Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milacekpublika

    Ve Slatiňanském zámku a hypo muzeu se údajně nachází podsedlová dečka, na které jezdil prezident T. G. M. Nakolik je to pravda, to nemůžu říct. Nikdy jsem tam nebyl. Ale jedeme letos kousek od Chrudimi na dovolenou, tak doufám, že na Slatiňanský hřebčín a na místní Kladrubské koně taky zbyde trochu času. A kdyby ne, tak si ho prostě uděláme! :) 

  • Hodně diskutujících přehlíží, že článek je o VZTAHU KE KONÍM 

    - Jeho Excellence, prvního presidenta ČSR, pana nrofesora  T. G. Masaryka, 

    potažmo o tomtéž  ve vztahu 

    -  Její královské Výsosti Alžběty, představitelky Spojeného  království 

    Velké Britanie  a Severního Irska 

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nikoli o rodinných poměrech kohokoli z výše jmenovaných - v případě diskutera "wallo" či "zacht" dokonce ve vyloženě rasisticky vyznívajícím kontextu, slovníkem členů NSDAP!

    Takže se nedivím, že pokusy o dehonestaci kohokoli z významných osobností jsou mazány . . .

  • Tomáš Masárik získal vztah ke koňům díky svému židovskému otci, statkáři Nathanu Redlichovi.

  • Můj níže uvedený příspěvek byl nepochopitelně odstraněn, píši jej tedy podruhé a naposled. Bude-li opět smazán, tak na žádné články na Tiscali.cz už vícekrát nereaguji. Předvádíte jen jak je to s tou demokracií na Tiscali.cz a nejen na ní, moc a moc špatné. Psal jsem o pochybnostech ohledně otce presidenta T. G. M., který je v té intelektuálnější části české společnosti (prosťáček akceptuje vše, co se mu naservíruje). Tak tedy:


    Autora článku pod zkratkou "ave", který píše, že T. G. M. získal lásku ke koním po svém otci - kočím, bych upozornil, že dodnes existují vážné pochybnosti o otcovství T. G. M. tímto mužem. Matka je vždy jistá, ale otec?! Charlotta Kotik, pravnučka T. G. M., žijící v USA, dosud nedala souhlas s odběrem DNA za účelem určení skutečného otce presidenta prof. dr. Tomáše Garrigue Masaryka.

    A teď mažte, hlupáčkové, jak je libo.


    • vanhorne

      "pochybnostech ohledně otce presidenta T. G. M"

      Proc te tak zajima, kdo byl jeho otcem? Pravdepodobne hodnotis lidi podle satu a khihy podle obalu. Vzhlizis s uctou k lidem, kteri treba nabyli titul na nejake povestne universite, jako je ve Sladkovicovu nebo Plzni? Obdivujes Zemanovy nove saty? Neni myslim tak dulezite kdo zplodil, dulezitejsi je koho zplodil. Zplozenec kovare nebo panskeho kociho ktery se vyvede, je spolecnosti daleko prospesnejsi nez nejaky  zplozenec pekla Bures. 

      • Tak a teď jste to nandal všem pochybovačům!!! 

    • TGM byla skutečná OSOBNOST, která pro naši zemi znamenala a učinila hodně a které je třeba stále si velice vážit. Názor nicku zacht ani v nejmenším nepopírá tuto skutečnost. Také jsem nejednou četl vážně míněné a odůvodněné názory, že existují oprávněné pochybnosti, zda jeho biologický otec byl opravdu "obyčejný" kočí, zda jím nebyla jiná výše postavená osobnost. To ale nikterak nesnižuje hodnotu TGM a úctu, kterou si zaslouží. Řekl bych, že spíše naopak.

    • Článek je o VZTAHU KE KONÍM 

      Jeho Excellence, prvního presidenta ČSR, pana nrofesora  T. G. Masaryka, 

      potažmo o tomtéž  ve vztahu 

      k Její královské Výsosti Alžběty, představitelky Spojeného  království 

      Velké Britanie  a Severního Irska 

      -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Nikoli o rodinných poměrech kohokoli z výše jmenovaných

      Takže se nedivím, že Vaše pokusy o dehonestaci kohokoli jsou mazány . . .

      • Celkem nechápu, proč nějakému takovému pokusu, který nemůže nijak snížit hodnotu osobnosti věnujete takovou až urputnou pozornost. měřte prosím každému stejným metrem. 

        O původu Klementa Gottwalda jsem četl často takové historie - a nikdo z Vás neřekl vůbec nic. prostě co je povoleno pánovi......

        nechci srovnávat Masaryka a Gottwalda, to by bylo na knihu, jen upozorňuji a ideologické přístupy k historickým osobnostem. 

        Masaryk měl jistě koně moc rád (možná jim projevoval víc náklonnosti, než vlastnímu synovi). 

        • Gottwald - tsss...

          Ten do této diskuse nepatří vůbec!

          • Vždycky jsem obdivoval jednostranné a zapálené demokraty. Vy rozhodnete o tom, kdo kam patří? Na patologii možná. 

            I když ten pán asi koníky moc nemusel. 

  • Je málo známé, že pan president Masaryk jezdit na koni začal až v roce 1915, ve svých šedesáti pěti letech, v době svého „vyhnanství“ ve Švýcarsku..

    Údajně se tak stalo na doporučení místního lékaře, který mu pravidelné provozování tohoto sportu vřele  doporučil vzhledem k Masarykově tehdy ochablé tělesné konstituci typického intelektuála konce 19. a začátku 20. století ...

    • Ale právě v britské královské rodině ostatně je jízda na koni oblíbeným sportem - stejně jako u mnoha šlechtických rodin v této zemi.

      Jsou zaznamenány i významné sportovní úspěchy členů rodiny v representaci Spojeného království. Velké Britanie a Severního Irska. 

      Zara  Phillips -, vnučka královny Alžběty II. - si vybojovala v roce 2012  místo v týmu na jezdecký závod všestrannosti - military na olympijských hrách v Londýně. Tým skončil na 2. místě.

      Už její matka - princezna Anna - závodila na olympiádě v Montrealu 1976. 

      Její otec - Mark Phillips-  získal týmové zlato na mnichovských hrách 1972 a stříbro o šestnáct let později v Soulu.


  • "Prezident-osvoboditel, který lásku ke koním zdědil po otci – kočím, naposledy vedl přehlídku v roce patnáctého výročí republiky 28. října 1933. Tehdy mu bylo už třiaosmdesát."

    .

    Hmm a tu lásku ke koním získal v kolika? A Alžběta taky tak pozdě?

    "Na koni se naučil jezdit až dlouho po šedesátce, pak si ale tohoto sportu dopřával i dvě hodiny denně a sloužil mu především k udržení fyzické i duševní svěžesti. Kromě toho jej lákala i touha po přírodě a potřeba čistého vzduchu. "

    https://m.listy.mesto-most.cz/ze-soukromi-prezidenta-tomas-g-masaryka-aneb-co-jste-se-v-ucebnicich-dejepisu-nedocetli-iv/d-5293/p2=911

  • Dnes už snad na Pražském hradě není stáj? 😯 To bych se divil. Hmm, možná je tam chlív. ☹

    • vanhorne

      "Dnes už snad na Pražském hradě není stáj?"

      Kdysi tam byla, ted je tam sty.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit