Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Udělejme rotaci v senátu,tam sedí 81 lidí,zadarmo drahých ale důležitých jako 3-metrové ho--no,kterým zajisté sekačka na trávu nehrozí.Vždyť z nich musí být důchodcům na blití.
  • Tož ono be na te dochode aji belo,kdyby...kdyby se nevykradl ten dochodové účet,kdyby se neplatili krimoši,každý den krimoša za katrem občany před lety stál nejako kačku přes 1000,-Kč. kolik je to na krimoša za rok ?? 365 x 1000,- =365 000,-za rok na krimoša !!! To nemá důchodce ani kdyby sa pos,..rál 1000 kaček na den !!! A kolik je krimošů ??? Kolik se rve do tých dájtě dafky-ne jen co dostanou na décka,ale bydlení,zdravotni péči majů zadara a dokonca si aji tů ´dupu vozí v mhd za dara. Décka jim krmíme zadara-pokud chodí do školy....kolik je to miliard ročně ?? O sucoch,tých poslancoch,senátoroch a dalších nemluvě !!! Myslím,že by to chtělo v prvé řadě hrábnout do týchto příjemců-neděláls,nedostaneš na důchod ani kačku !!! Méj si parchantů koléj chceš,ale uživ si je !! Néé,že ti je i s tebů budem živit všeci ostatni co makajů !! Je to jak s tů Ančů méé,pozve si hostů a pak je násilu rve k susedom,ať sa o ně starajů !!!Jak pravívali staříček-host do domu,čagan do ruky !!!!
    • Moc pěkně napsáno. Jen by to chtělo rozlišovat mezi rodiči s dětmi pracujícími a těmi, kteří se mají tím lépe čím více dětí mají. Ti pracující jsou nadměrně daněni. V r. 2018 dělá nadměrné zdanění při jednom dítěti 24 796 Kč, při dvou dětech 45 392 Kč a při třech dětech 61 188 Kč za rok (při relativním srovnání s r. 1992). Celkem se jedná o nadměrné zdanění platů rodičů ve výši 45 miliard korun ročně. O těch druhých se pěkně rozepsal zástupce veřejného ochránce práv JUDr St. Křeček (www.facebook.com/stanislav.krecek.5/posts/10209091101074895).
  • Děkuji p. Jéglovi za obsáhlý a vysvětlující článek o důchodovém zabezpčení v ČR, jehož další vývoj je však hodně nejistý. Vize je to neradostná, kdo ví, jak se bude žít důchodcům za 5-10 let a ještě později. Dnešní mladí lidé, kteří nastupují do práce, si budou muset ve vlastním zájmu šetřit určitou částku, aby jednou mohli trochu obstojně žít, až z nich budou důchodci, pokud se věk odchodu do důchodu ještě více neposune (např.na 70 či 75 let). Pak už si ten důchod moc neužijí, navzdory tomu, že se věk prodlužuje. Když tak kolikrát v masmédiích slyším o tom, jak se věk lidem v ČR prodlužuje, že naše populace stárne a že nebude na výplaty důchodů, tak mám z toho vždy nepříjemný pocit, kterým nám důchodcům stát nezastřeně říká: Už tady poněkud zacláníte, je čas, abyste zaklepali na vrata krematorií a dali se už konečně zpopelnit, ať uvolníte místo dalším!
    Jo, ti z nás, kteří jsou milionáři či miliardáři, např. Andrej Bureš Babiš a jiní, tak ti takovéto starosti nemají a mít nikdy nebudou.
    • Tento pocit jsem měl,když jsem byl svobodně a demokraticky hromadně propuštěn z práce v 59letecha trvale okraden o část důchodu.Dnešní mladí si nebudou nic šetřit pokud jsou vyučení řemeslu ,kvalitní průmyslové škole,případně VŠ technického směru,nebo lékařských fakult.Ostatní si budou muset spořit jako politologové egyptologové,předražení právníci,zkrátka kecavé školy zbytné pro společnost.A miliardáři za 30let musí počítat s dalším únorem.Jinak se tato společnost nevrátí do normálu.Co se oháníte Masaříkem tak krást se nesmí.
  • To Pavel Jégl. Právě A. Babiš je příkladem zmatkaře, jak jste v článku naznačil. Mailoval jsem si s A. Babišem dlouhodobě (sociologie.netstranky.cz/19-cast-ministr-a-dite.html). Jednou mi odepsal, že on přece ví, že důchody jsou financovány průběžně ...a přitom ve svém snáři zdůrazňuje, že je potřeba zlepšit vztah mezi tím, co člověk celoživotně do povinného důchodového systému zaplatí a co ze systému celoživotně získá. Jinak řečeno, ekonomové účetnictví sociálních systémů neumí! Díky tomu je problém státního důchodového systému ve špatném účetnictví. Systém je sice financován průběžně (mezigeneračně), ALE ve chvíli výpočtu výše důchodu se s ním zachází jako se systémem fondovým (slideplayer.cz/slide/13563954/). Přitom osobní účty klientů ČSSZ jsou virtuální, tj. zajišťují jen výpočet výše důchodu, nikoliv financování starobního důchodu. Výsledek? V r. 2018 zbytečně vyhozených 43,44 miliard korun. V době odchodu Husákových dětí to bude již 120 miliard korun bez započtení inflace.
  • Doporučuji všem zhlédnout dokument: Blbci největší Václav Havel a Nový světový řád
    https://youtu.be/zRDdP9X73Ds
    Ten kdo to nevyděl a dává mínusy nemůže být normální. Je tam spousta dokumentů z Ruska jak se tam kradlo i měnová reforma v ČSSR až po to jak se rozkrádá České zlato a to jak se bojuje proti dobývání břidličného plynu. Opravdu to zhlédněte až do konce a budete mít jiný názor na svět.
    Mněli by to promítat ve školách aby mládež mněla představu o tom jak to chodilo.
    • úderka z roku 1948 by se za to nemusela stydět...
  • Vše je o emocích.. pokud se politikovi podaří probudit v lidech emoce, tak se začnou nesmyslně napadat. A to politik chce... kde na to vezmeme?... Zdaníme církevní restituce, progresivně zdaníme fyzické osoby... zavedeme milionářskou daň... Vystoupíme z EU, z NATA.. Důchodci... úředníci chcete zvýšit příjem? Já vám to/Babiš/ zajistím, ale musíte mě u moci udržet...Takhle se dá vymýšlet do nekonečna... ale na politiky.. Babiše nikdy nedojde.. proč? Zatím, co se tady mezi sebou hádáme, politik si upevňuje/Babiš/ svoji moc a hlavně stálý a zvyšující se příjem... ale každé zvyšování ponese vyostřování mezilidských vztahů... Babiš /politik/ nikdy nedává ze svého.. on na sebe myslí vždy až v první řadě... ale obírá tak postupně jednotlivé společenské skupiny... většinou ty nejslabší... kteří nemají zastání .. z jeho pohledu zbytné... *7*
    • Alenko konečně jsem z vás alenka v říši divů a proto vám plně dávám za pravdu.To vše je nutné udělat,protože když jsme v NATO tak nic neušetřime,ale tento útočný pakt nás saje finančně a naše kvalitní zbrojovky jsou zrušeny díky jednomu hlupákovi z hrádečku a kupujeme předraženou techniku,abychom bojovali za cizí zájmy někde v Asii a jinde ve státech,které nám nic neudělali v minulosti ani nyní.Vzpomínám si na voj.přehlídky na Letné,kdy jsem byl hrdý naposledy,že jsem Čechoslovák,Moravák a Slezan,což nyní nejsem .Naše kvalitní výrobky ve světě měly zvuk a dlouhou životnost o čem se těm mladým dnes může jenom zdát.mezilidské vztahy byly na takové úrovni,že bude trvat dlouho než zase budou nebo již nebudou.Opravdu nevím.
  • Nedivte se mým blábolům, ale celou noc jsem nespala, měla jsem na Tichcali noční, ale jinak sem už vůbec nechodím, pa Simča
  • celej život platim nehorázný daně, stát je ještě tak drzej, že s každý koruny co si vydělám NAVÍC oproti hlavnímu zaměstnání kde už nejen já, ale i zaměstnavatel do socialniho/duchodoveho fondu prispívá, tak stát mi ještě z každé koruny co vydělám navíc bere ZNOVU daň a platím další daně a pak přijde s tím, že až já půjdu do důchodu tak nic nezbude? NO TO JE NA VIDLE A NABRAT VŠECHNY POLITIKY NA JEDNU HROMADU S NIMA *12* *16* *11*
    • Když je tolik státních úředníků (a nabírají se další) a v poslanecké sněmovně se rozvalují naši volení zástupci a za nekřesťanské platy z dlouhé chvíle vymýšlejí způsoby jak co nejvíc kontrolovat občany, zbavit je soukromí a udělat z nich stádo poslušných nevolníků, tak kde na to vzít a nekrást? Vždyť jsme si ty naše představitele svobodně zvolili. *11* *16* *12*
  • Jégle je vidět,že jsi produkt tohoto havlostánu,proto píšeš pořád o důchodech.Se svým výkonem opravdu bude pro tebe malý.
  • Marxovo známé: " Stát je nástroj vlády jedné třídy nad druhou !" No a máme vládu kapitálu tak
    to jiné nebude ! Klaus v polovině devadesátých let převedl penzijní fond do rozpočtu a získal
    miliardy, které byly našetřeny pro důchody a netrvalo dlouho a bylo to rozkradený a rozpočet šel do mínusu znova !!! Ono těch 11600 je jen tak tak na přežití! Vždy uvádím:
    dříve 1m2 vody 0,70 Kč nyní 96 kč ! Nebo školství, zdravotnicví zdarma. Je to na dlouhé psaní a to co je dnes výhodnější je většinou nepodstatný k životu !!!

    https://www.youtube.com/watch?v=zxwjGVq7SiU
    https://www.denik.cz/tema/bezdomovci.html
    • Je to opravdu vláda kapitálu? Není to spíše vláda vyc.ánků, kteří pouze dychtí po moci a po tom kapitálů a spojí se s kýmkoli, kdo jim s tím pomůže... je pro mne nesrozumitelnou záležitostí, že bolševici podporují miliardáře.. vždyť je to jejich úhlavní nepřítel... ale z hlediska vyčůranosti a chtíčipo majetku je to pochopitelné, protože lump kapitalistický a lump bolševický se vždy spojí a to za jediným účelem... páchat lumpárny... kdyby tomu bylo jinak, tak by si nikdy nesedli spolu k jednacímu stolu a nedohodli by se...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit