Přejít na výpis diskuzí

Robert Sedláček

OSOBNOST 22.8.2013 
1 příspěvek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážení přátelé,
    dnes je 21. srpna a média se předhánějí v hodnocení invaze 1968. důvody, lidé, příběhy. Na ROZHLASOVÝCH VLNÁCH ČESKÉHO ROZHLASU 2 MLUVIL DNES NAPŘ. REDAKTOR PETRÁČEK, takto účastník a redaktor rádia v daném srpnu. Vše co říkal, je jistě pravda. padla ale otázka, proč nebyli a nejsou potrestání aktéři a přisluhovači těch, kteří nás okupovali.Jmenovaný odpověděl, že vina je na nás všech, protože nikdo není schopen většího odporu a osobního protestu k dnešním událostem....

    Jsem pamětník, v roce 1968 jsem byl 22 letý. Byl jsem nejmladším členem zvolené závodní rady Vagonky Česká Lípa, tehdy "závod Klementa Gottwalda". Propustili jsme z vedení podniku ty, co kolportovali tehdejší "Zprávy" tedy ruskou tiskovinu šířenou v českém jazyce na našem území.Oni se vrátili po cca 6 měsících (1969) a propustili nás, od té doby jsem byl pasován na "pravicového oportunistu". Nebudu tady popisovat jak se mne snažila využít STB, ale výsledkem byl můj 3 měsíční pobyt na lůžkovém oddělení psychiatrie Ústí n. L. s diagnozou těžké depresivní stavy.Tím ovšem anabáze neskončila.
    Nicméně, dnešek, jak víme, vůbec neodpovídá snahám bývalých disidentů, natož představám třeba Karla Kryla.Bývalí aktivní aktéři normalizace jsou dnes mnohdy "za vodou" a též třeba v parlamentu, nebo jinde na vlivných postech.Pouze změnili rétoriku, nikoliv způsoby.
    Pane Petráčku, pokud vůbec budete toto číst, mýlíte se v tom, že základ položili k dnešku lidé, kteří uchopili moc po roce 1989 a vám se to nechce definovat, i když to víte.Nejen Klausovo že peníze jsou jenom jedny, ale bohužel i Havlovo "umění možného". "Kamarádství" s Marianem Čalfou, společná vystoupení s bývalým komunistickým ministrem obrany a dalšími protagonisty uvedeného režimu je pro chápající jasnými znaky dohody o neútočení. Důsledkem byl divoký kapitalismus, proti kterému konkrétně Havel reálně nepostavil, dále své sliby které dával ve svých časně porevolučních projevech vůbec nedodržel.Informovaní vědí, že bažil po uznání, nejen českém, ale celosvětovém, intenzivně jednal na všechny strany a měl obavy, že Dubček bude prezidentem ČR, což se teoreticky mohlo stát.Proč, když toto vše víte, proklamujete tézi, že každý z nás musí začít u sebe? Zažil jste po roce 1968 minimálně to, co já, nebo dokonce to, co např. Láďa Lis? To platí nejen směrem k vám, ale ke všem, kteří dnes jsou "moudří" a rozvíjejí mravoučné úvahy jak ten komunismus je děsný, no, přece jim nic nehrozí, že. Co kdyby místo toho se starali, s kým a pro koho pracovali lidé v novém kabátě, např. H systém a komu Smetka solil, kdo se potřeboval zbavit např. Fairailzla a dalších "sebevrahů" a proč tedy nelze postihovat nové zbohatlíky, vyrostlé na rozvalinách komunismu, kdy např. 6 odd. UV KSČ už v roce 1967 měli vypracován přesný plán převratu v jejich režii, která celkem vyšla? Nepovídejte mi nikdo z vás, že o tom nevíte.Pouze z některých lidí lze dělat hlupáky.
    ivan STRÁNSKÝ
    www.elektroprojekty.ic.cz a na Linked In
    608776490

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit