Přejít na výpis diskuzí

Michal Viewegh

OSOBNOST 31.12.2006 
80 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený pane Vieweghu! Myslím, že je těžké vymýšlet si příběhy.Nejlépe se píše o tom, co člověk prožil. Ve svém dlouhém a bohatém životě jsem zažila neuvěřitelné množství absurdních, komických a deprimujících situací. Nyní, když mi v noci jedou hlavou vzpomínky (protože nemůžu usnout), si uvědomuji, že to, co mně život přinesl, by nikdo ani nevymyslel. Nabízím Vám reminiscence z mého života jako náměty do Vašich dalších úžasných románů a povídek.
    magdabr@seznam.cz
  • Pokoušel jsem se začíst do "Mráz přichází z Hradu". To prostě nejde...:-(
  • Viewegh je jen největší režimem podporovaný dekadent. Jen to.
  • Pane Viewegu, co se týká Všeho názoru na pana Klause, ve všem jsem s vámi za jedno.... díky

    Marfusa
  • Přečetla jsem i knihu "Můj život po životě" díky těm všem Vašim deníkům jste mi tak sympatický....., nechápu jak se to někomu může nelíbit !!!!!!!
    Marfusa
  • Teď jsem dočetla MŮJ ŽIVOT PO ŽIVOTĚ - v jednom zátahu a můžu jenom říct - CO SLOVO, TO PERLA. Prožila jsem také stav, kerý se nazývá TĚŽKÁ DEPRESE, užívala antidepresiva, prožívala přesně takové stavy a myslela, že se z toho nikdy nedostanu. Vyslovuji panu Vieweghovi hluboký obdiv a uznání. Za upřímnost i za za tu obrovskou sílu, dokopat se v těch strašlivých stavech k psaní. Už to bude jenom LEPŠÍ A LEPŠÍ. lUDMILA 25.12.2013
  • Po prvé jsem dnes viděl film Román pro ženy,měla to být romantická komedie.Nic tak hrozného jsem už dlouho neviděl.Ostuda české kultury.Jestli je to nejúspěšnější spisovatel, tak je to hrůza.Mně stačili jeho články v novinách, vše jen kritizoval.
    • Já jsem byla"Románem pro ženy" i "Románem pro muže" nadšena, velmi oceňuji humor Michala Viewegha, naposledy jsem od neho četla knihu "Další báječný rok" a ¨"Báječný rok" velmi jsem se u toho skvěle bavila a řvala smíchy, protože mám také ze svého života spoustu podobných zážitků (myslím na to "umění žít") a moc mě bolí, co se Michalovi stalo, tolik si přeji, aby všechny zdravotní problémy překonal a byl zase tím stakrým dobrým Michalem Vieweghem.....

      Marfusa
    • Mně stačili jeho články v novinách...
      -----------------
      Mně stačí tahle čeština a taky mám představu, kdo se to asi ozval.
      U právníka bych čekal i trochu lepší vyjadřování, tohle o člověku
      hodně vypovídá včetně toho, že má potřebu nezapomenout na svůj titul,
      získaný nejspíše v Plzni.
      Josef Čáp, Praha 10
  • Dobrý den, pane Vieweghu. Dnes 16.04. jsem Vás zahlédla v TV, kde jste mimo jiné hovořil ve smyslu, že snad není Vaše nemoc trest. Pokud jste měl na mysli trest od Boha, tak to určitě není trest. Copak milující Otec trestá? To jen mezi lidmi kolují mylné informace, že Bůh tě potrestá,.... nebo dokonce potrestal, pokud se něco přihodí. pokud Bůh dopustí, že se nám něco přihodí, je to vždy pro naše dobro. Posune nás dopředu. Ve většině případů si to vůbec v tu chvíli neuvědomujeme, naopak mnohdy nadáváme, zlobíme se, proč se to stalo právě mne, vždyť jsem hodný (á), chovám se dobře, pomáhám,...Ale s odstupem času zjistíme, že i když to bylo mnohdy náročné a obtížné, tak jsme to zvládli nakonec ze všeho vyšli jako vítězové. Zpravidla dostaneme na svá bedra takové břemeno, které uneseme, byť s obtížemi. Záleží jak jsme kdo silní nemyslím fyzicky, ale na duchu. Věřím, že jste fajn člověk a jak jste sám říkal, že žijete bohlibí život. V modlitbě na Vás myslím, ať vše spolu s milující rodinou zvládnete a uzdravíte se, abyste mohl opět dělat, co máte rád. Tato slova Vám píši z vlastních zkušeností. Přeji Vám, celé rodině i Vašim blízkým všechno dobré M. :-))))))
    • Ne paní, Bůh nás trestá....
    • Lidem jako vy bych přál, ať aspoň na půl roku zažijí, co to je být závislý na přístrojích (vyrobených člověkem, ovládaných lékaři - tedy lidmi) a mít nepohyblivé celé tělo kromě hlavy. Chtěl bych vidět, jak během té doby by jste děkovala svému bohu za to, že vám to udělal pro vaše dobro ;) Nebo když je někdo v komatu třeba 5 let a má pár-procentní šanci, že se kdy probudí. To je taky pro jeho dobro? I když nakonec zemře?
  • Dobrý den,
    Pracuji jako reflexní a reconnectivní praktik a možná by se dalo se stavem, který právě pan Viewegh prožívá, něco udělat.
    Netvrdím, že jsem schopna vytvořit zázrak, ale otevírrám cestu potlačované přirozenosti.Jsem přesvědčena, že cesta existuje.
    Vycházím z praxe, kdy mohu vidět reakce a chování lidí po mých terapiích. A opravdu nic není nemožná, ať se to týká stavu fyzického či duševního.
    Snad to není příliš složité k pochopení a nejsem příliš troufalá.
    Nicméně - moje stránky - www.reconnect.cz
    S přáním hezkého dne
    DCH
  • Dobrý den pane Vieweghu, prosím vás napsal byste mi kde se léčíte s krátkodobou pamětí (říkal jste v TV). Manžel po infarktu má s ní také potíže a já nevím kam mám zajet. Moc vám děkuji a přeji rychlé uzdravení abyste nám zase něco napsal. Můj kontakt dubovska@email.cz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit