Přejít na výpis diskuzí

Mojmír I.

OSOBNOST 25.5.2007 
5 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Může mi někdo ale přesně říct, která literatura je pravdivá a kde ji seženu. Jedná se mi o počátek Velké Moravy a další vývoj. Také mně zajímají panovníci posloupně i s daty jejich vlády. Děkuji.
  • Mojmír I byl prvním historicky doloženým panovníkem Velké Moravy.Široce se rozepisuje o dějinách Velké Moravy spisovatel Robert Nový-Velká Morava na plátně dějin
  • Praotec Čech

    Co je známo o praotci.Zemřel v kruhu rodiny stár 87 let.Velmož.Na Moravě vládl Sámo 40 let jako kupec odešel z Frank s naverbovanou armádou na území Avarú a spojil se s Chazary ti přišli roku 627 s Kašuby.Prvního syna oženil s dcerou nepřitele Šušni a dosáhl míru.Vládl 40 let do svého věku 67 let.Prodal Moravu a naštval tak chaganské kmeny že musel se svým lidem a rodinou utéci do Marky.Postupoval Lužicí nahoru a tam ho nikdo nechtěl.Vrátil se do území Marky mluvil již Slovanským jazykem(česky).Kde by se to naučil?Tady po 20 letech zemřel.Žádného bráchu Lecha neměl tak možná syna.Známe tedy z jeho 35 dětí Moravuda,Pipina,Lecha,Mogliče,Pře mysla,Mojmíra,Rastislava,.Každý s jinou ženou manželek bylo celkem 12 s 6.rodů Chazarských Kačerové,čápi,labutě,dropové, orli a sokolové asi havrani,strakové,sojkové,poštolk ové.kmenová jména byla ptačí.Sámo byl germán Frank.
  • blablabla

    celkem rád čtu tyto vymyšlené přízpěvky a musím se jen pousmát tomuto honu na čarodějnice.Vymýšlet ČESKO a jejich dějiny- nepravdivé.Kosmas a jeho syn zdík za peníze napsali i jiné stupidity.
    První volený král byl Sámo jeho 35 dětí první syn Moravud pak nějaký zněčeho.po něm Pipin a Mojmír pak další až po Rastislava a Svatopluka z rodu Sámovců nikoli Mojmírovců pak to je celkem známo.Roku 1241 se Morava ubránila Mongolům ale Češi nikde naopak Ladislav později ze Štemberka přišel s Poláky na pomoc.O Češích ani zminka- utekli.Bořivoj Moravský Mojmírovec-Sámovec uchvátil Prahu a zavedl zde úřední jazyk Slovanský ne Německý násilná kolonizace Německých území čech.1300 Poprava 300 Moravských pánů našich.Proto nemůžeme být jeden národ.Už nelžete.Ono je to stejně jedno.
    • Aha, tady je jeden, co kašle na fakta z vykopávek a všechno ví naprosto přesně, protože v té době žil *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit