!) ale těžit se bude možná 200 let. A kdyby se přitom nevytěžil taky wolfram a cín, tak se těžba ani nevyplatí. Proč lidem neřeknete pravdu? Ti hlupáci si myslí, že se budeme mít jako v Kuvajtu. *14*
  • Někde ti socani musejí prachy sehnat na dluh vůči advokátovi Adlerovi resp. jeho pozůstalým. Sobotkův tunel s OKD se moc nepovedl a ještě většina šla na povrch, tak musí zkoušet jiné varinty, aby nepřišel o korýtko. To je tady ale Zmrdozkurvenostán.
  • Nevím proč, ale zase v tom lithiu vidím obrovský tunel bez světla na jeho konci a okradení občanů ČR, proč by to před sametem netěžili ti z kmene Komančů.
  • Jak vládla naše vláda, i když celkem s úspěchem, svědčí svévolné podepsání jakéhosi memoranda ministra Havlíčka s Australany. Jak může ministr sám bez vlády rozhodnout o tom, komu připadne kus národního bohatství. Není divu, že se ozvaly hlasy některých zodpovědných poslanců a vidí v tom další možný tunel. Že někdo již dostal nějakou "malá domů", nejméně pozvání na návštěvu, či dovolenou kdesi v Austrálii, je dost možné, protože jak se to dělalo narychlo, je moc podezřelé a navádí to k takovému závěru. Podivné možné rozhodnutí to vydat cizincům je o to větší, že náš vynálezce Dvořák vynalezl nový typ baterie, která lithia bude potřebovat hodně, proto by bylo vhodné, kdyby to lithium zůstalo doma.
    • Myslím, že ta Australská organizace bude patřit z důvodu tunelu npř. Bakalovi. Jó máme ve vládě 5x větší ksindl po dobu 28 let, než byl ten před sametem.
  • Žeby v tom byli namočeni pouze socani? Oni to asi k závěru korunovali, ovšem průzkumy a smlouvy asi začaly mnohem dřív. Ovšem socdem jsou asi natolik tupí, že si nechají kydat i cizí máslo na hlavu.....
  • Nejlepší je všecko vydrancovat a zpustošit krajinu. Tak jako s uranem, který museli dobývat pro CCCP naši nejlepší lidi. Rusové to prý považovali za válečnou kořist (?!).
  • Má pravdu - s lithiem, které vytěží na našem území naši lidé, budou kšeftovat Australani a nám z toho (snad) dají "nějaký podíl"?

    I kdyby na to měl vzniknout "státní podnik", nebo kdyby "do toho mel jít" např. pan Kellner, a příslušné technologie k těžbě a zpracování lithia - i draho - by bylo třeba zakoupit, pořád je to pro nás výhodnější, než to, co Havlíček z ČSSD podepsal!

    Stačilo, že kvůli dluhu u pana Šťávy (resp. u společnosti, které pan Šťáva dluh prodal) - který ČSSD ve vládě odmítla splatit - máme obstavené účty této země pomalu ve všech bankách světa!

    A ještě se snaží vyrobit další ekonomickou ptákovinu - mají tedy experty, jen co je pravda! Maximálně tak na tvorbu průšvihů!
    • Prosím Kellnera do toho nepleť. To je vekslák a tunelář.
    • Havlíček gaunér od pohledu.Pokud nebude dodán do vyšetřovací vazby volím ČSSD za 15.melounů,abych z toho taky měl,když jsem se celý život věnoval energetice.Jinak Babiš a KSČM to má u nás jasný.Dost bylo zlodějen a oblbování.
    • Jestli to bude těžit česká nebo australská firma je úplně jedno! Stát z toho bude mít úplně stejný zisk. Nebo si myslíte, že česká firma zajistí pro stát větší zisk? Jak a proč by to dělala?
      http://www.denik.cz/ekonomika/dobyvani-lithia-na-cinovci-je-unikatni-diamo-to-neumi-ohradili-se-tezari-20171009.html

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit