Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tvrdí se tady,že statečným Afgháncům stačí samopaly a hodně plných zásobníků a nemusí mít ani drahé,vojenské zbraně.Právě proto,že tato hornatá země je prošpikovaná tunely a jeskyněmi,je pro teroristy vynikajícím úkrytem.Odchod z Afghánistánu by umožnil všem teroristům zde získávat výcvik,peníze za všudypřítomný kokain a tak získávat předpolí k napadání států všude tam,kam si tito mužahedínové jen ukáží.A to by bylo na nekonečno.Proto je nutno v téhle situaci vydržet a umožnit umírněným Talibům vybudovat stát,který nebude  okolní státy a svět organizovaně terorizovat.Na to jsou vojenské mise,jejíž součástí je i ČR.Nechat v současné době Afghánistán "na holičkách"by se světu mimořádně vymstilo.

    • Opium a kokain je myslím rozdíl. Pervitin vyráběný v ČR a vyvážený do celé Evropy vám nevadí?


      • Plést si Kolumbii s Afgánistánem může jen člověk využivší inkluse ve školství. Výcvikové tábory a zřídili a jejich provoz financovali Saudové.

        Co schází, je definice "umírněných Talibů" a lokalita jejich výskytu, předpokládám Mars nebo Titan.


        • KIMCID
          https://dvojka.rozhlas.cz/bretislav-turecek-tereza-h-dostala-sve-kumpany-pred-soud-co-ale-az-ji-propusti-7453460
          • Heroin a kokain také není totéž, ale samozřejmě, mohu se mýlit.

  • No to je ostuda státu, když má na soc. dávky pro osoby štítící se práce, na migranty, na nákup nových zbraní, na vysoké platy politiků, kteří zřejmě udělají práci za 5-6 pracujících, na restituce církví, na tunely všeho druhu a nemá finance na podporu rodiny zabitého státního zaměstnance při výkonu povolání vojáka. Kdo se skládá na oběti autonehod, oběti  pracovních úrazů v jiných sférách? Nezlobte se na mně, ale přijde mi to jako v pořadí další tunel v tomto státě. Jsou však organizace, které platí pojištění na odškodnění v případě smrti a toto je zaneseno v kolektivních smlouvách. To je armáda opravdu v takovém análu, že toto svým vojákům nezajistí? 

    23. 10. 20:10 Na pomoc rodině padlého vojáka Tomáše Procházky v Afghánistánu mohou lidé posílat peníze na účet Nadačního fondu speciálních sil. Účelem nadačního fondu je pomoc pozůstalým po příslušnících speciálních sil. Své příspěvky mohou lidé posílat do 23. listopadu na účet číslo 43-9412310217/0100 s použitím variabilního symbolu 601.

    • Je tento účet číslo 43-9412310217/0100 s použitím variabilního symbolu 601 nějak prověřený nebo se bude sypat pro nějakého vychcánka pro  bezpracný zisk. 
  • Je to naše válka - u Kábulu se totiž bojuje i za Prahu!

    Spíše, než v době osvobozování Španělska od bolševiků generalissimem Franco, kdy toto o Madridu tvrdili bolševičtí "interbrigadisté"!


    • Pane Janáku, navštívil jste v poslední době svého praktického lékaře? Učiňte tak prosím, je nejvyšší čas.

  • NENÍ TO NAŠE VÁLKA!

    nebojuje se tam za naše zájmy ale za USA obchodní praktiky

  • felix.julec

    Z tohoto konfliktu by chtělo elegantně vycouvat,aby skončilo utrpení obyvatel Afghanistánu,ale i zúčastněných vojáků.

  • Některé skupiny lidí mají pocit, že je třeba jejich názory šířit třeba i silou napříš světem. Jedná se o některé demokraty, zastánce lidských práv a pak také islamisty. Obě skupiny jsou přesvědčeny o svém poslání a v rámci jeho šíření je jim jednou, kolik lidí přitom zhebne.

    A prosím, nevysvětlujte mně, že jednu z těch skupin vidíte úplně jinak, než tu druhou. Byla by to zbytečná snaha.

  • Již to tu bylo napsáno, ale ještě jednou. Talibanu jde o ovládnutí Afghánistánu a to je celé, na rozdíl od tvz. islámského státu, který chtěl nastolit islámskou světovládu. Afghánci nestojí o import takzvané západní "demokracie". O co ovšem jde USA je to, že tam je obrovské naleziště zemního plynu a dále se tam nachází ropa, chrom, lithium, kobalt, železná ruda a uhlí. To oni potřebují privatizovat, aby zisk (dividendy ) šel do USA a na Afghánce by zbylo pár %. A aby to nevypadalo jen jako akce USA, tak tam musí být pár vojáků z každé země NATO. Kde jsou ty slova kecala Havla z roku 1990, že JIŽ NIKDY NEVSTOUPÍME DO ŽÁDNÉHO PAKTU a za 2 roky nás cpal do NATO?

    https://www.youtube.com/watch?v=Q8JzoC-eOwc

  • KIMCID
    Američané to tvrdili o Vietnamu tak a pak pod tlakem veřejnosti a statisícových protestů,se stáhly.
  • Pan Jégl opět žongluje fakty aby ospravedlnil agresi amíků v Afganistánu.

    Jde jen o realizaci produktů amíckého zbrojního průmyslu povětšinou vlastněného židy jako vždy a všude.V druhé fázi vydrancování nerostného bohatství země které sami afgánci neumějí vytěžit.Komedie o našich závazcích k "spojencům" je jen zástěrkou k žoldácké službě našich vojáků.Poslal bych tam synáčky našich politiků jako lidské štíty.Nejlepší by bylo je samotné.

  • KIMCID

    v NATO jsme diky současnému panu prezidentu tak že asi tak

    • mun.go

      To máte tak krátkou paměť?

      ---

      12. března 1999 podepsal na Pražském hradě prezident ČR Václav Havel přístupové listiny NATO, především pak Washingtonskou smlouvu, jakožto zakládající dokument Severoatlantické aliance (Organizace Severoatlantické smlouvy, jak zní formálně správný název NATO). Návrh vlády na vstup České republiky do NATO schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR v dubnu 1998, o dva týdny později také Senát.

      ---

      Česká republika a NATO

      • KIMCID

        a vy nevíte kdo to zařídil?

        • To je obecně známo a bylo to publikováno (natoactual.cz): "Návrh vlády na vstup České republiky do NATO schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR v dubnu 1998, o dva týdny později také Senát."

          Procesu vstupu České republiky do NATO předcházely dva zásadní momenty:

          -podepsání Smlouvy o konvenčních silách v Evropě z listopadu 1990, kdy členské země NATO a Varšavské smlouvy prohlásily, že už nejsou protivníky, což de facto znamenalo ukončení studené války;

          - přistoupení ČR k Dohodě o statutu ozbrojených sil z roku 1995 (tzv. SOFA), která vždy po příslušném souhlasu České republiky umožňuje případný vstup vojenských jednotek signatářských států na její území, například za účelem společných vojenských cvičeních (tj. bez předchozího souhlasu země není v rámci NATO vstup sil jiného státu na její území možný).

          Proces vstupu do NATO byl standardní a tvrval "vysoké jednotky let", jak se dnes říká, pokud ovšem nebyl neoficiálně předjednán již před rokem 1990.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit