Přejít na výpis diskuzí

Vladimír Škutina

OSOBNOST 31.12.2006 
5 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdyby byl pan Škutina udavačem, dostal by možná na oko sice kriminál, ale fešácký. Odsedět čtyři roky natvrdo a z toho téměř polovic na samotce to se mi nezdá. Navíc v jedné z nejtvrdších kartouz. Nevěřím, že by se z emigrace vrátil, pokud by měl máslo na hlavě.
  • Jen srabi a lháři se neumějí podepsat!!! Znám osobně manželku a dceru pana Vladimíra Škutiny a z jejich vyprávění je naprosto zřejmé, že udavačem STB rozhodně nebyl!
    Olga Marková
  • V. Skutina

    Jo, staci si precist "Tak jsem tady s tim vapnem, pane Werichu" a ja, obycejny clovicek v tom ctu tu jeho zurivou odhodlanost neco sdelit. A vzdy kdyz neco sdeloval, tak sdeloval neco podstatneho. No v te uvedene brozurce s panem Werichem rekli o zajimavostech Prahy asi vic, nez kdejaky tluste vydany Pruvodce Prahou. Ci sdeloval a sdeluje neco i k zamysleni vhodneho.
    Snad jedine Ross Hedwiczek z neho udelal ci dela bolsevickeho agenta. (Stejne jako z pana Wericha) *14* *14* *14*
    Mozna ze ho Cibulka dopsal do jeho seznamu, protioze musel nejak ty diry, co tam nadelal ucpat *15* *15* *15*
    • Re: V. Skutina

      Škutina byl placený udavač stb. Stačí si vyslechnout vzpomínky Oskara Krauseho, který Škutinu dobře znal a byl po převratu překvapený, kolik lidí udal, aby se dostal na Západ.
      • Re: Re: V. Skutina

        Vážený,

        pan Škutina se na Západ dostat vůbec nechtěl,byl k tomu tajnou policií donucen.Žila jsem tehdy v jejich rodině a něco o tom tedy vím.nesčetněkrát ho přivezli domů z výslechu zmláceného do bezvědomí.tedy je úplně směšnámyšlenka,že on by byl udavač - narozdíl od jiných,kteří na Západ chtěli emigrovat,on přes veškeré ústrky v československu chtěl zůstat.
        nesuďte lidi,když o tom nic nevíte.
        Lucie Hubačová

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit